Skåne i semifinal!

Den 26 augusti kommer våra duktiga tjejer i distriktslaget för flickor 17 år att spela semifinal mot Stockholm i distriktsturneringen "Cup Kommunal".

Matchen spelas här i Skåne på Sandbyvallen i Södra Sandby. Det är inte tillåtet med publik under matchen, men vi kommer köra livestreaming så alla som vill har möjlighet att se matchen!

Länk till livestreamingen: https://play.spiideo.com/games/5439b418-60a7-47f6-925f-c942d2cb141b

Kallelse med matchtrupp F03 semifinal DUT 26 augusti 2020

Förtydligande av Coronariktlinjer- Publik på matcher

Efter att ha fått in en del frågor när det gällde möjligheten att bjuda in publik har vi i uppdaterade riktlinjer fört in ett förtydligande, nämligen att arrangerande förening måste kunna säkerställa att åskådarantalet på matchen aldrig överstiger 50 personer. LÄS MER

Möjlighet till publik om max 50 personer

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har idag gått ut med nya riktlinjer och rekommendationer vad gäller publik på matcher, vilka nu också är rekommendationerna från oss på Skånes Fotbollförbund. De nya riktlinjerna öppnar upp för att i vissa fall släppa in publik om max 50 personer. LÄS MER

”Från rest till bäst”

Skånes Fotbollförbund är stolt partner till Skånefrö och deras projekt Världens första klimatpositiva fotbollsplan. Ett projekt som Naturvårdsverket lämnat bidrag till. Första projektmöte idag på Skånefrös anläggning i Ö Tommarp. En välförtjänt stolt VD Sven-Olof Bernhoff från Skånefrö presenterade projektet för projektdeltagarna som kom från förutom Skånes Fotbollförbund även från Helsingborgs Stad, Golf & Trädgård, SLU Alnarp, AFRY, JA Mark samt Ecoera.

Viktig information inför seriestarten

Så är det då äntligen dags för seriepremiär även i våra lokala distriktsserier, Något vi alla har längtat efter och sett fram emot. Årets säsong kommer som ni alla vet att avgöras som enkelserie men i övrigt gäller våra tävlings- och representations-bestämmelser i enlighet med ordinarie regelverk.

Vi vill med denna information först och främst önska er lycka till med årets seriespel men även påminna er och informera er om de råd riktlinjer och rekommendationer som gäller med anledning av pågående pandemi/Covid-19. LÄS INFORMATIONEN HÄR

Riksläger på Bosön för spelare födda 2005

Kring månadsskiftet juli-augusti kommer Svenska FF's Riksläger (ersätter inställda Utvecklingslägret i Halmstad) att äga rum för 128 pojkar och 128 flickor från hela landet. Från Skåne har nu ett antal flickor och pojkar premierats till att delta vid Riksläger på Bosön som äger rum 27-31 juli för pojkarna och 3-7 augusti för flickorna. En lista på vilka spelare som är kallade finns HÄR.

Inför seriestarten

Det inkommer en hel del frågor från föreningar som gäller seriestarten i augusti och då främst hantering av publik, kiosk och andra kringaktiviteter med tanke på Covid-19.
Vi kommer att gå ut med samlad information och rekommendationer inför seriestarten den 1 augusti. Vår ambition är att gå ut med denna information senast måndag den 27 juli. Vi vill avvakta så långt det går ifall det kommer nya riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet.
Tills dess gäller våra nuvarande rekommendationer och riktlinjer. Max 50 personer (vi rekommenderar publikfritt) vad gäller kiosk är det varje förenings ansvar att hantera denna fråga.

Digitalt utbetalningssystem för domararvoden

SvFF digitala utbetalningssystem för domararvoden kommer även tas i bruk av Skånes Fotbollförbund i samband med när årets tävlingar inleds 31/7. LÄS MER.

Problem med repriser från helgens sändningar

Just nu är det problem med repriser från livesändningar i Min Fotboll, och vi jobbar tillsammans med vår streaming-leverantör för att åtgärda problemet. Förhoppningsvis går det även att få tillbaka både bild och ljud i de repriser som nu saknar detta.

STU-verksamheten äntligen igång igen

Nu har STU-verksamheten dragit igång igen och det kommer att blir 18 samlingar för 15- och 16-åringar under två intensiva juniveckor. På torsdagens STU för pojkar 15 år i Klågerup var 35 killar från sydväst samlade för träning och matchspel. Alla restriktioner från FHM iakttogs nogsamt

Här finns bilder från torsdagens träning i Klågerup.

Tänk schysst inför uppstart av träningsmatcher

Vi är många som har längtat efter att få sparka igång fotbollsmatcherna igen, och när nu Folkhälsomyndigheten har gett klartecken även för junior- och seniormatcher är det många föreningar som ska spela träningsmatcher från och med den kommande helgen. Tänk då på att vara schysst på och runt plan, fotboll ska vara kul. Dessutom kommer eventuella påföljder i bestraffningsärenden från träningsmatcher förläggas till tävlingsmatcherna i höst. LÄS MER

SvFF´s uppdaterade riktlinjer

Svenska Fotbollförbundet har idag uppdaterat sina riktlinjer för svensk fotboll under coronapandemin. Alltsedan coronakrisens start har Svenska Fotbollförbundet publicerat riktlinjer för svensk fotboll (föreningar och övriga intressenter) om hur man bör hantera och förhålla sig till den pågående pandemin.
Regeringens och Folkhälsomyndighetens besked att restriktionerna mot resor inom landet hävs innebär att all tävlingsverksamhet kan starta från och med den 14 juni. Faran är dock långt ifrån över, behovet av att med olika åtgärder minska risken för smittspridning kvarstår i allra högsta grad.

Här kan du ta del av de uppdaterade riktlinjerna:

Riksidrottsförbundets Förtjänsttecken 2021

Nu har man chansen att ansöka om Riksidrottsförbundets Förtjänsttecken 2021.

Vid RF-mötet i maj 2021 i Uppsala kommer RF:s Förtjänsttecken att delas ut till cirka 100 förtroendevalda idrottsledare. Ansökningar ska vara RF tillhanda senast den 1 oktober 2020.

LÄS MER

Information om träningsmatcher

Från och med den 14 juni blir det även tillåtet för seniorer, juniorer, veteraner att spela träningsmatcher med kortare restid än två timmar, företrädesvis inom det egna distriktet. Dock ska Folkhälsomyndighetens, SvFF och Skånes FF rekommendationer följas.
LÄS MER (även om beställning av domare)

Uppdaterad information tävlingsverksamhet

På en presskonferens under fredagsmorgonen meddelade Regeringen och Folkhälsomyndigheten att man nu öppnar upp för tävlingsverksamhet inom alla idrotter (utomhus), för alla åldrar från och med den 14 juni. Skånes Fotbollförbunds beslut gällande seriestarten för senior- och motionsserier från förra veckan står fast. Det gäller även då beslutet om att årets Distriktsmästerskap avslutas, står fast.

Under fredagen tog SvFF och Skånes FF även beslut gällande träningsmatcher. Läs mer

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter