Skicka in föreningens LOK-stödsansökan för vårterminen redan nu

Riksidrottsförbundeti påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter som genomförts under våren 2019, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019 kl 23:59. Det är viktigt att skicka in ansökan i tid - observera att enligt LOK-stödsföreskrifterna riskerar en förening att ansökan avslås om den inkommer för sent.
Tänk på att det inte räcker att bara närvaroregistrera aktiviteterna. Man måste öppna och skicka in ansökan även om föreningen närvaroregistrerar sina aktiviteter via IdrottOnline. Aktiviteterna är inte redovisade till Riksidrottsförbundet förrän ansökan skickats in. LÄS MER

Skånelägret 2019 inleds på lördag

Lördagen den 15 juni inleds Skånelägret 2019 och arrangeras, som en del i STU15 och STU16, för flickor och pojkar 15 år och 16 år. Lägret arrangeras i Staffanstorp. LÄS MER

Lennart Johansson 1929-2019

Svensk fotboll har sorg. Lennart Johansson är död. IN MEMORIAM

Lagen till Girls Futsal Cup 2019 är lottade

Den 21 september får Solnahallen i Stockholm besök av framtidens futsalstjärnor. Turneringen som riktar sig till flickor 16-18 år kommer ha totalt 24 lag och lagen som ska deltaga lottades fram den 1 juni. Skånes representanter blir Skegrie BK och Hittarps IK.

Stora Motivationsdagen

Som en del av vårt jubileumsfirande bjuder vi härmed in till en sprängfylld dag med fantastiska föreläsare, god mat och möjlighet att umgås med andra föreningsengagerade. Föreläsningarna kommer handla om hur vi utvecklar teamet, hanterar både framgångar & motgångar, "kommer i zonen" där självförtroendet är på topp och hur vi hanterar och förebygger psykisk ohälsa. Du kommer garanterat känna dig motiverad och inspirerad när dagen är slut! LÄS MER

Forskningsstudie med fokus på fortsättnings- och avslutningsprocesser inom ungdomsfotboll

Vill er förening medverka i en forskningsstudie med fokus på fortsättnings- och avslutningsprocesser inom ungdomsfotboll?

Bakgrund och syfte

Den miljö som ungdomsidrott bedrivs i har visat sig påverka både upplevd hälsa, glädje samt viljan att fortsätta att vara aktiv inom idrotten. För att kunna utveckla interventionsprogram med målet att utbilda ledare och andra föreningsaktiva i hur man kan skapa bra idrottsmiljöer behövs kunskap kring vilka faktorer som är viktiga för att ungdomar skall stanna kvar inom idrotten. LÄS MER

Idrott & Kriminalitet - Hoten mot idrotten

För att lyfta och uppmärksamma kriminella aktiviteter och verksamheter inom idrotten kommer Skåneidrotten tillsammans med en rad andra samhällsaktörer (se bifogad inbjudan) att anordna en konferens i ämnet doping och matchfixning.

Bland annat kommer Lena Sahlin säkerhetsansvarig från Riksidrottsförbundet att närvara och föreläsa om "Idrott och kriminalitet"

Vad det finns för hot och vad som görs från RF;s sida på område. LÄS INBJUDAN HÄR

Full fart på Grönt Kort

Har din förening bokat in och anmält er Grönt Kort-utbildning än?
I år ingår utbildningen i ett helt paket för att skapa en positiv matchmiljö. Målsättningen är att alla föreningar med barn- och ungdomslag ska genomföra utbildningen. Detta görs med fördel innan seriestarten så att vi kan erbjuda våra barn och ungdomar en så rolig, trygg och utvecklande matchmiljö som möjligt.
Anmälan görs på en ny anmälningsblankett som finns HÄR.

Skånes Fotbollförbund publicerar "Fairplayliga"

Från och med säsongen 2019 så kommer Skånes FF att offentliggöra och publicera en "fairplayliga" i anslutning till den vanliga serietabellen. Detta gör vi i de tävlingar inom distriktet som tillämpar varningsackumulering, dvs damer- och herrar A- respektive B-lag samt herrar juniorlag.

Musik vid fotbollsmatcher

Svenska Fotbollförbundet har ett tecknat avtal med Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå (STIM) som omfattar alla matcher som spelas av SvFF:s medlemsföreningar. SvFF:s medlemsföreningar ska alltså inte betala några STIM-avgifter för musik som spelas i samband med fotbollsmatcher.

Grönt Kort- För en positiv matchmiljö

Svensk idrotts regelverk gällande otillåten vadhållning

Med anledning av att det numera finns möjlighet till vadslagning även på matcher i de lägre divisionerna vill vi delge er samtliga föreningar ett förtydligande vad som gäller kring vadhållning på matcher där man själv kan påverka utgången. Vänligen ta del av informationen och sprid den sedan vidare i er förening till aktuella spelare, ledare och funktionärer. LÄS MER

Dags att lira blågult med SvFF:s Fotbollsskola

SvFF:s Fotbollsskola (fd Landslagets Fotbollsskola) är Svenska Fotbollförbundets officiella fotbollsskola. Fotbollsskolan arrangeras av föreningar runt om i Sverige i samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Föreningen bestämmer själv upplägg för sin fotbollsskola och Svenska Fotbollförbundet stöttar med webbplats för administration, anmälan och marknadsföring samt förslag på innehåll och ledarutbildning. Svenska Fotbollförbundet har också tagit fram fina spelar- och ledarpaket i blågult.

700 fotbollar till skolklasser i Skåne

Tillsammans med vår samarbetspartner Inslaget Smålands Textiltryck upprepar vi succén med att erbjuda föreningar att dela ut fotbollar till klasser årskurs 1 i Skåne. Föreningar som tidigare år har delat ut fotbollar tycker det är ett bra sätt att få komma ut till skolor och berätta om sin förening, och fotbollarna är mycket uppskattade i klasserna.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter