Första regionala STU-lägret

Det har gått två år sedan Skånes FF startade upp den "nya" STU-verksamheten – träningssamlingar för spelare och tränare. Den gågna helgen så var det äntligen dags
för det allra första Regionala STU-lägret för flickor och
pojkar födda 2002. LÄS MER

Skånes FF´s Inspirationsdagar 2018

Skånes Fotbollförbund vill tacka alla som var med på årets Inspirationsdagar och gjorde det till ett mycket trevligt evenemang den gångna helgen. Det var för åttonde året som denna typ av evenemang anordnades i Skånes FFs regi. Bilder från helgen finns HÄR.

Start för UEFA B

Första modulen av sju på Skånes FF:s UEFA B-utbildning för seniortränare genomfördes i Malmö första helgen i november, med 24 deltagare på plats. Härnäst står Tyringe på tur för modul 2 i början av december

Bildspel & Enkät Nationella Spelformer

Bilspel & Enkät

Nationella Spelformer har nu varit igång ett år och under Oktober månad har föreningarna fått möjligheten att svara på en enkät som ni hittar sammanställning på nedan. Vi har dessutom i dagarna avslutat våra fyra infoträffar runtom i Skåne rörande Nationella Spelformer.

Barnfotbollscoach

Skånes FF presenterar en satsning för föreningar som bedriver barnfotboll!

Som ett komplement till Spelarutbildningsplan Skåne har Skånes FF:s styrelse beslutat att stötta skånska fotbollsföreningar som bedriver barnfotboll genom att ge möjligheter att arvodera en "Barnfotbollscoach" som stöttar föreningens ledare och tränare i deras vardag med barnen – det gäller både i träningssituation, matchmiljö och andra sammanhang!

Projektet "Barnfotbollscoach" finansieras i första hand via Idrottslyftet! LÄS MER HÄR

Sju skåningar på regionalt SvFF-läger

Under höstlovsveckan genomfördes Regionalt SvFF-läger för 16-åringar i Linköping. Nästan 50 pojkspelare födda -02 deltog – däribland sju skåningar.

De Skånska spelarna har deltagit i STU för pojkar -02 i Skåne under tre år – och blivit uttagna till Svenska FF:s Regionala läger efter sina fina prestationer på de olika träningarna och matcherna där.

STU-matcher för 15-åringar

Onsdagen 7 november blir startskottet för höstens STU-matcher för 15-åringar i Svedala mellan pojkarnas zoner Mitt-Sydost.

Övriga matcher är flickornas zoner Syd – Mitt, måndagen 12 november på Berga IP i Eslöv och Nordväst – Nordost, onsdagen 14 november på Bjärnums IP samt pojkarnas matcher mellan Nordväst – Nordost, tisdagen 13 november på Bjärnums IP och Sydost – Sydväst, onsdagen 21 november på Skurups IP.

STU-Avslutning för 16-åringarna

STU-Avslutning

På bilden tackar STU-gängen från Sydost och Sydväst varandra för god kamp – matchen spelades 25/10 i Svarte, och det var massor med härliga insatser från inspirerade tjejer! Läs mer genom att trycka på länken ovan.

Skånetjejer på Svenska FF-läger

Under fyra dagar i slutet av oktober var elva Skånska tjejer (födda 01 och 02) på Svenska FF:s Regionala läger i Växjö: Louise Hayden, Borgeby, Ebba Jahnfors, LB07, Elin Persson, Borgeby, Elise Streimer, KDFF, Tilda Björk, KDFF, Amanda Altheden, Borgeby, Elin Engbe, FC Staffanstorp, Olivia Lindstedt, Glumslöv, Nora Sahli, Alice Santén och Elin Salmi från FC Staffanstorp.

Föreningsträff i SUP:en

Drygt 40 föreningar deltog när den första Föreningsträffen för SUP-föreningarna arrangerades i Lund i slutet av oktober. Det var högt i tak med nyttiga gruppdiskussioner kring föreningssamarbete och förfining av SUP:en. Men också information kring nya Skånes FF-projekt och "goda exempel" från Tyringe IF och Lunds BK

Inbjudan RepresentantskapsmöteOnsdagen den 21 november äger årets representantskapsmöte rum på Scandic Star Hotell i Lund. Mer info nedan.

LÄS INBJUDAN HÄR

Kvalspel

Så är då årets seriespel avslutat och nu väntar kvalfyllda tider innan säsongen är helt över, positivt för några och negativt för andra. Skånes FF har släppt spelprogrammen för våra kval. Allt om kvalet samt spelprogram finns att ta del av HÄR.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter