Frimånaden 2020

Skånes Fotbollförbund får många frågor gällande frimånaden. Eftersom träning inte kan genomföras med anledning av gällande restriktioner så har många föreningar önskat att frimånaden ska förlängas. Skånes FF äger inte denna frågan men vi har i en skrivelse till Svenska Fotbollförbundet framfört våra föreningars önskemål och frågan behandlas just nu av Svenska Fotbollförbund.
I nuläget vet inte Skånes FF när besked från SvFF kommer.

Dags att anmäla lag till SM F17!

Nu är det möjligt att anmäla lag till SM F17 säsongen 2021. Inbjudan, sammanfattad information och möjlighet till anmälan finns nu på vår hemsida. LÄS MER

Covid-19

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har idag (16 nov) kommit ut med nya besked och förbud i kampen om att stoppa smittspridningen. Vi följer utvecklingen vad dessa rent praktiskt kommer innebära för fotbollen och våra verksamheter, och kommer återkomma med vår syn och rekommendationer så snart vi vet mer. Vi kommer även inom kort informera om vad som händer med de restriktioner som gäller till och med imorgon (17 nov).
Vi har i nuläget ingen ytterligare information att delge.

Årsplanering Tävlingsverksamhet 2021

Idag har Tävlingsavdelningen publicerat en preliminär Årsplan för tävlingsverksamheten säsongen 2021. Den finns HÄR:

Domare till träningsmatcher 2021

Nu finns information för hur din förening bokar domare till era träningsmatcher. I nuläget får inga matcher spelas pga restriktioner men om ni planerar matcher längre fram (2021) så kan ni boka domare till dessa. Läs mer

Frimånaden 15/11-15/12

Skånes FF har sedan de nya strikta rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Region Skåne publicerats fått många frågor och önskemål om att frimånaden skulle förlängas. Efter en dialog med Svenska Fotbollförbundet så finns det idag inga intentioner på en förlängning av frimånaden. Skånes FF äger nämligen inte själv frågan eftersom all svensk fotboll lyder under samma regler gällande frimånaden.

Nuvarande restriktioner gäller till den 17/11, som är två dagar efter att frimånaden inletts.

Ny tävlingsorganisation på Skånes Fotbollförbund

Från och med 1 november har förbundet en delvis ny organisation vad gäller tävlingsfrågor och tävlingsärenden. Micke Dahl tillträder bland annat som tävlingsansvarig. LÄS MER

Representantskap 25 november inställt/framflyttat

Med anledning av rådande Coronapandemi och den alltmer ökade smittspridningen i Skåne så beslutade Skånes Fotbollförbunds styrelse den 22 oktober att ställa in delar av, och skjuta fram delar av årets representantskap som var planerat att genomföras den 25 november i Malmö. LÄS MER

Skåneläger 2020 – INSTÄLLT!

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 inom vårt distrikt och med de nya rekommendationerna från Smittskydd Region Skåne har idag Skånes Fotbollförbunds styrelse tagit beslutet att ställa in det planerade Skånelägret för såväl 15-åringar som 16-åringar.
Samma gäller för de inplanerade STU15-matcherna – att de nu är inställda och tyvärr ej kommer att genomföras under 2020. Vad beträffar STU-zonverksamheten för 15- och 16-års innebär detta att STU-året 2020 är avslutat.
Vi beklagar så klart att vi behövt ta dessa beslut och hoppas på alla berörda parters förståelse.
Läs all information gällande besluten HÄR.

Distriktsdomarutbildning för nya domare i Ängelholm

Vi behöver nya distriktsdomare för att kunna möta behovet som krävs till alla matcher som spelas i distriktet.
Vi hoppas och tror att Ni i Er förening kan bidra med killar och tjejer som har visat intresse av att döma som barn- eller ungdomsdomare i föreningen. Där finns säkert några som vill ta nästa steg och utbilda sig till distriktsdomare. LÄS MER

Kvalspelet i full gång

Årets seriespel för representationslagen både på dam. och herrsidan avslutades för någon vecka sedan. Just nu pågår kvalet och många spännande matcher har spelats och ännu fler kommer att gå av stapeln. Lottning, spelschema och kvalreglemente finns att ta del av HÄR.

Bli fotbollsdomare

Går du och funderar på om det finns något sätt där du kan få hålla på med din hobby och samtidigt få betalt för det? Vi har kan då ge dig ett riktigt bra tips, nämligen att bli fotbollsdomare. Tänk att få ha fotboll som extraknäck – Kan det bli bättre?

Förutom en extra slant i plånboken så får man som fotbollsdomare även glädje, gemenskap, spänning och vara en i fotbollsfamiljen. Låter detta som något för dig? Läs då HÄR.

En vakans i Futsal division 1 damer

Just nu har vi en plats ledig i Futsal division 1 damer. I nuläget är det är fem lag anmälda men hade varit önskvärt med ytterligare ett. Är er förening intresserad av att spela serie under hösten och vintern så kontakta Skånes FF´s tävlingsavdelning omgående. Skicka ett mail till tomas.olsson@skaneboll.se

#VECKANSSERIEMATCH

Under säsongen har vi en gång i veckan lyft fram en av våra skånska seniormatcher som vi presenterat i våra sociala medier; Facebook och Instagram. Besök gärna våra sidor eller sök efter hashtag #veckansseriematch för att läsa inläggen.
Veckans match på: Facebook Instagram Våran hemsida

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter