Inför Svenska Fotbollförbundets Representantskap 2019

Skånes Fotbollförbund redovisar de motioner som föreligger till SvFF Representantskap i november 2019, här finns också Tävlingsutvecklingskommitténs förslag på förändringar av tävlingsreglerna.

För mer information eller inspel från föreningen - kontakta gärna Skåne FF:s tävlingsavdelning. LÄS MER

Skånska Mästare utsedda

Under onsdagen spelades det två finaler i Skånes Fotbollförbunds Distriktsmästerskap. I Helsingborg blev Eskilsminne IF mästare för damseniorer genom att besegra Hammenhögs IF med 3-0. Den andra finalen spelades i Kristianstad och där var det Kristianstad FC herrjuniorer som efter förlängning drog det längsta strået i matchen mot Hässleholms IF och vann med 4-3.

Skånes FF’s Spelar- och Tränarutbildning (STU) - hösten 2019

Som ni kanske har läst och uppmärksammat har Skånes FF:s och Svenska FF:s samsyn på huvudfokus inom spelarutbildning skilt sig i några avgörande delar de senaste åren. Nu har SvFF och Skånes FF arbetat fram en överenskommelse. Vad denna innebär för vår spelarutbildningsverksamhet från hösten 2019, går att läsa om HÄR.

Skånska Mästare korade

På ett soligt och varmt Sandbyvallen i Södra Sandby avgjordes under lördagen finalerna i ungdoms-DM. Sammanlagt 1500 åskådare fick se fyra välspelade matcher. Mästarlag blev: Södra Sandby IF/Linero IF (F14), Hittarps IK (P14), Furulunds IK (F16) och Kristianstad FC (P16). Bilder från finaldagen kan du se HÄR.

Skånes Fotobollförbunds nyhetsbrev

I torsdags skickades ett nytt nummer ut av Skånes FF Informerar. Ur innehållet: Nu har vi två gröna kort, Inbjudningar till tränarutbildningar, Tävlingsinformation, Gå-fotboll, Stora Motivationsdagen och mycket mer. Läs nyhetsbrevet HÄR.

Schysst spel med Grönt kort – start i augusti

Till höstsäsongen 2019 inför fotbollssverige Grönt Kort. Grönt Kort för Fair Play är ett samarbete mellan Skånes Fotbollförbund, SvFF och Folksam för att lyfta fram alla goda föredömen inom barn- och ungdomsfotbollen. Kortet delas ut till de spelare, en i vardera lag, som under matchen gjort något lite extra för sina med- eller motspelare. Ex. peppat medspelare, sparkat ut bollen om någon legat skadad, accepterat domslut utan att klaga eller andra schyssta handlingar. Spelaren kan sedan registrerar sitt kort i appen Min Fotboll för att stolt visa upp sitt Fair Play-pris. Lagledare i respektive lag delar ut kortet till en spelare i det andra laget efter matchen. Korten ska delas ut efter alla matcher 5 mot 5, 7 mot 7 och 9 mot 9.

Korten har eller är på väg att distribueras direkt hem till lagledarna (kontaktperson i Fogis) i er förening. Extra kort finns hos oss på förbundet om det behövs.

För mer info – se svenskfotboll.se/grontkort

Vellinge IF Gå-Fotboll Open 2019

I samarbete med oss på Skånes Fotbollförbund bjuder Vellinge IF in till en premiärturnering i "Gå-fotboll" för att få fler att upptäcka att man kan fortsätta med fotbollen när oldboystiden är över, lite som "oldboys plus" eller "oldboys ultras". Datum för turneringen är 15 september 2019 och äger rum på Södervångs Sporthall i Vellinge.

Nya regler i elitfotbollen i Sverige juni/juli 2019.

International Football Association Board (IFAB) har tidigare beslutat om ändringar i spelreglerna, samt utfärdat några påminnelser. De nya reglerna började att gälla i Allsvenskan och Superettan 25 juni, samt i Damallsvenskan och Eliettan den 15 juli.

OBS!! I övriga serier införs ändringarna spelåret 2020.

Min Fotboll

Min Fotboll är breddfotbollens alldeles egna sociala app som lanserades till säsongsstart. SvFF och distrikten står bakom den nya, helt fotbollsanpassade, digitala tjänsten som alla bredd-, barn- och ungdomslag kan använda för att skapa engagemang och uppmärksamhet kring sina matcher. LÄS MER

Inbjudan Tränarutbildning A Ungdom

Tränarutbildning A Ungdom vänder sig till alla ungdomstränare med ambition att leda och coacha sina spelare med moderna lärandemetoder och högsta kvalitet när det gäller träningsinnehåll och individuell uppföljning, allt för att uppnå optimerad utveckling och nöjda spelare. Läs mer HÄR.

Skånelägret 2019 i bilder

Den 26/6 avslutades Skåneläger i Staffanstorp. Skånes FF tackar alla som varit med och bidragit till att lägret blivit så lyckat. Här kan du ta del av bilder från lägret

Skicka in föreningens LOK-stödsansökan för vårterminen redan nu

Riksidrottsförbundeti påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter som genomförts under våren 2019, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019 kl 23:59. Det är viktigt att skicka in ansökan i tid - observera att enligt LOK-stödsföreskrifterna riskerar en förening att ansökan avslås om den inkommer för sent.
Tänk på att det inte räcker att bara närvaroregistrera aktiviteterna. Man måste öppna och skicka in ansökan även om föreningen närvaroregistrerar sina aktiviteter via IdrottOnline. Aktiviteterna är inte redovisade till Riksidrottsförbundet förrän ansökan skickats in. LÄS MER

Skånelägret 2019 inleds på lördag

Lördagen den 15 juni inleds Skånelägret 2019 och arrangeras, som en del i STU15 och STU16, för flickor och pojkar 15 år och 16 år. Lägret arrangeras i Staffanstorp. LÄS MER

Lennart Johansson 1929-2019

Svensk fotboll har sorg. Lennart Johansson är död. IN MEMORIAM

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter