Mediasatsning inom Skånsk Fotboll

Skånsk fotboll engagerar som alltid många människor och med dagens medieutveckling ges möjlighet och förutsättningar att följa fotbollen på ett helt annat sätt än tidigare. Skånes Fotbollförbund är därför glada att kunna presentera ett nytt modernt samarbete tillsammans med FanCloud. Det tillsammans med svensk fotbolls nya app "Min Fotboll" kommer att ta intresset till en ny nivå och ge en mängd möjligheter att följa fotbollen på alla nivåer.

Det har på senare år märkts ett ökat intresse för olika aktörer att sända matcher längre ner i divisionerna. Som förbund äger vi rättigheterna för sändning av all fotboll gällande division 2 till 4 för damer och division 4-7 vad gäller herrar. Vi äger även alla rättigheter vad gäller barn- och ungdomsfotboll.

Vi ser därför positivt på att vi nu inlett ett samarbete med FanCloud för att skapa goda förutsättningar att tillhandahålla sändningar på ett strukturerat och ordnat sätt till gällande tävlingsbestämmelser och lagar. Vi ser även mycket positivt på "MinFotboll" appen som Svenska Fotbollförbundet lanserat nationellt. Genom dessa samarbeten och moderna verktyg kommer det att sändas matcher i nya kanaler.

Samarbetet med FanCloud ger alla föreningar stöd att kunna sända sina matcher i syfte att öka intresset och engagemanget hos, medlemmar, publik och sponsorer. Samarbetet ger även möjlighet för arrangerande förening att öka sina intäkter i samband med att matchen sänds. Liksom tidigare är det hemmalaget som tar det slutliga beslutet om att sända match eller ej.

Önskar du som förening mer information kontakta nedan kontaktpersoner:

Skånes Fotbollförbund

Peter Ekvall e-post: peter.ekvall@skaneboll.se Tel: 040-59 02 12

FanCloud

Aran Asaiesh e-post: aran.asaiesh@lsentertainment.se Tel: 073-505 14 58