Positivt extrakval på herrsidan i år

Tävlingskansliet har nu efter avslutat seriespel gått igenom upp-/nedflyttning av herrlag mellan våra distriktsserier och SvFF:s förbundsserier. Skåne har fyra uppgångar till herrar division 3 men får efter årets seriespel i division 3 (Sydvästra/Sydöstra/Södra) endast ned tre skånelag via direktnedflyttning (lag 10-12 i herrar division 3 södra). Detta innebär i klartext att det blir ett s.k. "positivt extrakval" detta år, dvs vi behöver efter ordinarie kvalspel i distriktet genomföra ett extrakval för att reglera antalet lag i våra distriktsserier.

Rankinglistan (se bilaga) kommer att uppdateras kontinuerligt på http://www.skaneboll.se/tavlingsverksamhet/kvalspel/.

Div.4

Extra uppflyttning div.5 -> div.4 av ett lag. De två bäst rankade förlorande kvallagen möts i dubbelmöte (hemma/borta) den 23/10 resp. 26/10.

Div.5

Extra uppflyttning div.6 -> div.5 av ett lag. De två bäst rankande förlorande kvallagen möts i dubbelmöte (hemma/borta) den 19/10 resp. 26/10.

Div.6

Förutom ovan beskrivna vakans finns här redan tre andra vakanser pga. att lag utgått eller uteslutits från div.5-6 under årets säsong, dvs totalt fyra vakanser! Extra uppflyttning div.7 -> div.6 av fyra lag. Det finns fem kvalförlorare och de tre bäst rankade kvalförlorarna flyttas upp direkt utan att behöva spela extra kvalmatcher. De två sämst rankade förlorande kvallagen möts i dubbelmöte (hemma/borta) den 19/10 resp. 26/10 om den fjärde och sista vakanta platsen.

Notera särskilt: Om något lag i kvalet till div.6 lämnar wo i första rundan är de utslagna ur kvalet och kan ej delta i extrakvalet, dvs lämnar något lag wo/återbud före lördag kan vi helt ställa in kvalet mellan div.6-7.

Extrakvalet spelas enligt gällande tävlingsbestämmelser TB 2 kap 11§ och för bästa planering av säsongsavslutningen finns redan nu spelschema för dessa matcher HÄR.