Från representantskapet

Skånes Fotbollförbund vill rikta ett stort tack till alla som deltog på det årliga representantskapsmötet som avhölls på Scandic Star Hotell i Lund igår.

Efter föreningsyttranden och debatter fastställdes i vanlig ordning dels seriesammansättningen för distriktets A-lagsserier kommande tävlingssäsong men också nya lokala tävlingsbestämmelser (TB) som nu träder i kraft. Den fastställda seriesammansättningen finns här. Lottning av distriktets A-lagsserier kommer att göras i vecka 3-4, glöm inte att lämna eventuella förbehåll senast den 15 januari.

Här nedan redovisas kortfattat nyheterna i distriktets lokala tävlingsbestämmelser. Fullständiga TB/RB kommer inom kort att presenteras här

TB 2 kap 2.2 § Barn- och ungdomsfotboll

Det är nu möjligt att söka åldersdispens för överåriga spelare även till juniorlag division 2 och 3.

TB 2 kap 9.2-9.4 § Upp- och nedflyttning division 5-7, herrar

Efter motion från Everöds IF med stort majoritetsbeslut förändras nu seriepyramiden i distriktet för herrar. Division 7 slopas och framgent kommer distriktets herrserier att innehålla tre serier i division 4, sex serier i division 5 och tolv serier i division 6. Förändringen införs redan till säsongen 2020 då division 6 blir lägsta distriktsserie för herrar.

Upp-/nedflyttning regleras enligt följande;

Division 5

6 x 12 lag – dubbelserier över hela året

Seriesegrarna flyttas upp till division 4. Andraplacerade lagen kvalar i dubbelmöte mot tredjeplacerade lagen om att få möta lag 9 och 10 i division 4 i dubbelmöte om sex platser i division 4. Nionde- och tiondeplacerade lagen kvalar om tolv platser i division 5. Lag 11–12 flyttas ned till division 6. Se även division 6.

Division 6

12 x 12 lag – dubbelserier över hela året

Seriesegrarna flyttas upp till division 5. Andraplacerade lagen kvalar i dubbelmöte mot tredjeplacerade lagen om att få möta lag 9 och 10 i division 5 i dubbelmöte om tolv platser i division 5.

TB 2 kap 9.9 § B-lag

B-lagsserierna kommer from 2020 att spelas som delade vår-/höstserier med omlottning i sommaruppehållet och det kommer då att vara möjligt även med nyanmälan av lag till höstserierna. Sista anmälningsdatum för B-lag blir den 31 januari respektive den 15 juni. Anmälan sker i vanlig ordning till tre nivåer, division 1, 2 och 3.

TB 2 kap 12 § Anmälan av lag till tävling

Det beslutades att ta bort möjligheten till deltagande enligt spelformen 9 mot 9 i herrar division 6.

TB 2 kap 36 § Barn- och ungdomslag

Skånes FF kommer from 2020 att organisera matchverksamhet även för spelare 8 år, mer information kommer i inbjudningarna som går ut i december månad.

TB 4 kap 29 § Domare

I division 6 herrar A-lag ska licensierade assisterande domare tillsättas i mån av tillgång.