Ingen publik och info om att livestreama matcher

Skånes Fotbollförbund vill påminna och förtydliga ett par saker gällande att det inte ska vara någon publik på några matcher samt vad som gäller för att livestreama fotbollsmatcher.

1. CORONA - INGEN PUBLIK PÅ MATCHER

Skånes Fotbollförbunds riktlinjer är desamma som SvFF gällande publik, det innebär att föreningarna skall uppmana den intresserade publiken att inte komma till de matcher eller träningar som genomförs. Använd gärna våra affischer som finns att ladda ner och skriva ut för att sedan sättas upp på idrottsplatsen. Läs mer HÄR.

2. SÄNDNINGSRÄTTIGHETER FÖR MATCHER (Uppdaterad 2020-05-15)

Det är INTE tillåtet att sända/livestreama distriktets matcher i kommersiellt syfte utan medgivande från Skånes Fotbollförbund. I första hand hänvisar vi till fotbollsappen Min Fotboll. Den är gratis och alla tillstånd, inte minst, och kanske viktigast av allt, så har den en väl utbyggd funktionalitet för integritetsskydd.
Föreningar som trots detta vill sända matcher/streama matcher på annat
sätt än via Min Fotboll SKALL ansöka om tillstånd för detta. Skicka en skriftlig ansökan via mail men information om vilken/vilka matcher det avser.

Undantag gäller för Spiideo Play där vi har ett avtal och utfärdat ett generellt tillstånd. Spiideo informerar oss löpande om vilka klubbar som använder denna produkt.

Mailet skickas till peter.ekvall@skaneboll.se
I rådande situation med rekommendation att matcher skall genomföras
utan publik så kommer Skånes Fotbollförbund att vara positiva till att lämna tillfälliga sändningsrättigheter för perioden fram till 30 juni. Nya besked och direktiv vad gäller sändningsrättigheter kommer i god tid inför höstsäsongen.