Riktlinjer för våra seniorer i samband med ändring av seriestart

Som vi informerade om i vårt pressmeddelande igår (26/5) så har Skåne FF:s styrelse beslutat att skjuta upp seriestarten för våra distriktsserier till att starta den 1 augusti.

Beslutet gäller för damer division 3 och 4 samt herrar division 4-6. Vad det beträffar damer division 2 så är detta en s.k. regional serienivå och här fattas besluten av Götalandsdistrikten vilket innebär att vi får återkomma med besked kring dessa serier.

Träningsmatcher för seniorer och juniorer (19 år och äldre)
Det är ännu inte tillåtet att spela träningsmatcher. Vi avvaktar besked från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet. Förhoppningsvis kommer ny och positiv information under fredagen i denna vecka.

Så snart vi får ny information informerar vi alla föreningar i Skåne om vad som gäller.

Seriematcher för seniorer
Årets seriespel i distriktsserierna kommer att genomföras som "enkelserier" med omgång 10-18 i tiolagsserier respektive omgång 12-22 i tolvlagsserier.

Den sedan tidigare fastställda spelordningen, som återfinns i Fogis, för dessa omgångar gäller fortsatt men de matcher som ingår i enkelserien och som sedan tidigare var inlagda under juni och juli månad behöver nu få en ny spelordning.

Alla matcher som tillhör omgångar i höstens enkelserier och som tidigare var bokade med speldatum i juni och juli månad har av Skånes FF tävlingskansli blivit satta som "Uppskjutna" i Fogis.

Det är för dessa matcher som nu hemma- och bortalag gemensamt ska komma överens om nytt speldatum.

Praktiskt innebär detta följande:

  1. Se respektive spelschema för vilka matcher era seniorlag har inplanerat under juni och juli månad.
  2. Matcherna får bokas om till att spelas from helgen i vecka 31 (fredag 31/7, lördag 1/8 eller söndag 2/8) samt som "mitt-i-veckan" omgång mellan två ordinarie höstomgångar, dock inte med senare speldatum än onsdagen den 16/9!
  3. Har ni redan kommit överens om att flytta någon av juni- eller julimatcherna till en tidpunkt senare än 16/9 måste ni hitta ett nytta datum för denna/dessa matcher.
  4. Kontakta respektive motståndare (kontaktuppgifter finns på www.skaneboll.se) och gör en överenskommelse om nytt speldatum med tillhörande avsparkstid och spelplan för dessa matcher.
  5. Förankra er överenskommelse hos berörd planägare (Fritidsförvaltning, Idrottsservice, kommun etc.) och glöm inte att boka plantider om ni inte själva äger er anläggning.
  6. Är ni flera föreningar som delar samma anläggning behöver ni också stämma av med de andra föreningarna och tillsammans se till så att två eller flera matcher inte får en spelordning som krockar med annat lags match.
  7. Hemmalaget meddelar den nya spelordningen via matchändringsformuläret som finns här; http://www.skaneboll.se/blanketter/ (orsak till matchändringen behöver inte anges i formuläret)
  8. Meddelande om ny spelordning för matcherna i juni och juli månad ska vara Skånes FF tillhanda senast fredagen den 12/6.

Tävlingsbestämmelser etc.
Skånes Fotbollförbunds styrelse har bestämt att alla representationsserier i distriktet för damer och herrar kommer att avgöras som enkelserier med ordinarie tävlings- och representationsbestsämmelser.

Upp- och nedflyttning samt kvalspel kommer att ske enligt gällande tävlingsregler, se vår hemsida för mer information; http://www.skaneboll.se/tavlingsverksamhet/bestammelser/

Lottning och spelschema för höstens kvalspel i distriktet kommer att läggas upp i Fogis och publiceras senast i början av september månad.

Förutsättningen för att höstens enkelserier för seniorer kommer att kunna spelas är att Folkhälsomyndigheten och SvFF ger klartecken för detta.

Har ni frågor eller funderingar kring ovan information – kontakta tävlingsavdelningen via kansliet@skaneboll.se eller per telefon 040-590200.