Tänk schysst inför uppstart av träningsmatcher

Vi är många som har längtat efter att få sparka igång fotbollsmatcherna igen, och när nu Folkhälsomyndigheten har gett klartecken även för junior- och seniormatcher är det många föreningar som ska spela träningsmatcher från och med den kommande helgen.

Vi vill därmed påminna om viktiga värdegrundsfrågor och det vi kallar Schysst match Skåne - Nolltolerans 2.0. Fotboll är en kampsport med hög puls och så ska det vara. Visst vill man vinna, men kampen får aldrig övergå till våld, och den höga pulsen får inte bli till verbala attacker som svordomar och försök till påverkan av domaren. Fotboll ska vara kul för alla!

När man nu har väntat länge på seriestarten är det även viktigt att se till att inte bli avstängd inför (efter grova förseelser i träningsmatch) seriespelet som återstartas med enkelserier under hösten från och med vecka 31. Förbundets disciplinnämnd (DpN) följer RF:s riktlinjer när det gäller exempelvis straffmätning pga. oschysst spel, olämpligt eller otillbörligt uppträdande där eventuella påföljder i bestraffningsärenden kommer att förläggas till tävlingsmatcherna i höst.

Läs mer om vårt Nolltoleransarbete och #schysstmatchskåne: http://www.skaneboll.se/schysst-match-skane/

Beslut, riktlinjer och råd för Svensk Fotbolls verksamhet under Corona - https://www.svenskfotboll.se/

Varför ingen publik på fotbollsmatcher https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/6/varfor-ingen-publik-pa-fotbollsmatcher/