Skåne vs Stockholm 0-1

Skånes flickor 03 gjorde en bra match igår, men hade inte marginalerna med sig, och det blev till slut Stockholm som vann semifinalmatchen för flickor 03.

Skånelaget med tredjeprischecken

Ann-Helén Grahm, spelarutbildare flickor Skåne, har kort sammanfattat matchen och gårdagens prestation.

"Matchen som spelades på den idylliska Sandbyvallen i strålande solsken, inledes med ett ganska "böljande" spel där snabba, raka anfall följdes av snabba omställningar i den andra spelriktningen. Just en sådan sekvens låg också bakom Stockholms 0-1 mål i den 13:e matchminuten. Även vi skapade anfallslägen under den första halvleken genom direkta anfall och snabba omställningar med några farliga avslut som med lite tur kunde resulterat i klarare chanser eller t o m mål. Spelmässigt var det dock i den andra halvleken som vi som lag fick ihop alla delarna på ett bättre sätt, kom närmare varandra och därmed kunde spela ett mer kontrollerat anfallsspel kollektivt sätt. Här stod vi då också för det större bollinnehavet och chansskapandet men tyvärr så kom vi inte närmare än ett stolpskott, ett otal hörnor samt några avslut tätt utanför. Återigen de "berömda marginalerna", men denna gång var de tyvärr inte på vår sida. Vi är dock mycket stolta över spelarnas prestationer och hur alla i truppen (inklusive reserver och övriga spelare som varit med på hela "STU/DUT-resan) verkligen bidrog till en minnesrik tid med F03-gänget!"

Det kom även fina ord om skånelaget från motståndarlaget genom Eleonor Lundgren, distriktsförbundskapten i Stockholmslaget F03, som tyckte att:
-"Skåne är helt klart det bästa motståndet vi har mött med detta lag genom åren".

Bästa spelare i matchen blev Alice Egnér i Skånes FF och Matilda Vinberg i Stockholms FF

Snacket om att ta nya tag och att komma igen kom direkt efter matchen, och förhoppningsvis väntar nya spännande matcher och utmaningar för dessa duktiga fotbollspelare.

Läs mer om lagets väg till semifinalen och tankar om framtiden

Stort tack för en bra match säger vi till Stockholms FF, domarna Maja Nyberg, Sofia Wigerup och Ela Perez. Tack för ett bra värdskap säger vi till Södra Sandby IF.