Nolltolerans 2.0

Under rubriken Schysst match Skåne - Nolltolerans 2,0 har vi alla tillsammans arbetat för att undvika våld och dåligt beteende i samband med fotbollsmatcher i Skåne. Årets säsong har med anledning av Coronapandemin blivit något annorlunda mot vad vi från början hade planerat, dock har vår gemensamma ambition vad gäller Nolltolerans legat kvar.

Tyvärr har vi den senaste veckan drabbats av ett väldigt allvarligt och tråkigt ärende i en av våra seniorserier med bl.a. hot och våld mot domare. Detta kan och kommer vi aldrig att acceptera och Skånes Fotbollförbund ser ytterst allvarligt på det inträffade.

Vid onsdagens möte med distriktets disciplinnämnd beslutades med anledning av ovan att utesluta föreningen Rumänska FF från tävlingen herrar division 6. Föreningen dömdes även till förlust av matchen samt en straffavgift om 25 000 kronor.

Vi vill med ovanstående dom skicka en signal till samtliga föreningar, ledare och domare i distriktet att vi tar Nolltolerans på största allvar och kommer att hantera alla eventuella liknande ärenden med största möjliga påföljd.

Fotboll skall vara kul för alla inblandade. INGEN ska behöva utsättas för våld, hot, kränkningar eller trakasserier.