Här finner du arkiverade nyheter från Skånes FF

Skåne gick vidare

Skåne gick vidare till slutspel i både Cup Kommunal och Postnord Cup. Flickorna besegrade Halland med 2-1 och Blekinge med 7-0 medan pojkarna vann över Halland med 2-0 och Blekinge med 1-0. Nu väntar slutspel i Jönköping i januari.

Nellie Lilja, Matilda Sjöström och Matillda Ovenberger gjorde Skånes mål när Blekinge besegrades med 7-0.

Bild: Zoltan Szabo

212 år rekord?

Detta rutinerade team dömde matchen Maglasäte-Linderöd i div 6 i lördags. Den totala åldern uppgår till 212 år!!! Är detta rekord? Från vänster, Bo Holmqvist, Christos Tziolas och Kurt Hultqvist. Domaren Christos är ungtuppen på 66 år.

Fullsatt Tränarinspiration

Första söndagen i februari lockades 170 Skånska tränare till Malmö för att delta på årets upplaga av Tränarinspiration – "lapp på luckan", helt enkelt.Och inspirerade blev de. Läs mer här.

Ny Tränarutbildning 2015

2015 kommer en ny tränarutbildning i svensk fotboll. Här hittar du mer infomation om den nya utbildningen samt riktlinjer för att arrangera en tränarutbildning på hemmaplan.Fairplay-statistik 2014

Skånes FF delar årligen ut s.k. "fairplay" priser till de föreningar som ådragit sig minst gula och röda kort under säsongen. Klicka på rubriken ovan för mer information.

Bildspel Tränarinspiration 2014

Lördagen den 18/1 arrangerades "Tränarinspiration 2014 - Skånska framgångar och spanska influenser" i Malmö. 125 deltagare lät sig inspireras av tre skånska framgångsrika tränare (Jonas Eidevall, Markus Tilly och Roland Larsson) och fick spanska influenser av "Guti" från Madrid.

Klicka på rubriken ovan för att se ett bildspel från dagen.

Steg 1-domarutbildning i Lund

Med början den 25 maj kommer Skånes Fotbollförbund anordna en Steg 1-utbildning (nya domare) för dig som vill ta steget från ungdomsdomare till distriktsdomare. Utbildningen omfattar fyra tillfällen (25/5, 2/6, 4/6 samt 7/6).

För mer information samt att göra en intresseanmälan klicka HÄR.

Spelprogram Futsal-DM

Futsal-DM

Futsal-DM för Flickor & Pojkar 17 år spelas i Kristianstad söndagen den 15 december.

Kvalmatcher i helgen

Fotbollssäsongen går mot sitt slut men det återstår väldigt många spännande matcher runt om i Skåne. Kommande helg finns det en stor möjlighet att gå och titta på en kvalmatch och nedan har vi sammanställt länkar där du kan se vilka matcher som spelas.

LÖRDAG 12/10

SÖNDAG 13/10

Spelfri dag för Skånes domare

Onsdagen den 9/10 är det spelfri dag för Skånes domare på tre platser i Skåne.

Område NO Norra station i Hässleholm

Område NV Scandic Nord i Helsingborg INSTÄLLD

Område SV/SO Scandic Star i Lund

Domare i Helsingborg och Landskrona-zonerna erbjuds att vara med på träffen i Lund.

Kaffe och smörgås i pausen. Samtliga domare kommer att få inbjudan via mejl. OBS! sista anmälningsdag är på fredag 4/10.

Föreningserbjudande landskamp

Våra föreningar har möjlighet att utnyttja de populära föreningsbiljetterna till Sverige - Danmark som spelas på Friends Arena. Matchen spelas 2/6 19:45 på Friends Arena.

Fotbollsskadekurs 11/4 i Malmö

Skånes FF bjuder in till en kvällsutbildning som behandlar fotbollsskador och akut omhändertagande. Vi fokuserar på de vanligaste skadorna i skelett och mjukdelar och det blir även en rejäl praktikdel. LÄS MER.

Borgeby FK svenska mästare

Borgeby FK blev i helgen svenska mästare för F17 i Futsal vid slutspelet i Helsingborg. I semfinalen besegrades Gideonsberg IF med 5-2 och i finalen vann Borgeby mot Stockholms United FF med klara 4-0.

Tre voteringar på SvFF´s representantskap

SvFF´s Representantskap

SvFF:s representantskapsmöte på fredagen i Solna innehöll tre frågor som gick till votering innan beslut kunde fattas inför 2018 och följande års tävlingsverksamhet.

Säsongsavslutning för klubbtränarna i STU-projektet

I samband med Malmö FF:s guldfirande hade Skåneboll sin säsongsavslutning för klubbtränarna i STU-projektet.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnen berättade om vägen till guldet och sedan föreläste Jens Eriksson och Albin Tingsvall om hur vi kan motivera våra ungdomsspelare att fortsätta lira – dagen avslutades med match och rejält guldfirande.

Klicka HÄR för att se bilder från avslutningen.

Utbildningsresa till Rom

Alla vägar bär som bekant till Rom – och nu har även Skånes FF:s spelar- och tränareutbildare varit där på studieresa. Det blev besök både på Lazios och Romas träningsanläggning – och ett exklusivt samtal med AS Romas huvudtränare Di Fransesco, förutom ett antal både ungdoms-, dam- och herrmatcher.

Bilder från Resan finns HÄR.

UEFA Målvakt A

Svenska Fotbollförbundet inbjuder till Tränarutbildning UEFA Målvakt A, februari-november 2018 på Bosön, Lidingö. Mer info finns här.

DM-Mästare korade på damsidan

DM-Mästare Dam

IF Limhamn Bunkeflo vann DM-finalen för Damer genom att besegra Borgeby FK med 7-0. I och med denna matchen är årets Distriktsmästerskap över. Vi tackar för fina insatser!

DM-Mästare korade på herrsidan

DM-Mästare

FC Rosengård 1917 vann DM-finalen för herrsenior genom att besegra Torns IF med 2-1.

Fair Play 2017

Fair PLay

Efter avslutat seriespel presenteras nu årets Fairplay-statistik

Dam- och flicktränarfortbildning

Ann-Helén Grahm har de senaste fem åren jobbat som assisterande förbundskapten i Skottland och tidigare tagit VM-brons med det svenska damlandslaget.

Ann-Helén har massor av erfarenhet av internationell toppfotboll och när Skånes FF den 7 december arrangerar "Dam- och flicktränarfortbildning" i Eslöv kommer hon att göra allt för att inspirera dig i din tränarroll! Klicka på rubriken ovan för mer info och anmälningsblankett.

Skånes FF på mässa

Igår var Skånes Fotbollförbund en av 80 utställare på B2B-mässan i Sparbanken Skåne Arena i Lund, där företag och föreningar träffades för att knyta nya kontakter.

Nya spelformer

Skånes FF vill här informera om förslaget kring NYA NATIONELLA SPELFORMER som ska hanteras av Svenska Fotbollförbundets Representantskap den 1 december i Stockholm.

Förbundsstyrelsen lägger, efter att saken förankrats bl.a. vid två Ordförandekonferenser samt Rikskonferensen 2016, ett förslag som innebär att gemensamma spelformer fastställs för av SDF arrangerad fotboll och tvingande träder i kraft fr.o.m. den 1 januari 2019.

Påminnelse STU 13-åringar

Med början till helgen och pågående under hela nästa vecka hålls årets fjärde och sista STU-läger för 13-åringar. Läs mer HÄR.

Rådslag

I torsdags den 21 september samlades ett 30 tal föreningar på Star Hotell i Lund och diskuterade framtiden för svensk fotboll med fokus på 2018 till 2022, ett så kallat Rådslag. Motsvarande kommer att hållas i samtliga distrikt i Sverige. Det var väldigt bra och givande diskussioner och för hoppningsvis kommer våra synpunkter att falla i god jord när nu Svenska Fotbollsförbundet i mars nästa år skall fastställa kommande långsiktsplan.

Landskamper i Skåne

Svenska Fotbollförbundet arrangerar tillsammans med Skånes Fotbollförbund, Eslövs BK och Södra Sandby IF två P20-landskamper i oktober. För biljettinformation läs HÄR.

Tränarutbildning UEFA B

I november är det dags att starta upp en ny Tränarutbildning UEFA B.

Kursen UEFA B bygger vidare på spelarutbildningsplanens nivå 4, som omfattar 16–19 år, och har en seniorinriktning där matchen och tävlingsmomentet har högre prioritet än i SvFF:s ungdomstränarutbildningar. I kursen UEFA B möter du ett innehåll som ger dig kompetens att coacha ditt lag mot både resultat och utveckling. En toppmodern tränarutbildning med hög ambitionsnivå.

Sista anmälningsdag är den 1 september. Mer information och anmälningsblankett hittar du HÄR

Målvaktstränarutbildning B

Anmälan är nu öppen till kommande Målvaktstränarutbildning B-diplom. Läs mer HÄR.

Fotbollsföreningar kan nu söka medel

Välkomna att söka medel via Alla är olika – olika är bra!
Svenska Fotbollförbundet, Svenska Spel och ICA delar även 2017 ut medel till våra föreningar som arbetar med mångfaldsfrågor. Ansökningstiden är från 1 juni till 30 juni.

Föräldrautbildning på föräldramöte i föreningen

Nu finns ett nytt och enkelt material att använda när lagen i föreningen har sina viktiga föräldramöten!

I materialet är föräldrarnas roll inom idrotten i fokus. Avsätt 30 minuter till att diskutera och reflektera vad ni förväntar er av varandra som stöttande föräldrar. Läs mer och använd materialet på www.skaneidrotten.se/samverkan

Ny postadress till Skånes FF

Skånes Fotbollförbund har ny postadress och den är: Skånes Fotbollförbund Husie Kyrkoväg 88, 212 38 Malmö

Skåneläger 2017

Skåneläger

Nu är lägerperioderna för årets Skåneläger bestämda. Skånelägret kommer att starta senare än traditionellt i år på grund av att vårterminen i många kommuner slutar senare än vanligt – och vi vill ju såklart undvika kollisioner. Klicka på rubriken ovan för mer information.

Tränarinspiration

Traditionen bjuder att Skånes FF arrangerar Tränarinspiration såhär i säsongsupptakten. Årets Tränarinspiration bjöd på en trio förbundskaptener: herrlandslagets Janne Andersson, damlandslagets kommande FK Peter Gerhardsson och Martin Sjögren som redan tagit över som ansvarig för Norges damlandslag. För mer info samt bilder från dagen tryck här

STU 2017

Datum för STU-läger (Spelar- och TränarUtveckling) för 13- och 14-åringar är spikade. För mer info om STU, klicka HÄR

Final för STU-Klubbtränare

Årets klubbtränarfortbildningar, som bedrivits i samband med STU-lägren för både 13- och 14-års pojkar och flickor, avslutades i samband med matchen Malmö FF – Östersunds FK på Swedbank Stadion i Malmö. Ett sjuttiotal tränare och instruktörer från Skånes FF tittade på allsvensk fotboll och fick dessutom en genomgång över hur Malmö FF jobbar med sin ungdomsverksamhet av ansvarige Mats Engqvist.

Skånes FF dubbla distriktslagsmästare

Skånes FF är distriktslagsmästare både på pojk- och flicksidan. Detta stod klart efter att P99 den 6 juli vann mot Norrbottens FF med 1-0 i finalen av Postnord Cup i Halmstad. Veckan innan slog F99 Västerbotten med 3-0 i finalen i Cup Kommunal. Foton från flickmatchen finns HÄR och från pojkmatchen HÄR.

Sammanfattning från Representantskapmötet

Under torsdagen fastställdes seniorserierna för 2016 på Representantskapsmötet i Lund. På mötet beslutades även om förändringar i TB/RB. Klicka på rubriken ovan för mer information

Kvarnby och Höllviken DM-mästare i Futsal

Vid helgens Futsal-DM vann Kvarnby IK P17-klassen medan Höllvikens GIF vann för F17.

Bilder på segrande lag hittar du här

Malmö City FC och Höllvikens GIF DM-mästare i Futsal

I helgen spelades DM i futsal i Malmö. På herrsidan vann Malmö City FC finalen mot Åkarps IF med 4-3. I damfinalen vann Höllvikens GIF mot Borgeby FK med samma siffror dvs 4-3.

Samtliga fyra finallag plus Uppåkra IF som slutade trea i damklassen är klara för Futsal-SM, regionsgruppspel som spelas i januari 2012.

Bilder från DM-tävlingarna hittar du här

Fotbollssymposium 2011

Tack alla ni som på något sätt förgyllde vårt Fotbollsymposium 2011. Klicka här för att se några foton från symposiet.

Lunds BK/Veberöds AIF riksmästare

Foto: Sanktan.se

Lunds BK/Veberöds AIF F15 blev idag riksmästare vid Sanktan slutspelet i Göteborg. Igår vann man mot Västra Frölunda med 2-0 och idag besgerades Värtans IK med 3-0.

Eskilsminne IF´s P15 slutade på en silverplats efter att igår vunnit mot Hissingsbacka FC med 3-0 och idag förlorat mot Hammarby IF med 2-5.

Lars-Olof går i pension

Idag gör Lars-Olof Hansson sin sista arbetsdag på Skånes Fotbollförbunds domaravdelning efter sex år. Vi tackar Lars-Olof för hans arbete och insatser.

Fairplay statistik 2011

Skånes FF delar varje år, i samband med förbundets årsmöte, ut prispengar till de lag som har skött sig bäst i "Fairplay" hänseende.
Statistiken är uträknad enligt gällande Tävlingsbestämmelser där varning ger 1 poäng respektive utvisning som ger 3 poäng.
Klicka på rubriken ovan för statistik från 2011-års seriespel, herrar och damer A-lag.

Borgeby FK skånska mästare

Borgeby FK vann DM-finalen för damjuniorer igår mot Kristianstad DFF med 3-2 på Vilans Idrottsplats.

Skånebollen på nätet

Skånes Fotbollförbund tidning Skånebollen finns även att läsa på nätet. Du hittar samtliga nummer från 2010 och 2011 HÄR.

Kristianstads FF Skånska mästare 2011

Kristianstads FF vann igår DM-finalen för herrar mot Åkarps IF med 4-3 i Kristianstad. Matchfakta hittar du HÄR.

Foton från ungdoms-DM

Om du klickar HÄR hittar du foton från årets finaler i ungdoms-DM som spelades i Ängelholm.

Skånska mästare

I lördags avgjordes finalerna i ungdoms-DM på Ängelholms IP. Finalerna slutade enligt följande: F14 Eskilsminne IF-Dalby GIF 3-2, P14 Malmö FF-Landskrona BoIS 3-1, F16 LdB FC Malmö-Kristianstads DFF 3-1 samt P16 Trelleborgs FF-Malmö FF 1-0. Bilder från finalerna publiceras under morgondagen.

Bildspel från finalen i Cup Kommunal

I onsdags vann Skånes FF´s F94 finalen i Cup Kommunal i Halmstad mot Stockholms FF med 3-2. Klicka HÄR för att se ett bildspel från finalen.

Skåne i Cup Kommunal-final!

Skånes flickor 94 spelar final i Cup Kommunal igen!
Skåne har genom åren åtta vinster i Cup Kommunal. Onsdagen den 29 juni kan det bli en nionde titel för då är det final i Halmstad mellan Skåne och Stockholm. Matchen spelas på Sannarp med start 19.30.

Ungdomsledarstipendium 2010

Då var det dags att nominera kandidater till Skånes Fotbollförbund Ungdomsledarstipendium 2010. Klicka på rubriken ovan för mer information.

LdB FC Malmö mästare 2010

LdB FC Malmö blev igår Skånska mästare för dam-juniorer genom att i finalen besegra Borgeby FK med 2-1.

DM mästare 2010 korades

Idag avgjordes finalerna i årets DM för 14 och 16 åringar på Ängelholms IP. Mästare blev: F14 Lunds BK/Veberöds AIF, P14 Malmö FF, F16 Höllvikens GIF och i P16 blev Malmö FF mästare.

Sonja går i pension

Idag torsdag 29/4 gör Skånes Fotbollförbunds kontorsvaktmästare Sonja Nilsson sin sista dag efter åtta år på kansliet. Vi tackar Sonja för hennes fina insatser. Hennes efterträdare blir Annika Nilsson som vi hälsar välkommen.

Snön fortsätter att ställa till det.

Foto:Mats Olsson

Snön fortsätter att ställa till det för Skånsk fotboll. Igår kväll kom det så mycket snö att man tvingades avbryta division fem matchen mellan Lönsboda och Ballingslöv efter 50 minuters spel.

180 tränare på fortbildning i Eslöv

När Skånes FF bjöd på tränarfortbildning i Eslöv i fredagskväll var det nytt deltagarrekord. Inte mindre än 180 tränare var sugna på att se och lyssna när Madrid egne tränar-Guti berättade om den spanska framgångsmetoden

Mona går i pension

Den 25 februari gjorde Mona Lövgren sin sista arbetsdag på Skånes FF efter tjugoår i receptionen. Vi tackar Mona för hennes fina insatser.

I receptionen finns numera Anette Hansson som vi önskar välkommen.

Knäkontroll

Skåneidrotten och Skånes Fotbollförbund genom SISU Idrottsutbildarna inbjuder till en utbildning för ledare/tränare inom ungdomsfotbollen i "Knäkontroll"

Inbjudan till damjunior träff

2008 var det första året som det blev tillräckligt med lag för att bilda damjuniorserier i Skåne. Intresset blev oväntat stort och vi fick ihop två serier.

Visa alla nyheter
Visa alla nyheter