Här finner du arkiverade nyheter från Skånes FF

Skåne gick vidare

Skåne gick vidare till slutspel i både Cup Kommunal och Postnord Cup. Flickorna besegrade Halland med 2-1 och Blekinge med 7-0 medan pojkarna vann över Halland med 2-0 och Blekinge med 1-0. Nu väntar slutspel i Jönköping i januari.

Nellie Lilja, Matilda Sjöström och Matillda Ovenberger gjorde Skånes mål när Blekinge besegrades med 7-0.

Bild: Zoltan Szabo

212 år rekord?

Detta rutinerade team dömde matchen Maglasäte-Linderöd i div 6 i lördags. Den totala åldern uppgår till 212 år!!! Är detta rekord? Från vänster, Bo Holmqvist, Christos Tziolas och Kurt Hultqvist. Domaren Christos är ungtuppen på 66 år.

Fullsatt Tränarinspiration

Första söndagen i februari lockades 170 Skånska tränare till Malmö för att delta på årets upplaga av Tränarinspiration – "lapp på luckan", helt enkelt.Och inspirerade blev de. Läs mer här.

Ny Tränarutbildning 2015

2015 kommer en ny tränarutbildning i svensk fotboll. Här hittar du mer infomation om den nya utbildningen samt riktlinjer för att arrangera en tränarutbildning på hemmaplan.Fairplay-statistik 2014

Skånes FF delar årligen ut s.k. "fairplay" priser till de föreningar som ådragit sig minst gula och röda kort under säsongen. Klicka på rubriken ovan för mer information.

Bildspel Tränarinspiration 2014

Lördagen den 18/1 arrangerades "Tränarinspiration 2014 - Skånska framgångar och spanska influenser" i Malmö. 125 deltagare lät sig inspireras av tre skånska framgångsrika tränare (Jonas Eidevall, Markus Tilly och Roland Larsson) och fick spanska influenser av "Guti" från Madrid.

Klicka på rubriken ovan för att se ett bildspel från dagen.

Höllvikens GIF DM-mästare i futsal

Under söndagen avgjordes futsal DM för F15 i Nils Holgersson hallen i Skurup. Höllvikens GIF blev Skånska mästare efter seger mot Backarnas FF i finalen med 5-0. Samtliga resultat från helgens DM matcher finns under Tävlingsverksamhet/DM/Lottning spelprogram.

Föreningserbjudande landskamp

Våra föreningar har möjlighet att utnyttja de populära föreningsbiljetterna till Sverige - Danmark som spelas på Friends Arena. Matchen spelas 2/6 19:45 på Friends Arena.

Fotbollsskadekurs 11/4 i Malmö

Skånes FF bjuder in till en kvällsutbildning som behandlar fotbollsskador och akut omhändertagande. Vi fokuserar på de vanligaste skadorna i skelett och mjukdelar och det blir även en rejäl praktikdel. LÄS MER.

Borgeby FK svenska mästare

Borgeby FK blev i helgen svenska mästare för F17 i Futsal vid slutspelet i Helsingborg. I semfinalen besegrades Gideonsberg IF med 5-2 och i finalen vann Borgeby mot Stockholms United FF med klara 4-0.

Tre voteringar på SvFF´s representantskap

SvFF´s Representantskap

SvFF:s representantskapsmöte på fredagen i Solna innehöll tre frågor som gick till votering innan beslut kunde fattas inför 2018 och följande års tävlingsverksamhet.

Säsongsavslutning för klubbtränarna i STU-projektet

I samband med Malmö FF:s guldfirande hade Skåneboll sin säsongsavslutning för klubbtränarna i STU-projektet.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnen berättade om vägen till guldet och sedan föreläste Jens Eriksson och Albin Tingsvall om hur vi kan motivera våra ungdomsspelare att fortsätta lira – dagen avslutades med match och rejält guldfirande.

Klicka HÄR för att se bilder från avslutningen.

Utbildningsresa till Rom

Alla vägar bär som bekant till Rom – och nu har även Skånes FF:s spelar- och tränareutbildare varit där på studieresa. Det blev besök både på Lazios och Romas träningsanläggning – och ett exklusivt samtal med AS Romas huvudtränare Di Fransesco, förutom ett antal både ungdoms-, dam- och herrmatcher.

Bilder från Resan finns HÄR.

UEFA Målvakt A

Svenska Fotbollförbundet inbjuder till Tränarutbildning UEFA Målvakt A, februari-november 2018 på Bosön, Lidingö. Mer info finns här.

DM-Mästare korade på damsidan

DM-Mästare Dam

IF Limhamn Bunkeflo vann DM-finalen för Damer genom att besegra Borgeby FK med 7-0. I och med denna matchen är årets Distriktsmästerskap över. Vi tackar för fina insatser!

DM-Mästare korade på herrsidan

DM-Mästare

FC Rosengård 1917 vann DM-finalen för herrsenior genom att besegra Torns IF med 2-1.

Fair Play 2017

Fair PLay

Efter avslutat seriespel presenteras nu årets Fairplay-statistik

Dam- och flicktränarfortbildning

Ann-Helén Grahm har de senaste fem åren jobbat som assisterande förbundskapten i Skottland och tidigare tagit VM-brons med det svenska damlandslaget.

Ann-Helén har massor av erfarenhet av internationell toppfotboll och när Skånes FF den 7 december arrangerar "Dam- och flicktränarfortbildning" i Eslöv kommer hon att göra allt för att inspirera dig i din tränarroll! Klicka på rubriken ovan för mer info och anmälningsblankett.

Skånes FF på mässa

Igår var Skånes Fotbollförbund en av 80 utställare på B2B-mässan i Sparbanken Skåne Arena i Lund, där företag och föreningar träffades för att knyta nya kontakter.

Nya spelformer

Skånes FF vill här informera om förslaget kring NYA NATIONELLA SPELFORMER som ska hanteras av Svenska Fotbollförbundets Representantskap den 1 december i Stockholm.

Förbundsstyrelsen lägger, efter att saken förankrats bl.a. vid två Ordförandekonferenser samt Rikskonferensen 2016, ett förslag som innebär att gemensamma spelformer fastställs för av SDF arrangerad fotboll och tvingande träder i kraft fr.o.m. den 1 januari 2019.

Påminnelse STU 13-åringar

Med början till helgen och pågående under hela nästa vecka hålls årets fjärde och sista STU-läger för 13-åringar. Läs mer HÄR.

Rådslag

I torsdags den 21 september samlades ett 30 tal föreningar på Star Hotell i Lund och diskuterade framtiden för svensk fotboll med fokus på 2018 till 2022, ett så kallat Rådslag. Motsvarande kommer att hållas i samtliga distrikt i Sverige. Det var väldigt bra och givande diskussioner och för hoppningsvis kommer våra synpunkter att falla i god jord när nu Svenska Fotbollsförbundet i mars nästa år skall fastställa kommande långsiktsplan.

Inbjudan Rådslag

Skånes Fotbollförbund bjuder härmed in alla distriktets föreningar till ett Rådslag torsdagen 21/9 18.00 på Scandic Star Hotell i Lund. Rådslagets tema är "Svenska Fotbollförbundets Strategi 2018-2022". Mer information finns här.

Påminnelse STU 14-åringar

Denna veckan hålls årets tredje och sista STU-läger för 14-åringar. Läs mer HÄR.

Licensfortbildning för tränare UEFA B

I enlighet med UEFA Coaching Conventions krav på att införa tränarlicenser kommer Svenska Fotbollförbundet under hösten 2017 att påbörja licensfortbildningar för tränare som har det "gamla" UEFA Bas diplomet, utfärdat före 2016. SvFF administrerar och genomför licensfortbildningarna regionalt på sex platser.

Läs mer på Svenska Fotbollförbundets hemsida HÄR

Landskamper i Skåne

Svenska Fotbollförbundet arrangerar tillsammans med Skånes Fotbollförbund, Eslövs BK och Södra Sandby IF två P20-landskamper i oktober. För biljettinformation läs HÄR.

Tränarutbildning UEFA B

I november är det dags att starta upp en ny Tränarutbildning UEFA B.

Kursen UEFA B bygger vidare på spelarutbildningsplanens nivå 4, som omfattar 16–19 år, och har en seniorinriktning där matchen och tävlingsmomentet har högre prioritet än i SvFF:s ungdomstränarutbildningar. I kursen UEFA B möter du ett innehåll som ger dig kompetens att coacha ditt lag mot både resultat och utveckling. En toppmodern tränarutbildning med hög ambitionsnivå.

Sista anmälningsdag är den 1 september. Mer information och anmälningsblankett hittar du HÄR

Målvaktstränarutbildning B

Anmälan är nu öppen till kommande Målvaktstränarutbildning B-diplom. Läs mer HÄR.

Fotbollsföreningar kan nu söka medel

Välkomna att söka medel via Alla är olika – olika är bra!
Svenska Fotbollförbundet, Svenska Spel och ICA delar även 2017 ut medel till våra föreningar som arbetar med mångfaldsfrågor. Ansökningstiden är från 1 juni till 30 juni.

Föräldrautbildning på föräldramöte i föreningen

Nu finns ett nytt och enkelt material att använda när lagen i föreningen har sina viktiga föräldramöten!

I materialet är föräldrarnas roll inom idrotten i fokus. Avsätt 30 minuter till att diskutera och reflektera vad ni förväntar er av varandra som stöttande föräldrar. Läs mer och använd materialet på www.skaneidrotten.se/samverkan

Ny postadress till Skånes FF

Skånes Fotbollförbund har ny postadress och den är: Skånes Fotbollförbund Husie Kyrkoväg 88, 212 38 Malmö

Skåneläger 2017

Skåneläger

Nu är lägerperioderna för årets Skåneläger bestämda. Skånelägret kommer att starta senare än traditionellt i år på grund av att vårterminen i många kommuner slutar senare än vanligt – och vi vill ju såklart undvika kollisioner. Klicka på rubriken ovan för mer information.

Tränarinspiration

Traditionen bjuder att Skånes FF arrangerar Tränarinspiration såhär i säsongsupptakten. Årets Tränarinspiration bjöd på en trio förbundskaptener: herrlandslagets Janne Andersson, damlandslagets kommande FK Peter Gerhardsson och Martin Sjögren som redan tagit över som ansvarig för Norges damlandslag. För mer info samt bilder från dagen tryck här

STU 2017

Datum för STU-läger (Spelar- och TränarUtveckling) för 13- och 14-åringar är spikade. För mer info om STU, klicka HÄR

Final för STU-Klubbtränare

Årets klubbtränarfortbildningar, som bedrivits i samband med STU-lägren för både 13- och 14-års pojkar och flickor, avslutades i samband med matchen Malmö FF – Östersunds FK på Swedbank Stadion i Malmö. Ett sjuttiotal tränare och instruktörer från Skånes FF tittade på allsvensk fotboll och fick dessutom en genomgång över hur Malmö FF jobbar med sin ungdomsverksamhet av ansvarige Mats Engqvist.

Skånes FF dubbla distriktslagsmästare

Skånes FF är distriktslagsmästare både på pojk- och flicksidan. Detta stod klart efter att P99 den 6 juli vann mot Norrbottens FF med 1-0 i finalen av Postnord Cup i Halmstad. Veckan innan slog F99 Västerbotten med 3-0 i finalen i Cup Kommunal. Foton från flickmatchen finns HÄR och från pojkmatchen HÄR.

Mästare Futsal-DM

Futsal-DM

BK Olympic blev i helgen Distriktmästare i P17 och BK Höllviken blev mästare i F17.

Sammanfattning från Representantskapmötet

Under torsdagen fastställdes seniorserierna för 2016 på Representantskapsmötet i Lund. På mötet beslutades även om förändringar i TB/RB. Klicka på rubriken ovan för mer information

Inbjudan till damjunior träff

2008 var det första året som det blev tillräckligt med lag för att bilda damjuniorserier i Skåne. Intresset blev oväntat stort och vi fick ihop två serier.

Tack för 2008

2008 lider mot sitt slut och vi vill med dessa rader rikta ett tack till dig för årets insatser som domare. Domarkommittén är i stort nöjda med på vilket sätt dom flesta uppdragen har genomförts och klagomålen från föreningarna har varit få.

Information om Knäkontrollprojektet

Skånes FF deltar i "Knäkontrollprojektet" som är ett samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet, Folksam och Sveriges 24 fotbollsdistrikt i syfte att minska antalet allvarliga knäskador hos våra fotbollsspelande tjejer.

Du finner mer information om detta projekt om du klickar på Utbildningsverksamhet och därefter övrigt fliken.

Välkommen till Skånes FFs nya hemsida

Skånes FF´s hemsida har idag bytt utseende. Sidan är fortfarande under konstruktion och innehållet fylls på efterhand. Men du kan redan nu hitta mycket information från Skånes FF.

Eftersom sidan fortfarande är under konstruktion kan de förekomma en del fel och de kommer givetvis att rättas till så fort som möjligt.

Eftersom detta är en helt ny sida så kan det vara lite svårt att hitta var all information finns men vi har gjort en liten manual som du kan läsa här (PDF-dokument, 1,2 MB).

Har du frågor är du välkommen att kontakta webmaster via EPOST eller på 040-590203

Futsal DM avgjort

futsal dm

I söndags avgjordes DM för seniorer i Nils Holgersson hallen i Skurup.På damsidan blev LdB FC Malmö Skånska mästare och på herrsidan blev BK Olympic mästare. Dessa två lag gick tillsammans med Husie IF och Helsingborgs DFF på damsidan samt Kvarnby IK och Malmö City FC på herrsidan vidare till Futsal SM´s gruppspel.

Visa alla nyheter