NYHETER FRÅN DOMARVERKSAMHETEN

Skånes FF´s öppettider julhelgerna 2019-20

Kansliet är stängt mellan den 21/12-19 och 1/1-20

Kansliet öppnar igen torsdag 2/1 08.00. Kansliet har även stängt på Trettondedag jul (6/1).

God Jul och Gott Nytt År

Skånes Fotbollförbunds nyhetsbrev

Idag skickades ett nytt nummer ut av Skånes FF Informerar. Ur innehållet: Artikelserie om Barnkonventionen, Inbjudan till seriespel och DM, Nya tävlings- och representationsbestälmmelser och mycket mer. Läs nyhetsbrevet HÄR.

Krav på uppvisande av begränsat utdrag från belastningsregistret.

Från och med 1/1-2020 är det krav på att samtliga personer som inom idrotten arbetar med- eller har hand om barn (upp till och med 18 år) ska visa upp ett utdrag från Belastningsregistret. Detta beslutades på Riksidrottsmötet 2019.

Detta beslut gäller även alla domare inom Skånes Fotbollförbund oavsett vilken behörighet man har och vilka tävlingar man dömer. LÄS MER HÄR

Malmö FF Skånska mästare 2019

Vi säger stort grattis till Malmö FF som blev skånska mästare 2019 efter 2-0 mot Torns IF i gårdagens DM final Herrar Senior. Vi tackar båda lagen för bra spel och en spännande match!

Inbjudan till domarutbildning

Skånes Fotbollförbund erbjuder dig som bor i Ängelholmsområdet att gå en utbildning för att bli distriktsdomare. Steg-1 utbildningen äger rum 7-8/12 9.00-15.00. Är du intresserad så lämna en intresseanmälan HÄR.

#SCHYSSTMATCH

För att hjälpa till att skapa en Positiv matchmiljö för våra ungdomslag har Skånes FF under 2018 -19 erbjudit Grönt Kort med ledarutbildning, Gröna kort till tränare/ledare, matchvärdsvästar och lagkaptensbindlar – nu lanserar vi i samarbete med Skåneidrotten också #Schysstmatch! LÄS MER

Påminnelse att ansöka om SvFF utmärkelser

Det finns möjlighet att ansöka om SvFF:s utmärkelser i form av förtjänsttecken i silver, guld och förtjänstmedalj i guld. Ansökan ska vara Skånes Fotbollförbund tillhanda senast 30/9. Klicka på "läs mer" för mer info och ansökningsblankett LÄS MER

Nya regler i elitfotbollen i Sverige juni/juli 2019.

International Football Association Board (IFAB) har tidigare beslutat om ändringar i spelreglerna, samt utfärdat några påminnelser. De nya reglerna började att gälla i Allsvenskan och Superettan 25 juni, samt i Damallsvenskan och Eliettan den 15 juli.

OBS!! I övriga serier införs ändringarna spelåret 2020.

Skånska domare i U21-EM

Skånska domarna Andreas Ekberg och Mohammed Culum är just nu i Italien och dömer U21 EM tillsammans med Stefan Hallberg från Göteborg . Teamet dömer imorgon fredag sin andra match i turneringen och då är det matchen mellan Rumäninen och England kl 18.30. Matchen sänds i SVT2.

Snart dags för utbildningsdagar

Som tidigare meddelats kommer årets spelfriadagar (utbildningsdagar) för distriktets domare att hållas under två tillfällen i maj. Den 9/5 hålls utbildningsdagen för domare i Malmö, Trelleborg, Landskrona, Ängelholm och Hässleholm. Den 16/5 är det dags för domare på Österlen, i Lund, Helsingborg och Kristianstad. Samtliga domare kommer inom kort att få en personlig kallelse med mer information.

Grönt Kort- För en positiv matchmiljö

Svensk idrotts regelverk gällande otillåten vadhållning

Med anledning av att det numera finns möjlighet till vadslagning även på matcher i de lägre divisionerna vill vi delge er samtliga föreningar ett förtydligande vad som gäller kring vadhållning på matcher där man själv kan påverka utgången. Vänligen ta del av informationen och sprid den sedan vidare i er förening till aktuella spelare, ledare och funktionärer.

Ny fotbollsdomarshop lanserad

Svenska Fotbollförbundet har under en tid arbetat med en helt ny webshop för allt domar-material. Nu är sidan lanserad och är redo att ta emot alla domare till sidan. https://domarshop.svenskfotboll.se/

Grönt Kort 2019

Nu kan föreningen boka in årets Grönt Kort-utbildning som genomförs på föreningens hemmaplan. I år har Grönt Kort uppdaterats så att den gäller för både barn- och ungdomsledare (upp t o m 19 år) och ingår i ett helt paket för att skapa en positiv matchmiljö för våra unga spelare. Förutom ledarutbildning får föreningen även matchvärdspaket, föräldrakort och lagkaptensbindlar till spelarna. Läs mer här

Inspirationsdag för våra domare

Inspirationsdag

Obligatorisk träff för distriktets domare där fokuseringen ligger på att informera och prata om Värdegrund. Vid varje träff har en föreläsare med expertis på värdegrund bjudits in.

Vill du bli domare

Steg-1 utbildning domare

Skånes Fotbollförbund kommer den 18 och 19 november anordna en steg-1 utbildning för nya distriktsdomare i Ausås bygdegård. Är du intresserad av att ta steget till att bli distriktsdomare så tveka inte att lämna in en intresseanmälan HÄR.

Frågor kan ställas till Mehmet (Mohammed) Culum 040-590202 alt. mehmet.culum@skaneboll.se

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter