NYHETER FRÅN DOMARVERKSAMHETEN

Skånes FF Informerar Nummer 1

Årets första nummer av Skånes Fotbollförbunds nyhetsbrev finns nu ute. Normalt så skickas nyhetsbrevet ut till samtliga föreningar men på grund av tekniska problem kan det inte göras i dag. Så istället kan nyhetsbrevets viktiga innehåll läsas HÄR.

Steg 1-utbildning på Österlen och i Landskrona

Skånes FF anordnar en Steg 1-domarutbildning på Österlen 16/2 samt 22/2 och i Landskrona 2/3, 4/3 samt 8/3. För mer information samt att göra en intresseanmälan LÄS HÄR.

Utbildning för kvinnliga domare

Skånes FF bjuder in till en Steg-1 utbildning för kvinnliga domare. Utbildningen går av stapeln 1 & 7 mars på Skånes FF´s kansli i Malmö. Klicka HÄR om du är intresserad.

Krav på uppvisande av begränsat utdrag från belastningsregistret.

Från och med 1/1-2020 är det krav på att samtliga personer som inom idrotten arbetar med- eller har hand om barn (upp till och med 18 år) ska visa upp ett utdrag från Belastningsregistret. Detta beslutades på Riksidrottsmötet 2019.

Detta beslut gäller även alla domare inom Skånes Fotbollförbund oavsett vilken behörighet man har och vilka tävlingar man dömer. LÄS MER HÄR

Malmö FF Skånska mästare 2019

Vi säger stort grattis till Malmö FF som blev skånska mästare 2019 efter 2-0 mot Torns IF i gårdagens DM final Herrar Senior. Vi tackar båda lagen för bra spel och en spännande match!

Inbjudan till domarutbildning

Skånes Fotbollförbund erbjuder dig som bor i Ängelholmsområdet att gå en utbildning för att bli distriktsdomare. Steg-1 utbildningen äger rum 7-8/12 9.00-15.00. Är du intresserad så lämna en intresseanmälan HÄR.

#SCHYSSTMATCH

För att hjälpa till att skapa en Positiv matchmiljö för våra ungdomslag har Skånes FF under 2018 -19 erbjudit Grönt Kort med ledarutbildning, Gröna kort till tränare/ledare, matchvärdsvästar och lagkaptensbindlar – nu lanserar vi i samarbete med Skåneidrotten också #Schysstmatch! LÄS MER

Påminnelse att ansöka om SvFF utmärkelser

Det finns möjlighet att ansöka om SvFF:s utmärkelser i form av förtjänsttecken i silver, guld och förtjänstmedalj i guld. Ansökan ska vara Skånes Fotbollförbund tillhanda senast 30/9. Klicka på "läs mer" för mer info och ansökningsblankett LÄS MER

Nya regler i elitfotbollen i Sverige juni/juli 2019.

International Football Association Board (IFAB) har tidigare beslutat om ändringar i spelreglerna, samt utfärdat några påminnelser. De nya reglerna började att gälla i Allsvenskan och Superettan 25 juni, samt i Damallsvenskan och Eliettan den 15 juli.

OBS!! I övriga serier införs ändringarna spelåret 2020.

Skånska domare i U21-EM

Skånska domarna Andreas Ekberg och Mohammed Culum är just nu i Italien och dömer U21 EM tillsammans med Stefan Hallberg från Göteborg . Teamet dömer imorgon fredag sin andra match i turneringen och då är det matchen mellan Rumäninen och England kl 18.30. Matchen sänds i SVT2.

Snart dags för utbildningsdagar

Som tidigare meddelats kommer årets spelfriadagar (utbildningsdagar) för distriktets domare att hållas under två tillfällen i maj. Den 9/5 hålls utbildningsdagen för domare i Malmö, Trelleborg, Landskrona, Ängelholm och Hässleholm. Den 16/5 är det dags för domare på Österlen, i Lund, Helsingborg och Kristianstad. Samtliga domare kommer inom kort att få en personlig kallelse med mer information.

Grönt Kort- För en positiv matchmiljö

Svensk idrotts regelverk gällande otillåten vadhållning

Med anledning av att det numera finns möjlighet till vadslagning även på matcher i de lägre divisionerna vill vi delge er samtliga föreningar ett förtydligande vad som gäller kring vadhållning på matcher där man själv kan påverka utgången. Vänligen ta del av informationen och sprid den sedan vidare i er förening till aktuella spelare, ledare och funktionärer.

Ny fotbollsdomarshop lanserad

Svenska Fotbollförbundet har under en tid arbetat med en helt ny webshop för allt domar-material. Nu är sidan lanserad och är redo att ta emot alla domare till sidan. https://domarshop.svenskfotboll.se/

Grönt Kort 2019

Nu kan föreningen boka in årets Grönt Kort-utbildning som genomförs på föreningens hemmaplan. I år har Grönt Kort uppdaterats så att den gäller för både barn- och ungdomsledare (upp t o m 19 år) och ingår i ett helt paket för att skapa en positiv matchmiljö för våra unga spelare. Förutom ledarutbildning får föreningen även matchvärdspaket, föräldrakort och lagkaptensbindlar till spelarna. Läs mer här

Inspirationsdag för våra domare

Inspirationsdag

Obligatorisk träff för distriktets domare där fokuseringen ligger på att informera och prata om Värdegrund. Vid varje träff har en föreläsare med expertis på värdegrund bjudits in.

Vill du bli domare

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter