eSkånebollen

Vi på Skånes FF kommer arrangera en e-sportscup i FIFA - "eSkånebollen". Cupen skulle ha spelats i november på fyra olika platser i Skåne, men har på grund av skärpta allmänna råd från Folkhälsomyndigheten i Skåne blivit framflyttad till januari och februari enligt följande:

Nordväst 7/11, Höganäs Sportcenter, är flyttad till 30/1 2021

Nordöst 14/11, Kristianstad Fotbollsarena, är inställd

Sydväst 21/11, Vellinge IP, är flyttad till den 23/1 2021

Sydost 28/11, Lunnarps IP, är flyttad till den 6/2 2021 

eSkånebollen arrangeras tillsammans med Spelens hus, Inslaget Smålands Textiltryck och Nitro Concepts samt fotbollsföreningarna Höganäs BK, Vellinge IF och Lunnarps BK.

eSkånebollen i korthet

Tävlingen avgörs i FIFA 21 och spelas på Playstation 4.

eSkånebollen är uppdelad i två åldersgrupper; 7–12 år och 13 – uppåt och spelas under ett för- och eftermiddagspass (9.00-13.00 & 14.00-18.00).

Det är två spelare i varje lag. Vi ser gärna deltagande tjejer och uppmuntrar till anmälan av mixade lag. Vid sjukdom/sent förhinder och man inte lyckats hitta en ersättare kan vi acceptera att man spelar själv.

Anmälan måste göras via en fotbollsförening. Tillhör man inte en förening, men gärna vill vara med, kommer man uppmanas att gå med i närmsta fotbollsförening (vi hjälper till med kontakt). Men till en början gäller ett lag per förening och det är föreningen som tar ut laget (sker på olika sätt). I mån av plats kan möjlighet till ett andra lag i redan anmäld förening ges. Då är det anmälningsdag som prioriteras.

Om du är intresserad av att anmäla ett lag, skicka ett email till Pernilla Nilsson, pernilla.nilsson@skaneboll.se

Cupspelet:

Totalt: Max totalt 31 matcher. 3 matcher/timme. 20 min för varje match (ca 10 min match & 10 min byte/paus)

Föreskrifter för eSkånebollen