Futsal

Namnet Futsal är ett registrerat internationellt varumärke för inomhusfotboll med eget regelverk gemensamt utfärdat av båda UEFA och FIFA.

FIFA arrangerar VM vart fjärde år sedan starten 1989 då Holland var värdnation. Jämsides med FIFA arbetar en fristående organisation, benämnd AMF/association Mundial Futsal, som även arrangerar VM.

UEFA arrangerar EM för nationslag och UEFA Futsal Cup för klubblag på motsvarande sätt som för utomhusfotboll, men ännu enbart för herrar. Av UEFA´s 52 medlemsnationer deltar 44 i Futsal Cup för klubblag. Skövde AIK blev 2006 Sveriges första representant i Futsal Cup

Futsal i Sverige administreras av Svenska Fotbollförbundet (SvFF) som arrangerar SM för klubblag, damer och herrar samt inofficiellt SM för pojkar och flickor, 15 respektive 17 år.

Notera särskilt att spelare ska from det kalenderår spelar fyller 15 år vara Futsalregistrerad för sin förening. Registreringen innebär samtidigt att spelaren är försäkrad under sin futsalutövning i enlighet med särskilt utfärdade försäkringsbestämmelser (läs mer i gällande representationsbestämmelser, RB)

Här (PDF-dokument) finns en folder att ladda ner gällande Futsal från UEFA.

Här kan du läsa om världens snabbast växande sport

På nedanstående klickbara länkar finns mer information om Futsal samt att i menyn till viänster finns länkar till DM, SM, domare med mera.