Grönt kort

Uppdatering om Grönt Kort 2019:
Grönt Kort-utbildningen blev succéartat uppskattad under 2018 – inte mindre än 130 föreningar genomförde utbildningen!

Under 2019 kommer Grönt Kort att uppdateras så att den gäller för både barn- och ungdomsledare (upp till och med 19 år) och ingå i ett helt paket för att göra matchmiljön så trygg, rolig och utvecklande som möjligt för våra unga spelare.

Föreningar bokar in sin Grönt Kort-utbildning med någon av Skånes FF:s instruktörer och skickar därefter in anmälningsblanketten till Skånes FF:s kansli. (SUP-föreningar använder sin SUP-instruktör). Lista på behöriga instruktörer och anmälningsblanketten finns nedan.

Utbildningen finansieras helt via Idrottslyftet.

Tanken är att det Gröna Kortet ska uppdateras vartannat år vilket innebär att ledare som deltog på en Grönt Kort-utbildning 2018 inte behöver genomföra en ny i år.

Om Grönt Kort:
Nu erbjuder vi din förening möjligheten att delta i Skånes FF:s satsning för att stärka en positiv och utvecklande fotbollsmiljö för våra unga spelare - "Grönt kort". Grönt kort är en gemensam satsning tillsammans med Skåneidrotten, Skånes Handbollförbund, Skånes Innebandyförbund och Skånes Ishockeyförbund.

Rätt idrottsmiljö och ledarskap för våra barn och ungdomar utvecklar, formar och motiverar dem, både som idrottare och människor. Med det gröna kortet kan vi tillsammans skapa en tränings- och tävlingsmiljö som är ännu bättre och roligare. För det är livsviktigt att barnen och ungdomarna har skoj när de tävlar och tränar.

Målsättningen är att samtliga Skånes föreningar och dess ledare med verksamhet för barn och ungdomar upp t o m 19 år skall genomföra denna utbildning.

Dokument:
Inbjudan Grönt kort 2019

Anmälningsblankett Grönt kort

Behöriga instruktörer för Grönt kort 2019 (Uppdaterad 2019-02-14)