NYHETER FRÅN TÄVLINGSVERKSAMHETEN

Distriktets höstserier klara - matchbokningen öppen i Fogis

Skånes FF vill härmed meddela att distriktets höstserier nu är klara. Indelnings- och lottningsprocessen är avslutad och alla höstens seriegrupper finns upplagda i Fogis och på www.skaneboll.se. Samtliga lag som fullföljt vårserier har automatiskt erhållit serieplats i höstserie och alla nyanmälda lag har också placerats i höstserie. Avanmälda lag från våren som inte åter anmälts är strukna. Läs viktig information här.

Inbjudan lokalt seriespel Futsal

Skånes Fotbollförbund vill återigen undersöka intresset för organiserat seriespel i Futsal i distriktet. Vi vänder oss inte till någon särskild tävlingskategori utan vår avsikt är att försöka starta upp serieverksamhet i de tävlingsklasser där det finns ett intresse. Läs mer här.

Ta del av nya Fotbollens spela, lek & lär

Nya Fotbollens, spela, lek och lär

Fotbollens spela lek och lär (FSLL) är svensk fotbolls inriktningsdokument för barn- och ungdomsverksamhet. Från 2018 finns en ny version bestående av häfte, webbplats och utbildning – med ambitionen att nå ut till fler! LÄS MER

Tävlingsbilaga 2018

Om du är ledare eller har annan roll i föreningen är det bra om ni tar del av tävlingsbilagan nedan

Nytt reglemente för förmedlare

Svenska Fotbollförbundets (SvFF) styrelse har beslutat att införa ett nytt reglemente för förmedlare. Det nya reglementet träder i kraft den 15 juni 2018 och ersätter då det nuvarande regelverket. Klicka på rubkriken ovan för att läsa mer.

Idrottslyftsmedel

Vi vill informera om att från den 1 januari 2018 går det ej att söka idrottslyftsmedel för HLR-utbildningar.

Ett beslut som vi på Skånes Fotbollförbund ej kan påverka. Vi hoppas att ni ändå fortsätter att utbilda ledare/tränare/spelare i den så viktiga HLR-utbildningen, som kan vara skillnaden när olyckan är framme.

Rapport Representantskapsmötet 2017

Skånes Fotbollförbund vill rikta ett stort tack till alla som deltog på det årliga representantskapsmötet på Scandic Star Hotell i Lund den 15 november.

Efter bra inspel från närvarande föreningar fastställdes i vanlig ordning dels den definitiva seriesammansättningen (bilaga) för distriktets A-lagsserier kommande tävlingssäsong men också nya lokala tävlingsbestämmelser (TB) som nu träder i kraft. Läs mer HÄR.

Trelleborgs FF mästare

Foto Andreas Lindvall

På onsdagskvällen spelades DM-finalen för herrjuniorer på Vångavallen i Trelleborg mellan Trelleborgs FF och Eskilsminne IF. Matchen blev en jämn och målrik historia där det första målet kom redan i åttonde spelminuten och då från Eskilsminne och Filip Lundeberg.

Inbjudan till Samrådsmöte för föreningar med damverksamhet

Skånes Fotbollförbund inbjuder, mot bakgrund av Vittsjö GIK:s motion avseende ett s.k. rakt seriesystem för damer, distriktets föreningar med dam/flickverksamhet 15 år och äldre till en föreningsträff söndagen den 4 juni.

Tanken är att detta blir en mötesplats för organisationsledare i damföreningarna, där det ges möjlighet att träffa ledare från andra föreningar och på så sätt kunna utbyta erfarenheter och utväxla tankar och idéer som utvecklar damfotbollen och dess föreningar i Skåne.

Vår förhoppning är så många föreningar som möjligt deltar så att vi med gemensamma krafter kan presentera ett bra underlag till höstens Representantskapsmöte där motionen åter ska behandlas.

Ta chansen att vara med och påverka distriktets tävlingsverksamhet på damsidan!

Skånes FF´s Futsalsida

Skånes Fotbollförbund har en Futsal sida där all viktig information om Futsal finns samlat. En länk till sidan finns i menyn till vänster men du kan också klicka här.

Visa alla nyheter