NYHETER FRÅN TÄVLINGSVERKSAMHETEN

Uppdatering vad gäller träningsmatcher

Då det under gårdagen kom olika besked från Folkhälsomyndigheten vad gäller bl.a. möjlighet att genomföra träningsmatcher så kommer Skånes FF under torsdagen se över vilken information som är korrekt och Vad det innebär för vår verksamhet.

Nya rekommendationer sätter stopp för tävling och match

Under en presskonferens idag meddelade Folkhälsomyndigheten (FHM)
att de utifrån regeringens förbud, har kommit ut med nya rekommendationer. Där står att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus. Precis som tidigare, följer Skånes Fotbollförbund (SkFF) regeringens förbud och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär att all tävlingsverksamhet som administreras av SkFF skjuts upp med omedelbar verkan och gäller tillsvidare.
LÄS MER

Information om det rådande läget på spelmarknaden

Mot bakgrund av det rådande läget i världen, och det vakuum inom elitidrotten som det har medfört, ser vi för närvarande ett väldigt stort intresse hos en mängd spelbolag världen över att erbjuda spel på våra svenska träningsmatcher. Det gäller även träningsmatcher mellan lag lägre nere i seriesystemen som vanligtvis inte är föremål för vadhållning.

Uppdatering gällande Corona/covid19

Uppdaterad 2020-03-30

Vi inväntar förtydliganden kring riktlinjer för idrotten från Folkhälsomyndighten efter Regeringens förbud mot sammankomster med fler än 50 personer. Tills vidare har vi fått följande information från Svenska Fotbollförbundet:

"Efter lite ytterligare analys av regeringens beslut, Folkhälsomyndighetens hemställan och polisens tillämpningsinformation ser vi – just nu – inte skäl att ändra SvFF:s rekommendationer om träning, tävling och träningsmatcher. Folkhälsomyndigheten angav i sin hemställan till regeringen i fredags att man valt en nivå som möjliggör för träningsverksamhet inom idrottsrörelsen, där riskerna kan reduceras genom annan rådgivning om lämpliga åtgärder. LÄS MER

Nya begränsningar allmänna sammankomster

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens förslag idag beslutat att sammankomster med mer än 50 personer inte ska hållas tillsvidare. Beslutet gäller från och med söndag 29:e mars. Denna och kommande helg är det planerat att spelas tävlings- och träningsmatcher runt om i Skåne.

Vi vill göra de föreningar som arrangerar match på söndag 29 mars och framöver uppmärksammade på den nya begränsningen om 50 personer. Det är varje arrangerande förenings ansvar att denna begränsning följs. Med rådande osäkerhet vad beslutet innebär menar vi att man bör fundera på om matcher i nuläget skall genomföras eller ej. LÄS MER.

Seriestart Distriktsserier senior, barn- och ungdom

Den 25 mars enades SvFF:s förbundsstyrelse kring rekommendationer för distriktens lokala tävlingsverksamhet med hänsyn tagen till Coronapandemin och de utmaningar det innebär för samhället.

Skånes Fotbollförbund har noga övervägt Svenska Fotbollförbundets rekommendationer tillsammans med den sammantagna information och riktlinjer som kommit från Folkhälsomyndigheten, och vid ett extra insatt styrelsemöte den 26 mars beslutade Skånes Fotbollsförbunds styrelse att genomföra distriktets tävlingsverksamhet enligt tidigare planering.

700 fotbollar till skolklasser i Skåne

Tillsammans med vår samarbetspartner Inslaget Smålands Textiltryck upprepar vi succén med att erbjuda föreningar att, i den mån det går under rådande omständigheter, dela ut fotbollar till klasser årskurs 1 i Skåne. Föreningar som tidigare år har delat ut fotbollar tycker det är ett bra sätt att få komma ut till skolor och berätta om sin förening, och fotbollarna är mycket uppskattade i klasserna.

DM-tävlingarnas cupspel är tills vidare uppskjutet

Med anledning av den rådande Corona-situationen är det ett antal föreningar som inte haft möjlighet eller för den delen pga risken för smittspridning velat genomföra sina avslutande matcher i DM-gruppspelet den gångna helgen.
Flera av grupperna i de olika tävlingsklasserna är alltså inte slutförda vilket innebär att det i dagsläget inte går att genomföra någon vidare lottning till cupspelet som var planerat att ta vid redan i vecka 13. LÄS MER

Forskningsstudie med fokus på fortsättnings- och avslutningsprocesser inom ungdomsfotboll

Vill er förening medverka i en forskningsstudie med fokus på fortsättnings- och avslutningsprocesser inom ungdomsfotboll? Redan ifjol var det några föreningar i Skåne som anmälde sitt deltagande men vi vill gärna ha fler skånska föreningar representerade i denna undersökning. LÄS MER

Spelprogram definitivt

Efter avslutad bokningsprocess via Fogis vill Skånes FF härmed meddela att årets A-lagsserier samt regionala serier för F17, P19, P17 och P16 i distriktet är definitiva! Det går nu inte längre att själv justera eller ändra spelordning i Fogis. LÄS MER.

Schysst Match Skåne - Nolltolerans 2.0

För att få en positiv start på matcherna och uppnå en än mer schysst matchmiljö har en uppmaningstext tagits fram i Skånes FF:s regi, som ska läsas upp vid seniormatcher av hemmalagets lagkapten precis innan matchstart. Båda lagens spelare och ledare ska tillsammans med domarna vara samlade (domarnas ansvar) mitt på plan när texten läses upp. Se i filmen nedan hur det kan gå till! #schysstmatchskåne

Idrottsmedel 2020

Måndag den 24 februari öppnade möjligheten att göra ansökningar av Idrottsmedel 2020 (tidigare Idrottslyftet). LÄS MER

Ansök om LOK-stöd senast den 25 februari

Sista ansökningsdag för LOK-stöd (Lokalt aktivitetsstöd) för höstens aktiviteter är den 25 februari. Ansökan gör ni på er förenings IdrottOnline-sida. LOK-stöd kan sökas av alla RF-anslutna idrottsföreningar som har barn- och ungdomsidrott för deltagare i åldern 7–25 år. LÄS MER

Reviderad preliminär serieindelning

Skånes FF har härmed efter avslutad remissrunda 1 (av 2) publicerat en reviderad preliminär serieindelning för distriktets serieverksamhet 2020.

Den reviderade preliminära serieindelningen avser Damer- och Herrar B, Herrar J, Motion, Skåneserier, Ungdomsserier 13-17 år och Barnserier 9-12 år. LÄS MER.

Inbjudan Årsmöte 2020 (påminnelse)

Ni inbjuds härmed att anmäla era representanter till Skånes Fotbollförbunds årsmöte 2020.
Årsmötet äger rum på Quality Hotel View i Malmö, lördagen den 7 mars, förhandlingarna börjar klockan 10.00, men redan från 09.00 finns det framdukat kaffe med fralla.
Efter förhandlingarna som beräknas sluta ca 12.00 bjuder vi på lunch.

LÄS MER

SM-silver i futsal för Dösjöbro IF

Vi hade Skånskt deltagande i finalen i Futsal-SM för flickor 17 i söndags. Dösjöbro IF kämpade och slet men Hammarby IF FF var numret för stort och vann finalen med 4-0.
Silvret hamnade alltså i Skåne, bra jobbat och stort grattis tjejer och till deras ledare Pierre, Thomas och Linda.

Vi hade även ytterligare ett skånskt lag med i slutspelet i F17 och det var Södra Sandby IF. Trots bra intsatser räckte det tyvärr inte till slutspel.

Inbjudan till Fogisutbildning

Skånes Fotbollförbund bjuder härmed i samarbete med Ifö Bromölla IF in till en Fogis-utbildning för dig som är administratör eller användare. Utbildningen vänder sig alla oavsett tidigare erfarenhet av Fogis. LÄS MER

Föreningsträffar

Skånes Fotbollförbund vill tacka alla som deltog på våra föreningsträffar under vecka 6. Presentation som användes under träffarna kan du ta del av HÄR.

Preliminär serieindelning 2020

Skånes FF har härmed efter avslutad anmälningsperiod i Fogis nöjet att informera om preliminär serieindelning för distriktets serieverksamhet 2020. Den preliminära serieindelningen avser Damer- och Herrar B, Herrar J, Motion, Skåneserier, Ungdomsserier 13-17 år och Barnserier 9-12 år.

Skånes FF Informerar Nummer 1

Årets första nummer av Skånes Fotbollförbunds nyhetsbrev finns nu ute. Normalt så skickas nyhetsbrevet ut till samtliga föreningar men på grund av tekniska problem kan det inte göras i dag. Så istället kan nyhetsbrevets viktiga innehåll läsas HÄR.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter