NYHETER FRÅN TÄVLINGSVERKSAMHETEN

DM i futsal

På söndag 16/12 spelas DM i Futsal i Kristianstad Arena. P17 spelar mellan 09.00-18.00 och F17 spelar mellan 09.30-17.30. Välkomna. För spelschema klicka HÄR.

Bildspel & Enkät Nationella Spelformer

Bilspel & Enkät

Nationella Spelformer har nu varit igång ett år och under Oktober månad har föreningarna fått möjligheten att svara på en enkät som ni hittar sammanställning på nedan. Vi har dessutom i dagarna avslutat våra fyra infoträffar runtom i Skåne rörande Nationella Spelformer.

Inbjudan RepresentantskapsmöteOnsdagen den 21 november äger årets representantskapsmöte rum på Scandic Star Hotell i Lund. Mer info nedan.

LÄS INBJUDAN HÄR

Kvalspel

Så är då årets seriespel avslutat och nu väntar kvalfyllda tider innan säsongen är helt över, positivt för några och negativt för andra. Skånes FF har släppt spelprogrammen för våra kval. Allt om kvalet samt spelprogram finns att ta del av HÄR.

Kval till U19 division 1, 2019

Skånes FF tävlingsutskott (TU) har nu fastställt årets kvalspel till Svenska FF:s U19 division 1, 2019 – se bilagor för lottning, spelprogram och gällande kvalreglemente. Deltagande kvallag från HJ1 Skåne blir efter avslutat seriespel den 21 oktober de två bäst placerade lagen av Bjärreds IF – FC Trelleborg – Hässleholms IF – IFK Hässleholm.

Inbjudan till föreningsmöten spelformer okt-nov 2018

Härmed bjuds en till två representanter från Er förenings ungdomsverksamhet till ett uppföljnings och informationsmöte angående de nationella spelformerna för barn & ungdomsfotboll. Vi informerar om uppföljning samt förslag till justeringar inför 2019 inom alla spelformerna. Därför bör Er förening delta med representant(er) från både flick- samt pojksidans samtliga åldersgrupper som kan förmedla denna information vidare till hela föreningen. För inbjudan och mer information klicka HÄR

Kval till U17 division 1, 2019

Skånes FF tävlingsutskott (TU) har nu fastställt årets kvalspel till Svenska FF:s U17 division 1, 2019 – se bilagor för lottning, spelprogram och gällande kvalreglemente. Deltagande kvallag från P16 Skåne A blir efter avslutat seriespel den 7 oktober det bäst placerade laget av IFK Hässleholm/Kristianstad FC.

Inbjudan till DM i Futsal

Inbjudan DM

Ta chansen att bli Skånska mästare och samtidigt ha chansen att kvalificera sig för SM i Futsal

DM-vinnare 2018

Den gågna helgen arrangerade Skånes Fotbollförbund tillsammans med Södra Sandby IF finalerna i Ungdoms-DM för 14-16 åringar på Sandbyvallen inför över totalt 800 åskådare. Distriktsmästare blev FC Rosengård (F14), Malmö FF (P14), Furulunds IK (F16) samt Helsingborgs IF (P16).

Ett stort grattis till vinnarna. Vinnarbilder finns HÄR.

Ett bättre matchklimat för alla

Även Skånes Fotbollförbund rasar över den senaste tidens uppmärksammade incidenter där vuxna föräldrar, ledare och andra inblandade på ett oacceptabelt sätt bär sig illa åt i samband med matcher. Ledarna i våra skånska fotbollsföreningar gör ett enastående arbete och tack var dem och våra fantastiska ungdomar så genomförs nästan alla matcher på ett fantastiskt bra sätt. Tyvärr händer det vid något enstaka fall att matchmiljön blir fel vilket måste tas på största allvar och undvikas framöver. LÄS MER HÄR.

Skånes FF Informerar Nr 4

Idag har Skånes FF Informerar nr 4 skickats ut till distriktets föreningar. Nyhetsbrevet kan även läsas HÄR.

Inbjudan lokalt seriespel Futsal

Skånes Fotbollförbund vill återigen undersöka intresset för organiserat seriespel i Futsal i distriktet. Vi vänder oss inte till någon särskild tävlingskategori utan vår avsikt är att försöka starta upp serieverksamhet i de tävlingsklasser där det finns ett intresse. Läs mer här.

Ta del av nya Fotbollens spela, lek & lär

Nya Fotbollens, spela, lek och lär

Fotbollens spela lek och lär (FSLL) är svensk fotbolls inriktningsdokument för barn- och ungdomsverksamhet. Från 2018 finns en ny version bestående av häfte, webbplats och utbildning – med ambitionen att nå ut till fler! LÄS MER

Nytt reglemente för förmedlare

Svenska Fotbollförbundets (SvFF) styrelse har beslutat att införa ett nytt reglemente för förmedlare. Det nya reglementet träder i kraft den 15 juni 2018 och ersätter då det nuvarande regelverket. Klicka på rubkriken ovan för att läsa mer.

Idrottslyftsmedel

Vi vill informera om att från den 1 januari 2018 går det ej att söka idrottslyftsmedel för HLR-utbildningar.

Ett beslut som vi på Skånes Fotbollförbund ej kan påverka. Vi hoppas att ni ändå fortsätter att utbilda ledare/tränare/spelare i den så viktiga HLR-utbildningen, som kan vara skillnaden när olyckan är framme.

Rapport Representantskapsmötet 2017

Skånes Fotbollförbund vill rikta ett stort tack till alla som deltog på det årliga representantskapsmötet på Scandic Star Hotell i Lund den 15 november.

Efter bra inspel från närvarande föreningar fastställdes i vanlig ordning dels den definitiva seriesammansättningen (bilaga) för distriktets A-lagsserier kommande tävlingssäsong men också nya lokala tävlingsbestämmelser (TB) som nu träder i kraft. Läs mer HÄR.

Trelleborgs FF mästare

Foto Andreas Lindvall

På onsdagskvällen spelades DM-finalen för herrjuniorer på Vångavallen i Trelleborg mellan Trelleborgs FF och Eskilsminne IF. Matchen blev en jämn och målrik historia där det första målet kom redan i åttonde spelminuten och då från Eskilsminne och Filip Lundeberg.

Inbjudan till Samrådsmöte för föreningar med damverksamhet

Skånes Fotbollförbund inbjuder, mot bakgrund av Vittsjö GIK:s motion avseende ett s.k. rakt seriesystem för damer, distriktets föreningar med dam/flickverksamhet 15 år och äldre till en föreningsträff söndagen den 4 juni.

Tanken är att detta blir en mötesplats för organisationsledare i damföreningarna, där det ges möjlighet att träffa ledare från andra föreningar och på så sätt kunna utbyta erfarenheter och utväxla tankar och idéer som utvecklar damfotbollen och dess föreningar i Skåne.

Vår förhoppning är så många föreningar som möjligt deltar så att vi med gemensamma krafter kan presentera ett bra underlag till höstens Representantskapsmöte där motionen åter ska behandlas.

Ta chansen att vara med och påverka distriktets tävlingsverksamhet på damsidan!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter