NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Regionalt SvFF-läger Flickor 03

Mellan torsdagen 24 januari och söndagen 27 januari äger ett Regionalt läger inom ramen för Svenska Fotbollsförbundets spelarutbildning för flickor födda 2003 rum i Lund.

Förutom 32 skånska spelare deltar även spelare och instruktörer från Hallands och Västergötlands Fotbollförbund samt instruktörer och ungdomsförbundskapten från Svenska FF.

Kickoff ungdomsföreningar i Skåne 2019

Skånes FF bjuder in alla skånes ungdomsföreningar till informationsträffar inför stundande säsong. Kickoffen riktar sig till föreningens ungdomsansvariga och behandlar såväl frågor inom utbildning, tävling som domare. Vi vill samtidigt passa på och skapa en god relation och ett gott samarbete mellan föreningen och Skånes FF. Läs mer HÄR.

Inbjudan till Årsmöte 2019

Nu inbjuds ni föreningar härmed att anmäla era representanter till Skånes Fotbollförbunds årsmöte 2019.

Årsmötet äger rum på Scandic Star Hotel i Lund, lördagen den 2mars, och förhandlingarna börjar kl 10.00, men redan från 09.00 finns kaffet tillgängligt. LÄS MER.

Tränarutbildning A-Ungdom

Tränarutbildning

Tränarutbildning A Ungdom (TuAu) vänder sig till alla ungdomstränare med ambition att leda och coacha sina spelare med moderna lärandemetoder och högsta kvalitet när det gäller träningsinnehåll och individuell uppföljning, allt för att uppnå optimerad utveckling och nöjda spelare.

Får flickor spela med pojkar och får pojkar spela med flickor?

Självklart får flickor och pojkar träna och spela match med varandra i Skåne. Det är upp till varje förening att organisera sin ungdomsverksamhet men det finns inget i vårt regelverk som sätter stopp, se utdrag från våra tävlingsbestämmelser nedan. Tvärtom är Skånes Fotbollförbund positiva till att varje barn och ungdom får spela fotboll på sina egna villkor och utifrån sina egna förutsättningar. LÄS MER HÄR.

Första regionala STU-lägret

Det har gått två år sedan Skånes FF startade upp den "nya" STU-verksamheten – träningssamlingar för spelare och tränare. Den gågna helgen så var det äntligen dags
för det allra första Regionala STU-lägret för flickor och
pojkar födda 2002. LÄS MER

Målvaktens dag

Nu är det dags igen att ge lagets kanske viktigaste, men mest bortglömde spelare, chansen att få kvalificerad specialträning! Skånes FF inbjuder alla pojk- och flickmålvakter födda 2003-2004 till ett breddinriktat utbildningsläger inomhus på konstgräs. Dagen omfattar två träningspass innehållande målvaktsteknik. Läs mer.

Inbjudan till Tränarinspiration 2019

Skånes FF har nöjet att bjuda in dig till en fortbildningsdag för att ge dig inspiration inför fotbollssäsongen 2019. Lördagen den 19 januari - preliminära tider är 09.00-17.15 på Stadionområdet i Malmö - teori på Stadionmässan och praktik i Kombihallen.

Tränarinspiration 2019

Boka in den 19/1 i din kalender. Då arrangerar Skånes Fotbollförbund traditionsenligt "Tränarinspiration". Håll utkik på på vår hemsida för inom kort presenteras årets gäster.

Inbjudan Tränarutbildning A Ungdom

Tränarutbildning A Ungdom (TuAu) vänder sig till alla ungdomstränare med ambition att leda och coacha sina spelare med moderna lärandemetoder och högsta kvalitet när det gäller träningsinnehåll och individuell uppföljning, allt för att uppnå optimerad utveckling och nöjda spelare. Skånes FF arrangerar en TuAu 26-27/1 och 9-10/3 2019.

Inbjudan

Anmälningsblankett

Start för UEFA B

Första modulen av sju på Skånes FF:s UEFA B-utbildning för seniortränare genomfördes i Malmö första helgen i november, med 24 deltagare på plats. Härnäst står Tyringe på tur för modul 2 i början av december

Barnfotbollscoach

Skånes FF presenterar en satsning för föreningar som bedriver barnfotboll!

Som ett komplement till Spelarutbildningsplan Skåne har Skånes FF:s styrelse beslutat att stötta skånska fotbollsföreningar som bedriver barnfotboll genom att ge möjligheter att arvodera en "Barnfotbollscoach" som stöttar föreningens ledare och tränare i deras vardag med barnen – det gäller både i träningssituation, matchmiljö och andra sammanhang!

Projektet "Barnfotbollscoach" finansieras i första hand via Idrottslyftet! LÄS MER HÄR

Sju skåningar på regionalt SvFF-läger

Under höstlovsveckan genomfördes Regionalt SvFF-läger för 16-åringar i Linköping. Nästan 50 pojkspelare födda -02 deltog – däribland sju skåningar.

De Skånska spelarna har deltagit i STU för pojkar -02 i Skåne under tre år – och blivit uttagna till Svenska FF:s Regionala läger efter sina fina prestationer på de olika träningarna och matcherna där.

STU-matcher för 15-åringar

Onsdagen 7 november blir startskottet för höstens STU-matcher för 15-åringar i Svedala mellan pojkarnas zoner Mitt-Sydost.

Övriga matcher är flickornas zoner Syd – Mitt, måndagen 12 november på Berga IP i Eslöv och Nordväst – Nordost, onsdagen 14 november på Bjärnums IP samt pojkarnas matcher mellan Nordväst – Nordost, tisdagen 13 november på Bjärnums IP och Sydost – Sydväst, onsdagen 21 november på Skurups IP.

STU-Avslutning för 16-åringarna

STU-Avslutning

På bilden tackar STU-gängen från Sydost och Sydväst varandra för god kamp – matchen spelades 25/10 i Svarte, och det var massor med härliga insatser från inspirerade tjejer! Läs mer genom att trycka på länken ovan.

Skånetjejer på Svenska FF-läger

Under fyra dagar i slutet av oktober var elva Skånska tjejer (födda 01 och 02) på Svenska FF:s Regionala läger i Växjö: Louise Hayden, Borgeby, Ebba Jahnfors, LB07, Elin Persson, Borgeby, Elise Streimer, KDFF, Tilda Björk, KDFF, Amanda Altheden, Borgeby, Elin Engbe, FC Staffanstorp, Olivia Lindstedt, Glumslöv, Nora Sahli, Alice Santén och Elin Salmi från FC Staffanstorp.

Föreningsträff i SUP:en

Drygt 40 föreningar deltog när den första Föreningsträffen för SUP-föreningarna arrangerades i Lund i slutet av oktober. Det var högt i tak med nyttiga gruppdiskussioner kring föreningssamarbete och förfining av SUP:en. Men också information kring nya Skånes FF-projekt och "goda exempel" från Tyringe IF och Lunds BK

Dam- och flicktränarfortbildning 7/11 i Malmö

Skånes FF bjuder in till höstens fortbildning för Dam- och flicktränare i Malmö den 7 november! Det blir fortbildning med FC Rosengård – där A-tränaren Jonas Eidevall leder ett praktikpass (med de nykorade skånska mästartjejerna i FCR:s F 17-19-lag) och berättar om den gångna säsongen i Damallsvenskan och kommande Champions League. Dessutom bjuds vi på en genomgång från F 15-19-verksamheten av u-tränarna Jonathan Bartling och Ida Mbarka. Klicka på rubriken för mer info.

Inbjudan till föreningsmöten spelformer okt-nov 2018

Härmed bjuds en till två representanter från Er förenings ungdomsverksamhet till ett uppföljnings och informationsmöte angående de nationella spelformerna för barn & ungdomsfotboll. Vi informerar om uppföljning samt förslag till justeringar inför 2019 inom alla spelformerna. Därför bör Er förening delta med representant(er) från både flick- samt pojksidans samtliga åldersgrupper som kan förmedla denna information vidare till hela föreningen. För inbjudan och mer information klicka HÄR

Ett bättre matchklimat för alla

Även Skånes Fotbollförbund rasar över den senaste tidens uppmärksammade incidenter där vuxna föräldrar, ledare och andra inblandade på ett oacceptabelt sätt bär sig illa åt i samband med matcher. Ledarna i våra skånska fotbollsföreningar gör ett enastående arbete och tack var dem och våra fantastiska ungdomar så genomförs nästan alla matcher på ett fantastiskt bra sätt. Tyvärr händer det vid något enstaka fall att matchmiljön blir fel vilket måste tas på största allvar och undvikas framöver. LÄS MER HÄR.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter