NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Enkäter Nya Nationella Spelformer

I måndags skickade Skånes Fotbollförbund ut enkäter till föreningarna gällande de nya nationella spelformerna. Enkäterna ska besvaras elektronisk via bifogade länkar. Frågorna som finns i enkäten kan även läsas HÄR.

Fotbollsskadekurs 14/11 i Helsingborg

Skånes FF bjuder in till en kvällsutbildning som behandlar fotbollsskador och akut omhändertagande. Vi fokuserar på de vanligaste skadorna i skelett och mjukdelar och det blir även en praktikdel. Anmälan görs i FOGIS med föreningsinloggning senast den 24/10. Mer information om kursen hittar du HÄR

Barn- och idrottskonvent "Barnens spelregler"

Skåneidrotten bjduer tillsammans med Hörby, Höör och Eslövs kommun in tränare, ledare, föräldrar och andra vuxna inom föreningslivet till ett barn- och idrottskonvent den 13/10 10.00-15.30 på Backgagården i Höör.

Ett bättre matchklimat för alla

Även Skånes Fotbollförbund rasar över den senaste tidens uppmärksammade incidenter där vuxna föräldrar, ledare och andra inblandade på ett oacceptabelt sätt bär sig illa åt i samband med matcher. Ledarna i våra skånska fotbollsföreningar gör ett enastående arbete och tack var dem och våra fantastiska ungdomar så genomförs nästan alla matcher på ett fantastiskt bra sätt. Tyvärr händer det vid något enstaka fall att matchmiljön blir fel vilket måste tas på största allvar och undvikas framöver. LÄS MER HÄR.

Målvaktstränarutbildning B

Skånes FF bjuder in till Målvaktstränarutbildning B 20/10 och 18/11 i Tyringe. Utbildningen vänder sig till målvaktstränare för ungdomar i 15-årsåldern och fram till starten av seniorverksamheten. Klicka på rubriken för mer info.

Inbjudan Tränarutbildning A Ungdom

Tränarutbildning A Ungdom vänder sig till alla ungdomstränare med ambition att leda och coacha sina spelare med moderna lärandemetoder och högsta kvalitet när det gäller träningsinnehåll och individuell uppföljning, allt för att uppnå optimerad utveckling och nöjda spelare. Läs mer HÄR.

Skånelägret 2018

Årets Skåneläger i Staffanstorp är avslutat. Under lägret deltog ca 100 flickor födda 2003 och ca 140 pojkar födda 2003. Här och här finns foton från årets läger.

Spelarutbildningsplanen

Under våren har vi slagit rekord när vi tittar på antalet spelarutbildningsträffar som genomförts. Vi är snart uppe i 500 träffar vilket innebär att vi haft nästan 8000 deltagande ledare och spelare i vår utbildning.

Våra instruktörer har tillsammans med våra föreningar gjort ett fantastiskt arbete.

Tränarutbildning UEFA B

I november är det dags att starta upp en ny Tränarutbildning UEFA B.

Tränarutbildning UEFA B bygger vidare på spelarutbildningsplanens nivå 4, som omfattar 16–19 år, och har en seniorinriktning där matchen och tävlingsmomentet har högre prioritet än i SvFF:s ungdomstränarutbildningar. På UEFA B möter du ett innehåll som ger dig kompetens att coacha ditt lag mot både resultat och utveckling. En toppmodern tränarutbildning med hög ambitionsnivå.

Sista anmälningsdag är den 31 augusti. Mer information och anmälningsblankett hittar du HÄR

Grönt Kort till 2000 skånska fotbollsledare

Under våren har Skånes FF:s föreningar genomfört en historisk utbildningsinsats! Aldrig tidigare har så många ledare utbildats under en så kort tidsperiod. Extra glädjande är att det är för ett oerhört viktigt syfte – att skapa en så positiv och utvecklande fotbollsmiljö som möjligt för våra unga spelare.Läs mer här

Förlust för Skåne

Det blir ingen final för Skånes Fotbollförbunds F01 i Cup Kommunal. I gårdagens semifinal borta i Örnsköldsvik vann Ångermanland med 1-0. Finalen spelas mellan Östergötland och Ångermanland i Halmstad den 28/6.

Grönt kort

Nu erbjuder vi din förening möjligheten att delta i Skånes FF:s satsning för att stärka en positiv och utvecklande fotbollsmiljö för våra unga spelare - "Grönt kort". Grönt kort är en gemensam satsning tillsammans med Skåneidrotten, Skånes Handbollförbund och Skånes Innebandyförbund. Läs mer HÄR.

Ledarutveckling Sommarfotbollsskola

Skånes FF erbjuder utbildning och stöd till era ledare på er sommarfotbollsskola!

Satsningen, som finansieras via Idrottslyftet, består av två delar. Den första delen är en Ledarutbildning och del två består av ledarstöd under sommarfotbollsskolan.

Ta del av nya Fotbollens spela, lek & lär

Nya Fotbollens, spela, lek och lär

Fotbollens spela lek och lär (FSLL) är svensk fotbolls inriktningsdokument för barn- och ungdomsverksamhet. Från 2018 finns en ny version bestående av häfte, webbplats och utbildning – med ambitionen att nå ut till fler! LÄS MER

Nytt reglemente för förmedlare

Svenska Fotbollförbundets (SvFF) styrelse har beslutat att införa ett nytt reglemente för förmedlare. Det nya reglementet träder i kraft den 15 juni 2018 och ersätter då det nuvarande regelverket. Klicka på rubkriken ovan för att läsa mer.

Idrottslyftsmedel

Vi vill informera om att från den 1 januari 2018 går det ej att söka idrottslyftsmedel för HLR-utbildningar.

Ett beslut som vi på Skånes Fotbollförbund ej kan påverka. Vi hoppas att ni ändå fortsätter att utbilda ledare/tränare/spelare i den så viktiga HLR-utbildningen, som kan vara skillnaden när olyckan är framme.

Ny STU-organisation 2018

2018 förändras distriktets STU-verksamhet med huvudsyftet att Skånes FF ska kunna erbjuda utbildning och stimulans i ett ännu långsiktigare perspektiv för de spelare som brinner för fotboll, och även för dem som har en sen utveckling. Fler ska motiveras att spela längre!

Samtidigt ger vi möjligheter till extra fokus på klubbtränarfortbildningen på STU-lägren.

Anmälan till STU öppnas måndagen den 15 januari! Mer om det nya upplägget finns HÄR.

Nya övergångsregler på tränarutbildningen

SvFF har ändrat värderingen av den tidigare tränarutbildningen. Numera gäller följande övergångsregler till den nya utbildningen.

Du som har genomgått Avspark fortsätter på Tränarutbildning C.
Du som har påbörjat Bas 1 eller Bas 2 fortsätter på Tränarutbildning B Ungdom eller UEFA B (senior).
Du som har gått UEFA Bas Diplom fortsätter på UEFA Avancerad.

Visa alla nyheter