NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Prisade på Idrottsgalan - Futebol dá Forca till BIK17

På Idrottsgalan prisades Futebol dá Forca för sitt arbete med att stärka tjejers rättigheter och möjligheter genom fotboll. På Barnidrottskonvent 2017, den 19 mars i Lund, kan du höra mer om hur de arbetar. Dessutom får du som idrottsledare tips och inspiration från ytterligare fyra föreläsare, däribland Kalle Zackari Wahlström. Klicka på rubriken ovan för mer info.

Tränarinspiration

Traditionen bjuder att Skånes FF arrangerar Tränarinspiration såhär i säsongsupptakten. Årets Tränarinspiration bjöd på en trio förbundskaptener: herrlandslagets Janne Andersson, damlandslagets kommande FK Peter Gerhardsson och Martin Sjögren som redan tagit över som ansvarig för Norges damlandslag. För mer info samt bilder från dagen tryck här

Målvaktstränarkurs, MV A Nationell

Svenska Fotbollförbundet bjuder in till Målvaktstränarkurs, MV A Nationell. Utbildningen är en pilotkurs i SvFF:s nya utbildningsprogram för målvaktstränare. Klicka på rubriken ovan för mer information.

STU 2017

Datum för STU-läger (Spelar- och TränarUtveckling) för 13- och 14-åringar är spikade. Infoträffar för klubbtränare genomförs preliminärt i vecka 5 och 6. Klicka på rubriken ovan för mer information.

Barnidrottskonvent 2017

Söndagen den 19 mars i Sparbanken Skåne Arena i Lund. Årets tema: Att möta barn- och ungdomar. Klicka på rubriken ovan för mer information.

Final för STU-Klubbtränare

Årets klubbtränarfortbildningar, som bedrivits i samband med STU-lägren för både 13- och 14-års pojkar och flickor, avslutades i samband med matchen Malmö FF – Östersunds FK på Swedbank Stadion i Malmö. Ett sjuttiotal tränare och instruktörer från Skånes FF tittade på allsvensk fotboll och fick dessutom en genomgång över hur Malmö FF jobbar med sin ungdomsverksamhet av ansvarige Mats Engqvist.

Testdatum NIU

Uttagningarna till NIU drar igång i slutet på november. Aktuella testdatum för de olika gymnasieskolorna hittar du HÄR. Listan uppdateras kontinuerligt.

Skånes FF dubbla distriktslagsmästare

Skånes FF är distriktslagsmästare både på pojk- och flicksidan. Detta stod klart efter att P99 den 6 juli vann mot Norrbottens FF med 1-0 i finalen av Postnord Cup i Halmstad. Veckan innan slog F99 Västerbotten med 3-0 i finalen i Cup Kommunal. Foton från flickmatchen finns HÄR och från pojkmatchen HÄR.

Elitlägret i Halmstad

Elitlägret för pojkar 01 pågår just nu i Halmstad. Foton från pojkarnas läger finns HÄR och från flickornas läger förra veckan finns Här.

Introduktionskurs för Nya Tränare och Ledare

Introduktionskurs för Nya tränare och ledare vänder sig främst till ledare/tränare för barn upp till 9 år – eller just nya tränare. Introduktionskursen ger tips och idéer på hur man på bästa sätt kan bedriva en fotbollsverksamhet för barn.

Visa alla nyheter