NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Skåneläger 2017

Skåneläger

Nu är lägerperioderna för årets Skåneläger bestämda. Skånelägret kommer att starta senare än traditionellt i år på grund av att vårterminen i många kommuner slutar senare än vanligt – och vi vill ju såklart undvika kollisioner.

Målvaktens Dag 13-16 år

Nu är det dags igen att ge lagets kanske viktigaste spelare chansen att få kvalificerad specialträning. Skånes FF inbjuder alla flick- och pojkmålvakter födda 2001-2004 till ett breddinriktat utbildningsläger. 14 maj för spelare födda 2001-2002 och 21 maj för spelare födda 2003-2004. Klicka på rubriken ovan för mer information.

Nya övergångsregler på tränarutbildningen

SvFF har ändrat värderingen av den tidigare tränarutbildningen. Numera gäller följande övergångsregler till den nya utbildningen.

Du som har genomgått Avspark fortsätter på Tränarutbildning C.
Du som har påbörjat Bas 1 eller Bas 2 fortsätter på Tränarutbildning B Ungdom eller UEFA B (senior).
Du som har gått UEFA Bas Diplom fortsätter på UEFA Avancerad.

Fotbollsskador och MvC-kurs

Onsdagen den 22 mars arrangeras kursen "Fotbollsskador - akut omhändertagande" i Malmö. Kvällen innehåller både teori och praktik och tar bland annat upp hur de vanligaste fotbollsskadorna bör behandlas när olyckan är framme. Anmälan görs i FOGIS senast den 15 mars. Mer info finns HÄR

Lördagen den 20 maj arrangeras Målvaktstränarutbildning C i Eslöv. Det är det första steget i målvaktstränarutbildningen och utbildningen vänder sig till ledare och målvaktstränare för åldersgruppen 6-14 år. I kursen ingår ca 4 timmars webbstudier som ska göras innan kursdagen den 20 maj. Anmälan görs i FOGIS senast 21 april. Mer info finns HÄR

Klubbtränarfortbildning på STU

Missa inte chansen att fortbilda dig i samband med STU-lägerna för 13- och 14-åringar. Klubbtränarfortbildningen arrangeras alltid samtidigt och på samma plats som spelarnas läger. Passa på att följa era spelare samtidigt som du utvecklas som tränare, dessutom helt utan kostnad. Anmälan görs senast den 15 mars. För mer info, om hur du anmäler dig och innehållet på fortbildningarna, klicka HÄR

Tränarinspiration

Traditionen bjuder att Skånes FF arrangerar Tränarinspiration såhär i säsongsupptakten. Årets Tränarinspiration bjöd på en trio förbundskaptener: herrlandslagets Janne Andersson, damlandslagets kommande FK Peter Gerhardsson och Martin Sjögren som redan tagit över som ansvarig för Norges damlandslag. För mer info samt bilder från dagen tryck här

Målvaktstränarkurs, MV A Nationell

Svenska Fotbollförbundet bjuder in till Målvaktstränarkurs, MV A Nationell. Utbildningen är en pilotkurs i SvFF:s nya utbildningsprogram för målvaktstränare. Klicka på rubriken ovan för mer information.

STU 2017

Datum för STU-läger (Spelar- och TränarUtveckling) för 13- och 14-åringar är spikade. För mer info om STU, klicka HÄR

Final för STU-Klubbtränare

Årets klubbtränarfortbildningar, som bedrivits i samband med STU-lägren för både 13- och 14-års pojkar och flickor, avslutades i samband med matchen Malmö FF – Östersunds FK på Swedbank Stadion i Malmö. Ett sjuttiotal tränare och instruktörer från Skånes FF tittade på allsvensk fotboll och fick dessutom en genomgång över hur Malmö FF jobbar med sin ungdomsverksamhet av ansvarige Mats Engqvist.

Skånes FF dubbla distriktslagsmästare

Skånes FF är distriktslagsmästare både på pojk- och flicksidan. Detta stod klart efter att P99 den 6 juli vann mot Norrbottens FF med 1-0 i finalen av Postnord Cup i Halmstad. Veckan innan slog F99 Västerbotten med 3-0 i finalen i Cup Kommunal. Foton från flickmatchen finns HÄR och från pojkmatchen HÄR.

Elitlägret i Halmstad

Elitlägret för pojkar 01 pågår just nu i Halmstad. Foton från pojkarnas läger finns HÄR och från flickornas läger förra veckan finns Här.

Introduktionskurs för Nya Tränare och Ledare

Introduktionskurs för Nya tränare och ledare vänder sig främst till ledare/tränare för barn upp till 9 år – eller just nya tränare. Introduktionskursen ger tips och idéer på hur man på bästa sätt kan bedriva en fotbollsverksamhet för barn.

Visa alla nyheter