NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Föräldrautbildning på föräldramöte i föreningen

Nu finns ett nytt och enkelt material att använda när lagen i föreningen har sina viktiga föräldramöten!

Skånes Fotbollförbund har tillsammans med Skåneidrotten, Skånes Innebandyförbund och Skånes Handbollförbund tagit fram materialet där föräldrarnas roll inom idrotten står i fokus. Avsätt 30 minuter till att diskutera och reflektera vad ni förväntar er av varandra som stöttande föräldrar.

Läs mer och använd materialet på www.skaneidrotten.se/samverkan

Hjälp med er sommarfotbollsskola?

Skånes Fotbollförbund erbjuder på flera olika sätt föreningar hjälp med sina sommarfotbollsskolor. Nytt för i år är bland annat satsningen på ledarutveckling där föreningen kan ha en instruktör på plats som ledarstödjare under sommarfotbollsskolan.

Klicka på rubriken ovan för mer information.

Skåneläger 2017

Skåneläger

Nu är lägerperioderna för årets Skåneläger bestämda. Skånelägret kommer att starta senare än traditionellt i år på grund av att vårterminen i många kommuner slutar senare än vanligt – och vi vill ju såklart undvika kollisioner. Klicka på rubriken ovan för mer information.

Målvaktens Dag 13-16 år

Nu är det dags igen att ge lagets kanske viktigaste spelare chansen att få kvalificerad specialträning. Skånes FF inbjuder alla flick- och pojkmålvakter födda 2001-2004 till ett breddinriktat utbildningsläger. 14 maj för spelare födda 2001-2002 och 21 maj för spelare födda 2003-2004. Klicka på rubriken ovan för mer information.

Nya övergångsregler på tränarutbildningen

SvFF har ändrat värderingen av den tidigare tränarutbildningen. Numera gäller följande övergångsregler till den nya utbildningen.

Du som har genomgått Avspark fortsätter på Tränarutbildning C.
Du som har påbörjat Bas 1 eller Bas 2 fortsätter på Tränarutbildning B Ungdom eller UEFA B (senior).
Du som har gått UEFA Bas Diplom fortsätter på UEFA Avancerad.

Tränarinspiration

Traditionen bjuder att Skånes FF arrangerar Tränarinspiration såhär i säsongsupptakten. Årets Tränarinspiration bjöd på en trio förbundskaptener: herrlandslagets Janne Andersson, damlandslagets kommande FK Peter Gerhardsson och Martin Sjögren som redan tagit över som ansvarig för Norges damlandslag. För mer info samt bilder från dagen tryck här

Målvaktstränarkurs, MV A Nationell

Svenska Fotbollförbundet bjuder in till Målvaktstränarkurs, MV A Nationell. Utbildningen är en pilotkurs i SvFF:s nya utbildningsprogram för målvaktstränare. Klicka på rubriken ovan för mer information.

STU 2017

Datum för STU-läger (Spelar- och TränarUtveckling) för 13- och 14-åringar är spikade. För mer info om STU, klicka HÄR

Final för STU-Klubbtränare

Årets klubbtränarfortbildningar, som bedrivits i samband med STU-lägren för både 13- och 14-års pojkar och flickor, avslutades i samband med matchen Malmö FF – Östersunds FK på Swedbank Stadion i Malmö. Ett sjuttiotal tränare och instruktörer från Skånes FF tittade på allsvensk fotboll och fick dessutom en genomgång över hur Malmö FF jobbar med sin ungdomsverksamhet av ansvarige Mats Engqvist.

Skånes FF dubbla distriktslagsmästare

Skånes FF är distriktslagsmästare både på pojk- och flicksidan. Detta stod klart efter att P99 den 6 juli vann mot Norrbottens FF med 1-0 i finalen av Postnord Cup i Halmstad. Veckan innan slog F99 Västerbotten med 3-0 i finalen i Cup Kommunal. Foton från flickmatchen finns HÄR och från pojkmatchen HÄR.

Elitlägret i Halmstad

Elitlägret för pojkar 01 pågår just nu i Halmstad. Foton från pojkarnas läger finns HÄR och från flickornas läger förra veckan finns Här.

Introduktionskurs för Nya Tränare och Ledare

Introduktionskurs för Nya tränare och ledare vänder sig främst till ledare/tränare för barn upp till 9 år – eller just nya tränare. Introduktionskursen ger tips och idéer på hur man på bästa sätt kan bedriva en fotbollsverksamhet för barn.

Visa alla nyheter