NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Inbjudan Tränarutbildning A Ungdom

Tränarutbildning A Ungdom (TuAu) vänder sig till alla ungdomstränare med ambition att leda och coacha sina spelare med moderna lärandemetoder och högsta kvalitet när det gäller träningsinnehåll och individuell uppföljning, allt för att uppnå optimerad utveckling och nöjda spelare. Skånes FF arrangerar en TuAu 26-27/1 och 9-10/3 2019.

Inbjudan

Anmälningsblankett

Start för UEFA B

Första modulen av sju på Skånes FF:s UEFA B-utbildning för seniortränare genomfördes i Malmö första helgen i november, med 24 deltagare på plats. Härnäst står Tyringe på tur för modul 2 i början av december

Barnfotbollscoach

Skånes FF presenterar en satsning för föreningar som bedriver barnfotboll!

Som ett komplement till Spelarutbildningsplan Skåne har Skånes FF:s styrelse beslutat att stötta skånska fotbollsföreningar som bedriver barnfotboll genom att ge möjligheter att arvodera en "Barnfotbollscoach" som stöttar föreningens ledare och tränare i deras vardag med barnen – det gäller både i träningssituation, matchmiljö och andra sammanhang!

Projektet "Barnfotbollscoach" finansieras i första hand via Idrottslyftet! LÄS MER HÄR

Sju skåningar på regionalt SvFF-läger

Under höstlovsveckan genomfördes Regionalt SvFF-läger för 16-åringar i Linköping. Nästan 50 pojkspelare födda -02 deltog – däribland sju skåningar.

De Skånska spelarna har deltagit i STU för pojkar -02 i Skåne under tre år – och blivit uttagna till Svenska FF:s Regionala läger efter sina fina prestationer på de olika träningarna och matcherna där.

STU-matcher för 15-åringar

Onsdagen 7 november blir startskottet för höstens STU-matcher för 15-åringar i Svedala mellan pojkarnas zoner Mitt-Sydost.

Övriga matcher är flickornas zoner Syd – Mitt, måndagen 12 november på Berga IP i Eslöv och Nordväst – Nordost, onsdagen 14 november på Bjärnums IP samt pojkarnas matcher mellan Nordväst – Nordost, tisdagen 13 november på Bjärnums IP och Sydost – Sydväst, onsdagen 21 november på Skurups IP.

STU-Avslutning för 16-åringarna

STU-Avslutning

På bilden tackar STU-gängen från Sydost och Sydväst varandra för god kamp – matchen spelades 25/10 i Svarte, och det var massor med härliga insatser från inspirerade tjejer! Läs mer genom att trycka på länken ovan.

Skånetjejer på Svenska FF-läger

Under fyra dagar i slutet av oktober var elva Skånska tjejer (födda 01 och 02) på Svenska FF:s Regionala läger i Växjö: Louise Hayden, Borgeby, Ebba Jahnfors, LB07, Elin Persson, Borgeby, Elise Streimer, KDFF, Tilda Björk, KDFF, Amanda Altheden, Borgeby, Elin Engbe, FC Staffanstorp, Olivia Lindstedt, Glumslöv, Nora Sahli, Alice Santén och Elin Salmi från FC Staffanstorp.

Föreningsträff i SUP:en

Drygt 40 föreningar deltog när den första Föreningsträffen för SUP-föreningarna arrangerades i Lund i slutet av oktober. Det var högt i tak med nyttiga gruppdiskussioner kring föreningssamarbete och förfining av SUP:en. Men också information kring nya Skånes FF-projekt och "goda exempel" från Tyringe IF och Lunds BK

Dam- och flicktränarfortbildning 7/11 i Malmö

Skånes FF bjuder in till höstens fortbildning för Dam- och flicktränare i Malmö den 7 november! Det blir fortbildning med FC Rosengård – där A-tränaren Jonas Eidevall leder ett praktikpass (med de nykorade skånska mästartjejerna i FCR:s F 17-19-lag) och berättar om den gångna säsongen i Damallsvenskan och kommande Champions League. Dessutom bjuds vi på en genomgång från F 15-19-verksamheten av u-tränarna Jonathan Bartling och Ida Mbarka. Klicka på rubriken för mer info.

Inbjudan till föreningsmöten spelformer okt-nov 2018

Härmed bjuds en till två representanter från Er förenings ungdomsverksamhet till ett uppföljnings och informationsmöte angående de nationella spelformerna för barn & ungdomsfotboll. Vi informerar om uppföljning samt förslag till justeringar inför 2019 inom alla spelformerna. Därför bör Er förening delta med representant(er) från både flick- samt pojksidans samtliga åldersgrupper som kan förmedla denna information vidare till hela föreningen. För inbjudan och mer information klicka HÄR

Ett bättre matchklimat för alla

Även Skånes Fotbollförbund rasar över den senaste tidens uppmärksammade incidenter där vuxna föräldrar, ledare och andra inblandade på ett oacceptabelt sätt bär sig illa åt i samband med matcher. Ledarna i våra skånska fotbollsföreningar gör ett enastående arbete och tack var dem och våra fantastiska ungdomar så genomförs nästan alla matcher på ett fantastiskt bra sätt. Tyvärr händer det vid något enstaka fall att matchmiljön blir fel vilket måste tas på största allvar och undvikas framöver. LÄS MER HÄR.

Skånelägret 2018

Årets Skåneläger i Staffanstorp är avslutat. Under lägret deltog ca 100 flickor födda 2003 och ca 140 pojkar födda 2003. Här och här finns foton från årets läger.

Spelarutbildningsplanen

Under våren har vi slagit rekord när vi tittar på antalet spelarutbildningsträffar som genomförts. Vi är snart uppe i 500 träffar vilket innebär att vi haft nästan 8000 deltagande ledare och spelare i vår utbildning.

Våra instruktörer har tillsammans med våra föreningar gjort ett fantastiskt arbete.

Grönt Kort till 2000 skånska fotbollsledare

Under våren har Skånes FF:s föreningar genomfört en historisk utbildningsinsats! Aldrig tidigare har så många ledare utbildats under en så kort tidsperiod. Extra glädjande är att det är för ett oerhört viktigt syfte – att skapa en så positiv och utvecklande fotbollsmiljö som möjligt för våra unga spelare.Läs mer här

Förlust för Skåne

Det blir ingen final för Skånes Fotbollförbunds F01 i Cup Kommunal. I gårdagens semifinal borta i Örnsköldsvik vann Ångermanland med 1-0. Finalen spelas mellan Östergötland och Ångermanland i Halmstad den 28/6.

Grönt kort

Nu erbjuder vi din förening möjligheten att delta i Skånes FF:s satsning för att stärka en positiv och utvecklande fotbollsmiljö för våra unga spelare - "Grönt kort". Grönt kort är en gemensam satsning tillsammans med Skåneidrotten, Skånes Handbollförbund och Skånes Innebandyförbund. Läs mer HÄR.

Ledarutveckling Sommarfotbollsskola

Skånes FF erbjuder utbildning och stöd till era ledare på er sommarfotbollsskola!

Satsningen, som finansieras via Idrottslyftet, består av två delar. Den första delen är en Ledarutbildning och del två består av ledarstöd under sommarfotbollsskolan.

Ta del av nya Fotbollens spela, lek & lär

Nya Fotbollens, spela, lek och lär

Fotbollens spela lek och lär (FSLL) är svensk fotbolls inriktningsdokument för barn- och ungdomsverksamhet. Från 2018 finns en ny version bestående av häfte, webbplats och utbildning – med ambitionen att nå ut till fler! LÄS MER

Nytt reglemente för förmedlare

Svenska Fotbollförbundets (SvFF) styrelse har beslutat att införa ett nytt reglemente för förmedlare. Det nya reglementet träder i kraft den 15 juni 2018 och ersätter då det nuvarande regelverket. Klicka på rubkriken ovan för att läsa mer.

Idrottslyftsmedel

Vi vill informera om att från den 1 januari 2018 går det ej att söka idrottslyftsmedel för HLR-utbildningar.

Ett beslut som vi på Skånes Fotbollförbund ej kan påverka. Vi hoppas att ni ändå fortsätter att utbilda ledare/tränare/spelare i den så viktiga HLR-utbildningen, som kan vara skillnaden när olyckan är framme.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter