NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Förlängda skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne

Den 17 november förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden som infördes i Skåne län den 27 oktober. De skärpta råden som gäller bland annat idrotten, innebär att föreningar i Region Skåne fortsättningsvis ska avstå från att genomföra matcher och träningar.
Undantag gäller för lag i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Superettan samt Ettan Södra, elever på idrottsgymnasium under skoltid samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.
Förlängningen gäller fram till och med den 13 december. LÄS MER

Uppdaterad information STU15-16-17 år

Uppdaterad information rörande STU15-16-17 års verksamheterna under nov-dec 2020
Då ingen Skånes FF spelarutbildningsverksamhet kommer att äga rum under den kommande tiden, vill vi ge en översikt av de olika ursprungligt planerade aktiviteterna (om de är inställda eller kommer att äga rum vid ett senare tillfälle) samt vad som gäller för de olika åldersgrupperna inför 2021. LÄS MER

Alla fysiska tränarutbildningar inställda t o m 15 januari

Utifrån rekommendationer från Svenska FF och smittskydd Region Skåne så har Skånes FF beslutat att ställa in alla fysiska tränarutbildningar fram t o m den 15 januari. Därefter kommer det nya direktiv.

Inom kort kommer vi att ge mer information om att arrangera digitala tränarutbildningar. LÄS MER

Covid-19

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har idag (16 nov) kommit ut med nya besked och förbud i kampen om att stoppa smittspridningen. Vi följer utvecklingen vad dessa rent praktiskt kommer innebära för fotbollen och våra verksamheter, och kommer återkomma med vår syn och rekommendationer så snart vi vet mer. Vi kommer även inom kort informera om vad som händer med de restriktioner som gäller till och med imorgon (17 nov).
Vi har i nuläget ingen ytterligare information att delge.

NYA RESTRIKTIONER FÖR SKÅNE

Sedan Folkhälsomyndighetens (FHM) och Region Skånes skärpta råd för Skåne publicerades har Skånes Fotbollförbund fått många frågor kring arrangerande av cuper, genomförandet av träningar samt att spela enskilda matcher. LÄS MER

Skåneläger 2020 – INSTÄLLT!

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 inom vårt distrikt och med de nya rekommendationerna från Smittskydd Region Skåne har idag Skånes Fotbollförbunds styrelse tagit beslutet att ställa in det planerade Skånelägret för såväl 15-åringar som 16-åringar.
Samma gäller för de inplanerade STU15-matcherna – att de nu är inställda och tyvärr ej kommer att genomföras under 2020. Vad beträffar STU-zonverksamheten för 15- och 16-års innebär detta att STU-året 2020 är avslutat.
Vi beklagar så klart att vi behövt ta dessa beslut och hoppas på alla berörda parters förståelse.
Läs all information gällande besluten HÄR.

Spelformsutbildningar digitalt

Skånes FF arrangerar digitala Spelformsutbildningar vid följande tillfällen under hösten:
3 mot 3, 11 november
5 mot 5, 16 november
7 mot 7, 18 november
9 mot 9, 25 november
(18.00-20.30 alla tillfällen)

Utbildningarna tar upp det viktigaste en tränare behöver veta i varje spelform kopplat till spelformen, spelet, planering, match, träning och spelregler.

Inbjudan Digitala Spelformsutbildningar

Fortbildning av skånska tränarutbildare

I torsdags fortbildade Ramin Kiani, ansvarig för tränarutbildningarna på Svenska FF, drygt 40 skånska Tränarutbildare, som nu är väl preparerade inför höstens kurser!

Kompensationsstöd Hösten 2020

Snart är det möjligt att ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020. Ni föreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar. Ansökningsomgång 1 som gäller för ekonomiska förluster för kvartal 3 öppnar i mitten av oktober (datum ej satt). Missa inte att söka om ni behöver hjälp för att fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. LÄS MER

Målvaktstränarutbildning B

Skånes FF bjuder in till Målvaktstränarutbildning B den 25/10 & 14/11 i Malmö, med hemuppgifter mellan kursdagarna. Anmälan görs senast den 9 oktober och det är först till kvarn som gäller. För att kunna söka utbildningen behöver du har genomfört Målvakt C.

LÄS MER

STU hösten 2020 för spelare 14-17 år

Vår STU-verksamhet är nu åter i full gång med samtliga åldersgrupper. För att finna info om dag, tid och plats för respektive zons STU-samlingar gå in på www.skaneboll.se/stu och klicka där vidare under "STU-platser" samt "Kallelser".

LÄS MER

Arrangera tränarutbildning

Det är återigen möjligt för föreningar att arrangera interna tränarutbildningar. Ett tillfälligt regelverk som ska följas är framtaget för att minimera risken för smittspridning. Välutbildade tränare och ledare är viktigt för skånsk fotboll och med hjälp av regelverket kan vi på ett ansvarsfullt sätt fortsätta vår tränarutbildningsverksamhet. Läs mer

Skåne vs Stockholm 0-1

Skånes flickor 03 gjorde en bra match igår, men hade inte marginalerna med sig, och det blev till slut Stockholm som vann semifinalmatchen för flickor 03.

Ann-Helén Grahm, spelarutbildare flickor Skåne, har kort sammanfattat matchen och gårdagens prestation. LÄS MER

Skåne i semifinal!

Den 26 augusti kommer våra duktiga tjejer i distriktslaget för flickor 17 år att spela semifinal mot Stockholm i distriktsturneringen "Cup Kommunal".

Matchen spelas här i Skåne på Sandbyvallen i Södra Sandby. Det är inte tillåtet med publik under matchen, men vi kommer köra livestreaming så alla som vill har möjlighet att se matchen!

Länk till livestreamingen: https://play.spiideo.com/games/5439b418-60a7-47f6-925f-c942d2cb141b

Kallelse med matchtrupp F03 semifinal DUT 26 augusti 2020

Riksläger på Bosön för spelare födda 2005

Kring månadsskiftet juli-augusti kommer Svenska FF's Riksläger (ersätter inställda Utvecklingslägret i Halmstad) att äga rum för 128 pojkar och 128 flickor från hela landet. Från Skåne har nu ett antal flickor och pojkar premierats till att delta vid Riksläger på Bosön som äger rum 27-31 juli för pojkarna och 3-7 augusti för flickorna. En lista på vilka spelare som är kallade finns HÄR.

Dags för UEFA B!

Årets UEFA B för seniortränare startar som vanligt i november – kursen avslutas i början av mars 2021.

Klicka på länkarna nedan för inbjudan och anmälningsblankett.

Inbjudan

Anmälningsblankett

STU-verksamheten äntligen igång igen

Nu har STU-verksamheten dragit igång igen och det kommer att blir 18 samlingar för 15- och 16-åringar under två intensiva juniveckor. På torsdagens STU för pojkar 15 år i Klågerup var 35 killar från sydväst samlade för träning och matchspel. Alla restriktioner från FHM iakttogs nogsamt

Här finns bilder från torsdagens träning i Klågerup.

Ny samarbetspartner till Skånes FF

Vi hälsar Spiideo AB välkomna som ny medlem i Skånelaget. Spiideo erbjuder kompletta lösningar för inspelning, analys och streaming av sportvideor. Samarbetet är inledningsvis under 2020. Spiideo erbjuder möjlighet för våra skånska fotbollsföreningar att genom streamning av matcher dryga ut sin kassa, vilket är ett välbehövligt tillskott i dessa bistra Coronatider. LÄS MER

Digitala Spelformsutbildningar

Skånes Fotbollförbund bjuder in till två digitala tränarutbildningar. Spelformsutbildningar för 5 mot 5 (3 juni) och 7 mot 7 (9 juni) genomförs via Microsoft Teams där kursdeltagaren deltar hemifrån med egen dator. Utbildningarna vänder sig till alla tränare inom aktuell spelform.

Inbjudan Spelformsutbildningar 5 mot 5 och 7 mot 7

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter