NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Upptaktsträff för seniorledare/tränare

Härmed kallas 1-2 tränare/ledare per lag för både dam- och herrlag på senior nivå, damer div 2-4 och herrar div 4-6, till en obligatorisk upptaktsträff. LÄS MER

Licensfortbildning i Lund

Under onsdagskvällen genomförde Skånes FF en licensfortbildning i Lund för 42 tränarutbildare - som håller i distriktets Tränarutbildning C.

Skånes FF´s F03 till semifinal

Skånes FFs F03 är klarar för semifinal i Cup Kommunal. Detta efter att Örebro i eftermiddags besegrade Östergötland med 3-1 i den avslutande gruppspelsmatchen. Resultatet innebar att samtliga lag hamnade på samma poäng men Skåne vann gruppen på bättre målskillnad.

När och var semifinalen spelas är i skrivande stund inte klart.

Inbjudan STU 2020

Spelar- och Tränarutbildning,

Pojkar och Flickor 14 år (födda 2006)

Härmed erbjuds er förening att anmäla pojkar och flickor födda 2006 till Skånes Fotbollsförbunds STU, utbildningssamlingar för 14-åringar.

Klicka här för att ta del av dokument innehållande inbjudan till spelarnas STU-samlingar och till den Klubbtränarfortbildning som äger rum samtidigt samt en manual över hur man anmäler spelare.

Anmälan ska göras i FOGIS genom föreningsinloggning.

Notera sista anmälningsdatum - torsdagen 5 mars.

Slutspel Cup Kommunal i Jönköping

Mellan 9/1 och 11/1 är Skånes FF´s flickor 03 i Jönköping för slutspel i Distriktsturneringen Cup Kommunal. Klicka här för kallelse och spelprogram.

Spelar- och Tränarutbildning (STU) info 2020

Skånes Fotbollförbund fortsätter på den inslagna vägen med en omfattande STU-verksamhet men introducerar också lite nya (och nygamla) samlingar och utbildningsmöjligheter under 2020. LÄS MER.

Skånes FF´s öppettider julhelgerna 2019-20

Kansliet är stängt mellan den 21/12-19 och 1/1-20

Kansliet öppnar igen torsdag 2/1 08.00. Kansliet har även stängt på Trettondedag jul (6/1).

God Jul och Gott Nytt År

Skånes FF bjuder in till Tränarinspiration 2020

Skånes FF har nöjet att bjuda in till en inspirerande fortbildningsdag inför fotbollssäsongen 2020. Det gör vi genom att erbjuda en inblick i hur två världsledande fotbollsnationer jobbar; Tyskland genom Anouschka Bernhard och Belgien genom Kris Van Der Haegen.

Hjärtligt välkomna!


Skånes Fotbollförbunds nyhetsbrev

Idag skickades ett nytt nummer ut av Skånes FF Informerar. Ur innehållet: Artikelserie om Barnkonventionen, Inbjudan till seriespel och DM, Nya tävlings- och representationsbestälmmelser och mycket mer. Läs nyhetsbrevet HÄR.

Regionalt läger

Under helgen 6-8 december deltog 24 skånska STU-spelare pojkar resp flickor födda 2003 samt instruktörer i Tyringe på ett Regionalt STU-läger tillsammans med spelare och instruktörer från Hallands Fotbollsförbund. Dessa två läger innehöll vardera 3 träningspass och flertalet teoripass inom områdena spelets skeden, roller, individuell målsättning och kost. Bilder finns HÄR.

SvFF's Regionala läger

Som en del i svensk fotbolls framtidsfokus har startats ett projekt på flick- och pojksidan som kallas regionala läger för pojkar 16 år och flickor 16-17 år. Senare kommer även ett centralt matchläger för pojkar 17 år.Syftet med dessa regionala läger är att fler ska få en likvärdig utbildning som landslagsspelarna (t ex inom fotbollsfysiologi, fotbollpsykologi, kost och antidoping) och därigenom ges inspiration och stimulans till sin fotbollsutveckling. Under hösten har många skånska spelare varit på något av dessa regionala läger.

Regionala STU16-läger pojk- och flickor födda 2003

För andra året i följd arrangerar Skånes FF Regionala STU16-läger, till vilka 24 st spelare (pojk- resp flick) från Skånes FF's STU (spelar- och tränarutbildning) 16-års verksamhet är kallade till Tyringe 6-8/12, där vi bedriver träningar, teori och individuella uppföljningar. På dessa läger medverkar även spelare och instruktörer från Hallands Fotbollsförbund.

Spelarutbildningsplan Skåne

I måndags arrangerade Skånes Fotbollförbund en träff för föreningar som är med i Spelarutbildningsplanen. Under träffen ansvarade Peter Landström från Svenska Fotbollförbundet för grupparbetet.

Fullt hus på Dam- och flickfortbildning

Vittsjös tränarduo Thomas Mårtensson och Stefan Ekstrand utsågs förra veckan till Årets tränare – på tisdagskvällen var de (tillsammans med mv-tränaren Ulf Jacobsson) huvudfigurer när Skånes FF arrangerade "Dam- och flicktränarfortbildning" i Eslöv .

Barnkonventionen 30 år

Idag firar Barnkonventionen 30 år och vid årsskiftet blir Barnkonventionen lag i Sverige. Det uppmärksammar Barnrättsforum Skåne idag med ett event för 280 deltagare, främst från våra skånska kommuner. Skånes FF är på plats för att berätta om vår satsning på Barnfotbollscoacher som ett gott exempel på hur vi arbetar för att omsätta Barnkonventionen (via Fotbollens Spela Lek och Lär) i praktiken.

Skåne vidare till Slutspel

Skånes Fotbollförbunds distriktslag för flickor födda 2003 vann i helgen sin grupp i Cup Kommunal och gick därmed vidare till slutspel som spelas i Småland preliminärt i januari. Ett stort grattis!.

Gruppspel i distriktslagsturneringen Cup Kommunal Flickor födda 2003

Helgen den 15-16 november åker 18 förväntansfulla skånska spelare mot Växjö för att delta i gruppspelet i distriktslagsturneringen Cup Kommunal.

Där möter man i tur och ordning; Småland på fredagen 15 nov med avspark 18.00 och Blekinge på lördagen 16 nov med avspark 14.15. Dessförinnan hinner dessa spelare plus reserver med en förberedande träningssamling i Eslöv på Berga IP, söndagen 10 november. Kallelserna med spelarlistor till båda dessa samlingar finns HÄR.

Malmö FF Skånska mästare 2019

Vi säger stort grattis till Malmö FF som blev skånska mästare 2019 efter 2-0 mot Torns IF i gårdagens DM final Herrar Senior. Vi tackar båda lagen för bra spel och en spännande match!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter