NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Alla fysiska tränarutbildningar inställda t o m 31 mars

Skånes FF har valt att förlänga perioden då de fysiska tränarutbildingar är inställda. Detta gäller nu till åtminstone den 31 mars.

Uppskjutna STU15-16 samlingar

Med anledning av de förlängda riktlinjerna från Region Skåne (per 8 feb) måste vi anpassa Skånes FF's STU-verksamhet (spelar- och tränarutbildning) och tyvärr skjuta upp de kommande STU15- och 16-års samlingarna under perioden 1-12 mars. LÄS MER

Introduktionsmöte Diplomerad Förening, 2 mars

Vill ni utveckla er förening för att få fler spelare, nöjdare medlemmar, bättre ledare, en sundare idrottsmiljö eller en tryggare ekonomi?

Då kan Diplomerad Förening vara något för er. Skånes FF bjuder in alla skånska föreningar till ett digitalt Introduktionsmöte om Diplomerad Förening, tisdagen den 2 mars kl 18.00-19.30. Läs mer HÄR

Information om nya riktlinjer

Vi på Skånes Fotbollförbund kommer så snart det är möjligt, senast måndag, att utifrån Svenska Fotbollförbundets och Region Skånes rekommendationer informera om vilka riktlinjer som gäller för fotbollen i Skåne. Nuvarande riktlinjer gäller tills vidare.

STU15 år (spelare födda 2006) och Klubbtränarfortbildning

Nu är uttagningen (premiering) gjord till Skånes Fotbollförbunds STU15 (spelare födda 2006), Spelar- och Tränarutbildning. Uttagningen till STU15 har gjorts efter våra STU-samlingar för 14-åringar. Uttagna spelare har fått ett brev hemskickat med information om STU15 och berörda föreningar via e-post. Kallelserna till resp samling innehållande STU15-trupperna finns nu också att finna på www.skaneboll.se/stu under "Kallelser".

Dag och plats för kommande träningar finns på www.skaneboll.se/stu, se dokumenten för "STU-platser 2021".

För uttagna spelare och berörda föreningar skickas kallelser till efterföljande STU-samlingar inte ut, utan finns att hämta på www.skaneboll.se/stu (Kallelser).

Digitala Spelformsutbildningar

Skånes FF arrangerar digitala Spelformsutbildningar vid följande tillfällen under våren:
3 mot 3  1 mars (anmäl senast 17/2)
5 mot 5  8 mars (17/2)
7 mot 7  15 mars (3/3)
9 mot 9  22 mars (3/3)

Utbildningarna tar upp det viktigaste en tränare behöver veta i varje spelform kopplat till spelformen, spelet, planering, match, träning och spelregler.

Inbjudan digitala Spelformsutbildningar

Uppdaterade riktlinjer gällande Covid-19

Vi på Skånes Fotbollförbund har idag uppdaterat våra riktlinjer utifrån Folkhälsomyndigheten och Region Skånes ändrade rekommendationer i slutet på förra veckan. LÄS MER

Digital Föreningsträff: Tema Ledarförsörjning

Skånes FF och RF-SISU Skåne bjuder in alla skånska fotbollsföreningar till en kväll med tema Ledarförsörjning, tisdagen den 2 februari kl 18.30-20.30. Träffen arrangeras inom ramen för Diplomerad Förening.

Vill din förening ha fler, bättre och/eller nöjdare ledare? Då är denna träff något för er. LÄS MER

Inbjudan Spelar- och Tränarutbildning (STU) Flickor och Pojkar 14 år (födda 2007)

Nu är det möjligt för er förening att anmäla flickor och pojkar födda 2007 till Skånes Fotbollsförbunds STU, utbildningssamlingar för 14-åringar samt till den klubbtränarfortbildning som äger rum samtidigt. Anmälan görs i FOGIS och sista anmälningsdag är 4 mars. Välkomna mer er anmälan! LÄS MER

Förtydligande av riktlinjer och rekommendationer vid träning

Nu börjar många föreningar starta upp sin träningsverksamhet och med detta kommer en hel del frågor kring tolkning av rekommendationer och riktlinjer. Vi har därför lagt till ett förtydligande i punktform i vårt tidigare publicerade "Riktlinjer Covid -19"dokument som gäller för samtliga åldrar. LÄS MER

Börja 2021 med Tränarinspiration

Börja det nya året med att inspireras i din roll som tränare vid vår "Tränarinspiration 2021", som i år genomförs digitalt den 31 januari mellan 10.00-14.00. Medverkande är; Jon Dahl Tomasson, Malmö FF – i "heta stolen" kring guldsäsongen, Jonas Eidevall, FC Rosengård – praktik kring "omställningsfasen", Benny Johansson, Mjällby AIF – praktik kring "målvaktsspel", Pia Sundhage, Brasilien – "internationella influenser".

Inbjudan Tränarinspiration 2021

Digital Fogisutbildning i januari

Skånes FF ebjuder nu fotbollsföreningar att anmäla deltagare till en digital Fogisutbildning som går av stapeln den 18/1 19.00-21.30 via Teams. För mer information och instruktioner för anmälan klicka HÄR.

Uppdaterad information STU15-16-17 år

Uppdaterad information rörande STU15-16-17 års verksamheterna under nov-dec 2020
Då ingen Skånes FF spelarutbildningsverksamhet kommer att äga rum under den kommande tiden, vill vi ge en översikt av de olika ursprungligt planerade aktiviteterna (om de är inställda eller kommer att äga rum vid ett senare tillfälle) samt vad som gäller för de olika åldersgrupperna inför 2021. LÄS MER

NYA RESTRIKTIONER FÖR SKÅNE

Sedan Folkhälsomyndighetens (FHM) och Region Skånes skärpta råd för Skåne publicerades har Skånes Fotbollförbund fått många frågor kring arrangerande av cuper, genomförandet av träningar samt att spela enskilda matcher. LÄS MER

Skåneläger 2020 – INSTÄLLT!

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 inom vårt distrikt och med de nya rekommendationerna från Smittskydd Region Skåne har idag Skånes Fotbollförbunds styrelse tagit beslutet att ställa in det planerade Skånelägret för såväl 15-åringar som 16-åringar.
Samma gäller för de inplanerade STU15-matcherna – att de nu är inställda och tyvärr ej kommer att genomföras under 2020. Vad beträffar STU-zonverksamheten för 15- och 16-års innebär detta att STU-året 2020 är avslutat.
Vi beklagar så klart att vi behövt ta dessa beslut och hoppas på alla berörda parters förståelse.
Läs all information gällande besluten HÄR.

Spelformsutbildningar digitalt

Skånes FF arrangerar digitala Spelformsutbildningar vid följande tillfällen under hösten:
3 mot 3, 11 november
5 mot 5, 16 november
7 mot 7, 18 november
9 mot 9, 25 november
(18.00-20.30 alla tillfällen)

Utbildningarna tar upp det viktigaste en tränare behöver veta i varje spelform kopplat till spelformen, spelet, planering, match, träning och spelregler.

Inbjudan Digitala Spelformsutbildningar

Fortbildning av skånska tränarutbildare

I torsdags fortbildade Ramin Kiani, ansvarig för tränarutbildningarna på Svenska FF, drygt 40 skånska Tränarutbildare, som nu är väl preparerade inför höstens kurser!

Kompensationsstöd Hösten 2020

Snart är det möjligt att ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020. Ni föreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar. Ansökningsomgång 1 som gäller för ekonomiska förluster för kvartal 3 öppnar i mitten av oktober (datum ej satt). Missa inte att söka om ni behöver hjälp för att fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. LÄS MER

Målvaktstränarutbildning B

Skånes FF bjuder in till Målvaktstränarutbildning B den 25/10 & 14/11 i Malmö, med hemuppgifter mellan kursdagarna. Anmälan görs senast den 9 oktober och det är först till kvarn som gäller. För att kunna söka utbildningen behöver du har genomfört Målvakt C.

LÄS MER

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter