NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Gruppspel i distriktslagsturneringen Cup Kommunal Flickor födda 2003

Helgen den 15-16 november åker 18 förväntansfulla skånska spelare mot Växjö för att delta i gruppspelet i distriktslagsturneringen Cup Kommunal.

Där möter man i tur och ordning; Småland på fredagen 15 nov med avspark 18.00 och Blekinge på lördagen 16 nov med avspark 14.15. Dessförinnan hinner dessa spelare plus reserver med en förberedande träningssamling i Eslöv på Berga IP, söndagen 10 november. Kallelserna med spelarlistor till båda dessa samlingar finns HÄR.

Malmö FF Skånska mästare 2019

Vi säger stort grattis till Malmö FF som blev skånska mästare 2019 efter 2-0 mot Torns IF i gårdagens DM final Herrar Senior. Vi tackar båda lagen för bra spel och en spännande match!

Förberedelser inför Cup Kommunal

Gruppspelet i Cup Kommunal för Flickor födda 2003 spelas i Växjö 15-17 november. Förberedelserna inleds onsdagen den 23 oktober i Höör med spelare uttagna från vår STU F16-verksamhet. Klicka HÄR för kallelse med spelarlista.

Hur förbereder sig idrottsrörelsen?

Bris tillsammans med idrottsrörelsen välkomnar dig som är spelare, ledare, förälder, funktionär eller styrelserepresentant inom barn- och ungdomsidrotten till en unik halvdag Lördagen den 23 november klockan 9.00 – 12.00 på Quality Hotel Hyllie, Malmö. LÄS MER

Information gällande registerutdrag

Föreningar ska – istället för som tidigare uppmanas att – begära begränsat utdrag ur belastningsregistret för de som anställs eller har uppdrag i föreningen och där har kontakt med barn. Beslutet fattades vid Riksidrottsmötet 2019 och börjar att gälla från och med 1 januari 2020. LÄS MER

Inbjudan till fortbildning för Dam- och flicktränare

Skånes FF bjuder in till höstens fortbildning för Dam- och flicktränare i Eslöv den 19 november! Det blir fortbildning med den allsvenska sensationen Vittsjö GIK:s A-tränare där Tomas Mårtensson och Stefan Ekstrand leder ett praktikpass (med en träningstrupp från Skånes STU-spelare) och berättar om den gångna säsongen i Damallsvenskan och kommande utmaningar. Naturligtvis blir temat "så här spelar Vittsjö". Inbjudan och anmälningsblankett finns här.

#SCHYSSTMATCH

För att hjälpa till att skapa en Positiv matchmiljö för våra ungdomslag har Skånes FF under 2018 -19 erbjudit Grönt Kort med ledarutbildning, Gröna kort till tränare/ledare, matchvärdsvästar och lagkaptensbindlar – nu lanserar vi i samarbete med Skåneidrotten också #Schysstmatch! LÄS MER

Tränarutbildarträff med Daniel Ekvall

Några bilder från måndagens tränarutbildarträff med Daniel Ekvall från Svenska FF. 45 skånska instruktörer var på plats i Lund, som nu är fullmatade med nya kunskaper inför höstens kurser ute i våra föreningar.

Påminnelse att ansöka om SvFF utmärkelser

Det finns möjlighet att ansöka om SvFF:s utmärkelser i form av förtjänsttecken i silver, guld och förtjänstmedalj i guld. Ansökan ska vara Skånes Fotbollförbund tillhanda senast 30/9. Klicka på "läs mer" för mer info och ansökningsblankett LÄS MER

Skånes FF’s Spelar- och Tränarutbildning (STU) - hösten 2019

Som ni kanske har läst och uppmärksammat har Skånes FF:s och Svenska FF:s samsyn på huvudfokus inom spelarutbildning skilt sig i några avgörande delar de senaste åren. Nu har SvFF och Skånes FF arbetat fram en överenskommelse. Vad denna innebär för vår spelarutbildningsverksamhet från hösten 2019, går att läsa om HÄR.

Skånelägret 2019 i bilder

Den 26/6 avslutades Skåneläger i Staffanstorp. Skånes FF tackar alla som varit med och bidragit till att lägret blivit så lyckat. Här kan du ta del av bilder från lägret

Full fart på Grönt Kort

Har din förening bokat in och anmält er Grönt Kort-utbildning än?
I år ingår utbildningen i ett helt paket för att skapa en positiv matchmiljö. Målsättningen är att alla föreningar med barn- och ungdomslag ska genomföra utbildningen. Detta görs med fördel innan seriestarten så att vi kan erbjuda våra barn och ungdomar en så rolig, trygg och utvecklande matchmiljö som möjligt.
Anmälan görs på en ny anmälningsblankett som finns HÄR.

Grönt Kort- För en positiv matchmiljö

Svensk idrotts regelverk gällande otillåten vadhållning

Med anledning av att det numera finns möjlighet till vadslagning även på matcher i de lägre divisionerna vill vi delge er samtliga föreningar ett förtydligande vad som gäller kring vadhållning på matcher där man själv kan påverka utgången. Vänligen ta del av informationen och sprid den sedan vidare i er förening till aktuella spelare, ledare och funktionärer.

Rehabilitering av fotbollsskador, 2 april i Malmö

Att linda en fot eller ett lår har många ledare gjort, men vad händer efter det akuta omhändertagandet? Hur kan vi hjälpa spelaren att rehabilitera sina skada på bästa sätt?

"Rehabilitering av fotbollsskador" är en ny kurs där vi bland annat tar upp grunderna i rehabiliteringen, rehab för några av de vanligaste skadorna och ger förslag på konkreta övningar att använda i rehabträningen.

Regionaltläger i Jönköping

Just nu pågår ett regionalt läger inom ramen för Svenska Fotbollsförbundets spelarutbildning för pojkar födda 2003 rum i Jönköping. På bilden syns den skånska truppen inför tisdagens match mot Halland.Skånes Fotbollförbund fortsätter med sin spelarutveckling enligt fastlagd plan.

Under förra veckan kom besked från Svenska Fotbollförbundet att de avser att på egen hand identifiera 16 flickor och 16 pojkar, av Skånes 15 åriga fotbollstalanger, till sommarens utvecklings läger i Halmstad. Självklart tycker vi på Skånes Fotbollförbund att det är olyckligt, men samtidigt inget vi kan göra något åt. LÄS MER HÄR

Grönt Kort 2019

Nu kan föreningen boka in årets Grönt Kort-utbildning som genomförs på föreningens hemmaplan. I år har Grönt Kort uppdaterats så att den gäller för både barn- och ungdomsledare (upp t o m 19 år) och ingår i ett helt paket för att skapa en positiv matchmiljö för våra unga spelare. Förutom ledarutbildning får föreningen även matchvärdspaket, föräldrakort och lagkaptensbindlar till spelarna. Läs mer här

STU 15 år (spelare födda 2004) inför 2019

Skånes Fotbollförbunds Spelar- och Tränarutbildning

Information till spelare uttagna till Skånes Fotbollförbunds STU-15, Spelar- och Tränarutbildning samt deras föreningar har nyligen sänts ut per brev (till föreningarna per e-post). Uttagningen till STU-15 2019 har gjorts efter våra STU-samlingar för 14-åringar under 2018. LÄS MER HÄR.

Grönt Kort 2019

Grönt Kort-utbildningen blev succéartat uppskattad under 2018 – inte mindre än 130 föreningar genomförde utbildningen!

Under 2019 kommer Grönt Kort att uppdateras så att den gäller för både barn- och ungdomsledare – och ingå i ett helt paket för att göra matchmiljön så trygg, rolig och utvecklande som möjligt för våra unga spelare.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter