NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Nya begränsningar allmänna sammankomster

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens förslag idag beslutat att sammankomster med mer än 50 personer inte ska hållas tillsvidare. Beslutet gäller från och med söndag 29:e mars. Denna och kommande helg är det planerat att spelas tävlings- och träningsmatcher runt om i Skåne.

Vi vill göra de föreningar som arrangerar match på söndag 29 mars och framöver uppmärksammade på den nya begränsningen om 50 personer. Det är varje arrangerande förenings ansvar att denna begränsning följs. Med rådande osäkerhet vad beslutet innebär menar vi att man bör fundera på om matcher i nuläget skall genomföras eller ej. LÄS MER.

700 fotbollar till skolklasser i Skåne

Tillsammans med vår samarbetspartner Inslaget Smålands Textiltryck upprepar vi succén med att erbjuda föreningar att, i den mån det går under rådande omständigheter, dela ut fotbollar till klasser årskurs 1 i Skåne. Föreningar som tidigare år har delat ut fotbollar tycker det är ett bra sätt att få komma ut till skolor och berätta om sin förening, och fotbollarna är mycket uppskattade i klasserna.

Ansökan om bidrag barn- och ungdomsdomarutbildningar

Föreningen har möjlighet att ansöka om bidrag för att arrangera interna kurser för Barn- och Ungdomsdomare under våren 2020. Precis som tidigare bokar ni upp en instruktör från Skånes FF som håller i kursen.
Detta är ett utmärkt tillfälle att på ett enkelt sätt utbilda föreningens ledare och spelare för att få licens att döma barn- och ungdomsfotboll i er egen förening under 2020.
LÄS MER

STU-verksamheten skjuts upp

Publicerad 2020-03-19, uppdaterad 2020-03-24

Med anledning av det rådande läget orsakat av Corona-utbrottet har vi beslutat att anpassa vår STU-verksamhet och skjuta upp samtliga inplanerade STU-samlingar under perioden 13 mars – 24 april.

Det beslut vi tagit baserar vi på den information som finns tillgänglig och då vi i nuläget vill undvika att genomföra våra samlingar då vi anser att vi för närvarande har flertalet försvårande omständigheter för att bedriva dem på ett tillräckligt bra sätt.

Vi informerar nu efterhand berörda spelare och föreningar om förändringarna – och de nya STU-tillfällena!

LÄS MER

Uppskjutna utbildningar

Med hänsyn till den extraordinära situation som råder till följd av coronavirus covid-19 och för att undvika smittspridning kommer alla Tränarutbildningar och Föreningsutbildningar som Skånes FF är engagerat i att skjutas upp till och med 15 april. LÄS MER

Forskningsstudie med fokus på fortsättnings- och avslutningsprocesser inom ungdomsfotboll

Vill er förening medverka i en forskningsstudie med fokus på fortsättnings- och avslutningsprocesser inom ungdomsfotboll? Redan ifjol var det några föreningar i Skåne som anmälde sitt deltagande men vi vill gärna ha fler skånska föreningar representerade i denna undersökning. LÄS MER

Målvaktstränarutbildning C

Skånes FF arrangerar Målvaktstränarutbildning C den 16 maj i Helsingborg. Utbildningen är målvaktstränarutbildningens första steg och vänder sig till ledare och målvaktstränare för åldersgruppen 6-14 år. Kursen är ett krav för behörighet till nästa steg, B-Diplom.

Utbildningen består av ca 4 timmars webbstudier på egen hand och därefter en hel dags utbildning den 16 maj i Helsingborg. Webbstudierna görs före den gemensamma utbildningen. LÄS MER

Påminnelse Inbjudan STU 2020

Spelar- och Tränarutbildning, Pojkar och Flickor 14 år (födda 2006)

Härmed erbjuds er förening att anmäla pojkar och flickor födda 2006 till Skånes Fotbollsförbunds STU, utbildningssamlingar för 14-åringar. Anmälan ska göras i FOGIS genom föreningsinloggning. Notera sista anmälningsdatum - torsdagen 5 mars. LÄS MER

Schysst Match Skåne - Nolltolerans 2.0

För att få en positiv start på matcherna och uppnå en än mer schysst matchmiljö har en uppmaningstext tagits fram i Skånes FF:s regi, som ska läsas upp vid seniormatcher av hemmalagets lagkapten precis innan matchstart. Båda lagens spelare och ledare ska tillsammans med domarna vara samlade (domarnas ansvar) mitt på plan när texten läses upp. Se i filmen nedan hur det kan gå till! #schysstmatchskåne

Idrottsmedel 2020

Måndag den 24 februari öppnade möjligheten att göra ansökningar av Idrottsmedel 2020 (tidigare Idrottslyftet). LÄS MER

Ansök om LOK-stöd senast den 25 februari

Sista ansökningsdag för LOK-stöd (Lokalt aktivitetsstöd) för höstens aktiviteter är den 25 februari. Ansökan gör ni på er förenings IdrottOnline-sida. LOK-stöd kan sökas av alla RF-anslutna idrottsföreningar som har barn- och ungdomsidrott för deltagare i åldern 7–25 år. LÄS MER

Bilder från Regionalt läger i Lund

Under vecka 7 arrangerade Skånes FF tillsammans med Svenska Fotbollförbundet ett regionalt läger för 46 stycken pojkar födda 04, lett av förbundskapten Peter Wennberg.
Spelarna bodde på Scandic Star i Lund och praktikpassen genomfördes på Klostergårdens IP. Vi tackar alla spelare, ledare och övriga för riktigt utvecklande dagar!

Här finns ett bildspel med bilder från någon av dagarna.

STU-platser 14-17 år

På hemsidan finns nu samtliga kallelser till den första träningen för STU 15-17 år. Ni hittar dessa i dokumentbanken längst ned på www.skaneboll.se/stu

STU-platser för årets träningar (14-17 år) finns under rubriken STU-platser på ovanstående länk. De träningar som inte är planerade än uppdateras efterhand.

Kom ihåg att anmäla er till Klubbtränarfortbidningen på STU15. Anmälan görs direkt till angiven STU-instruktör. Se inbjudan på länken ovan.

Inbjudan till Fogisutbildning

Skånes Fotbollförbund bjuder härmed i samarbete med Ifö Bromölla IF in till en Fogis-utbildning för dig som är administratör eller användare. Utbildningen vänder sig alla oavsett tidigare erfarenhet av Fogis. LÄS MER

Föreningsträffar

Skånes Fotbollförbund vill tacka alla som deltog på våra föreningsträffar under vecka 6. Presentation som användes under träffarna kan du ta del av HÄR.

STU-kallelser 15 åringar

Kallelser till årets första STU-träningar (inklusive spelartrupper) för flickor och pojkar 15 (födda 2005) finns nu på www.skaneboll.se/stu

Kallelserna har även skickats hem till spelarna och skickas på mejl till berörda föreningar.

För Flickor 15 Nordost är datum, tid och träningsplats för den första träningen inte fastställd än. När detta är gjort skickar vi en kallelse hem till spelarna.

Skånes FF Informerar Nummer 1

Årets första nummer av Skånes Fotbollförbunds nyhetsbrev finns nu ute. Normalt så skickas nyhetsbrevet ut till samtliga föreningar men på grund av tekniska problem kan det inte göras i dag. Så istället kan nyhetsbrevets viktiga innehåll läsas HÄR.

Licensfortbildning i Lund

Under onsdagskvällen genomförde Skånes FF en licensfortbildning i Lund för 42 tränarutbildare - som håller i distriktets Tränarutbildning C.

Skånes FF´s F03 till semifinal

Skånes FFs F03 är klarar för semifinal i Cup Kommunal. Detta efter att Örebro i eftermiddags besegrade Östergötland med 3-1 i den avslutande gruppspelsmatchen. Resultatet innebar att samtliga lag hamnade på samma poäng men Skåne vann gruppen på bättre målskillnad.

När och var semifinalen spelas är i skrivande stund inte klart.

Inbjudan STU 2020

Spelar- och Tränarutbildning,

Pojkar och Flickor 14 år (födda 2006)

Härmed erbjuds er förening att anmäla pojkar och flickor födda 2006 till Skånes Fotbollsförbunds STU, utbildningssamlingar för 14-åringar.

Klicka här för att ta del av dokument innehållande inbjudan till spelarnas STU-samlingar och till den Klubbtränarfortbildning som äger rum samtidigt samt en manual över hur man anmäler spelare.

Anmälan ska göras i FOGIS genom föreningsinloggning.

Notera sista anmälningsdatum - torsdagen 5 mars.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter