NYHETER UTBILDNINGSVERKSAMHETEN:

Spelformsutbildningar digitalt

Skånes FF arrangerar digitala Spelformsutbildningar vid följande tillfällen under hösten:
3 mot 3, 11 november
5 mot 5, 16 november
7 mot 7, 18 november
9 mot 9, 25 november
(18.00-20.30 alla tillfällen)

Utbildningarna tar upp det viktigaste en tränare behöver veta i varje spelform kopplat till spelformen, spelet, planering, match, träning och spelregler.

Inbjudan Digitala Spelformsutbildningar

Fortbildning av skånska tränarutbildare

I torsdags fortbildade Ramin Kiani, ansvarig för tränarutbildningarna på Svenska FF, drygt 40 skånska Tränarutbildare, som nu är väl preparerade inför höstens kurser!

Kompensationsstöd Hösten 2020

Snart är det möjligt att ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020. Ni föreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar. Ansökningsomgång 1 som gäller för ekonomiska förluster för kvartal 3 öppnar i mitten av oktober (datum ej satt). Missa inte att söka om ni behöver hjälp för att fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. LÄS MER

Målvaktstränarutbildning B

Skånes FF bjuder in till Målvaktstränarutbildning B den 25/10 & 14/11 i Malmö, med hemuppgifter mellan kursdagarna. Anmälan görs senast den 9 oktober och det är först till kvarn som gäller. För att kunna söka utbildningen behöver du har genomfört Målvakt C.

LÄS MER

STU hösten 2020 för spelare 14-17 år

Vår STU-verksamhet är nu åter i full gång med samtliga åldersgrupper. För att finna info om dag, tid och plats för respektive zons STU-samlingar gå in på www.skaneboll.se/stu och klicka där vidare under "STU-platser" samt "Kallelser".

LÄS MER

Arrangera tränarutbildning

Det är återigen möjligt för föreningar att arrangera interna tränarutbildningar. Ett tillfälligt regelverk som ska följas är framtaget för att minimera risken för smittspridning. Välutbildade tränare och ledare är viktigt för skånsk fotboll och med hjälp av regelverket kan vi på ett ansvarsfullt sätt fortsätta vår tränarutbildningsverksamhet. Läs mer

Skåne vs Stockholm 0-1

Skånes flickor 03 gjorde en bra match igår, men hade inte marginalerna med sig, och det blev till slut Stockholm som vann semifinalmatchen för flickor 03.

Ann-Helén Grahm, spelarutbildare flickor Skåne, har kort sammanfattat matchen och gårdagens prestation. LÄS MER

Skåne i semifinal!

Den 26 augusti kommer våra duktiga tjejer i distriktslaget för flickor 17 år att spela semifinal mot Stockholm i distriktsturneringen "Cup Kommunal".

Matchen spelas här i Skåne på Sandbyvallen i Södra Sandby. Det är inte tillåtet med publik under matchen, men vi kommer köra livestreaming så alla som vill har möjlighet att se matchen!

Länk till livestreamingen: https://play.spiideo.com/games/5439b418-60a7-47f6-925f-c942d2cb141b

Kallelse med matchtrupp F03 semifinal DUT 26 augusti 2020

Riksläger på Bosön för spelare födda 2005

Kring månadsskiftet juli-augusti kommer Svenska FF's Riksläger (ersätter inställda Utvecklingslägret i Halmstad) att äga rum för 128 pojkar och 128 flickor från hela landet. Från Skåne har nu ett antal flickor och pojkar premierats till att delta vid Riksläger på Bosön som äger rum 27-31 juli för pojkarna och 3-7 augusti för flickorna. En lista på vilka spelare som är kallade finns HÄR.

Dags för UEFA B!

Årets UEFA B för seniortränare startar som vanligt i november – kursen avslutas i början av mars 2021.

Klicka på länkarna nedan för inbjudan och anmälningsblankett.

Inbjudan

Anmälningsblankett

STU-verksamheten äntligen igång igen

Nu har STU-verksamheten dragit igång igen och det kommer att blir 18 samlingar för 15- och 16-åringar under två intensiva juniveckor. På torsdagens STU för pojkar 15 år i Klågerup var 35 killar från sydväst samlade för träning och matchspel. Alla restriktioner från FHM iakttogs nogsamt

Här finns bilder från torsdagens träning i Klågerup.

Ny samarbetspartner till Skånes FF

Vi hälsar Spiideo AB välkomna som ny medlem i Skånelaget. Spiideo erbjuder kompletta lösningar för inspelning, analys och streaming av sportvideor. Samarbetet är inledningsvis under 2020. Spiideo erbjuder möjlighet för våra skånska fotbollsföreningar att genom streamning av matcher dryga ut sin kassa, vilket är ett välbehövligt tillskott i dessa bistra Coronatider. LÄS MER

Digitala Spelformsutbildningar

Skånes Fotbollförbund bjuder in till två digitala tränarutbildningar. Spelformsutbildningar för 5 mot 5 (3 juni) och 7 mot 7 (9 juni) genomförs via Microsoft Teams där kursdeltagaren deltar hemifrån med egen dator. Utbildningarna vänder sig till alla tränare inom aktuell spelform.

Inbjudan Spelformsutbildningar 5 mot 5 och 7 mot 7

Premiär för digital tränarutbildning

Under lördagen var det premiär för Skånes FF:s digitala tränarutbildning.
På Målvaktstränarutbildning C gnuggades 18 deltagare av instruktörstrion Benny Johansson, Mauritz Magnusson och Leif Troedsson.

Diplomerad Groundsman 2020 - Uppskjuten utbildning!

Med hänsyn till den extraordinära situation som råder till följd av coronavirus covid-19 och för att undvika smittspridning kommer vi starta Diplomerad Groundsman utbildning under oktober månad 2020.

För att underlätta/och säkerställa att man blir antagen till kursen bör ni inte vänta med anmälan för länge! - sänd in er intresseanmälan snarast till tvarko.matanovic@skaneboll.se

Ingen publik och info om att livestreama matcher

Skånes Fotbollförbund vill påminna och förtydliga ett par saker gällande att det inte ska vara någon publik på några matcher samt vad som gäller för att livestreama fotbollsmatcher. Uppdaterad 2020-05-28  LÄS MER

SvFF och Sportbladet bjuder alla på gratis livesändningar i Min Fotboll

Tack vare ett samarbete med Sportbladet blir det nu möjligt för alla att följa svensk barn- och ungdomsfotboll via live streaming i appen Min Fotboll. Det kommer att vara helt gratis att se sina favoritlags matcher i mobilen eller webben ända till augusti. LÄS MER

Dags för säsongsstart för 2500 lag i Skåne: ”Inget tvång”

Artikel i Solidsport inför starten av barn- och ungdomsverksamheten i Skåne och Peter Ekvall, vd på Skånes Fotbollförbund, intervjuas. LÄS MER

Uppskjutna tränarutbildningar

Skånes FF har beslutat att fortsatt skjuta upp alla fysiska Tränarutbildningar i förbundets regi. Dessa kommer vara uppskjutna till och med den 31 augusti. Klicka på rubriken för mer info.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter