Träningsmatcher

Information till våra domare kring träningsmatcher

TRÄNINGSMATCHER 2024
När det gäller själva tillsättningen av träningsmatcher så kommer det att ske på samma sätt som tidigare.
Kansliet tillsätter träningsmatcher i herrar division 2 och 3 samt Elitettan. Övriga matcher tillsätts av de lokala tillsättarna.
Samtliga träningsmatcher läggs in i Fogis. Detta medför att ni som domare söker ersättningen via arvodessystemet i Fogis, precis som i seriematcherna.

Som en säkerhet för dig som domare, är det från och med nu obligatoriskt för alla föreningar att ha laguppställning vid träningsmatcher.
Föreningarna har fått denna informationen.


För att du ska kunna söka ersättning digitalt måste båda lagen lägga i sina spelare i Fogis och skriva ut en laguppställning och ta med till matchen. Det går inte att godkänna en domarrapport utan laguppställningar från föreningarna. Om det är så att något av lagen inte gjort detta inför matchen så får du be lagledaren lägga in truppen i Fogis via en dator/mobil så att du kan se detta innan matchen börjar.
Det finns ytterligare ett alternativ och det är att du som domare ber föreningen att på ett papper förhand skriva en laguppställning.
Den manuella laguppställningen ska innehålla samma information som finns på det digitala dvs personnummer, tröjnummer och fullständigt namn.
Väljer du det andra alternativet med handskriven laguppställning behöver som domare efter matchen lägga in i spelarna manuellt i Fogis och tillskillnad mot tidigare säsonger behöver du även lägga till halvtid som slutresultat för att kunna ansöka om ersättning. Vill du även lägga till i övriga händelser så är det okej.
Anmälan om grov förseelse ska också anmälas via Fogis, precis som i seriespelet.

TRÄNINGSMATCHER DIREKT FRÅN EN FÖRENING

Du som domare får inte ta någon träningsmatch direkt från någon förening utan du ska hänvisa till den lokala domartillsättaren eller till kansliet.