Hur fungerar det

Senast 45 minuter före match ska ansvarig ledare visa upp den digitala spelarförteckning, i mobiltelefon, surfplatta dator eller motsvarande, för matchens domare. I tävlingar för spelare 15 år och äldre där krav på legitimering av spelare finns ska i samband med ovan moment även spelarlegitimationskorten, i nummerordning enligt laguppställningen, överlämnas till matchens domare för kontroll.

Vid ändringar efter denna tid fram till matchens start ligger ansvaret hos er föreningsknutna person att korrigera detta i någon av systemen ovan men även stämma av med matchens domare. Därför viktigt att alla era ledare har egna personliga inloggningar till Fogis och rätt behörighet att administrera sina respektive lag (kontakta din Föreningsadministratör före första match för att kontrollera din behörighet)!

Att tänka på som nyheter inför 2023;

1)      Samtliga spelare/avbytare ska vara numrerade.

2)      Lagkapten ska vara markerad.

3)      Samtliga ledare ska vara uppskrivna.

4)      Ansvarig ledare krävs i ”godkänd domarrapport”. Det ska vara en av spelarna (spelande ledare) eller ledarna som är uppsatt på aktuell domarrapport.

5)      I Fogis finns en fritextruta att fylla i. I denna ruta får endast information skrivas som är i enlighet med den information som finns intill rutan i Fogis.

Det kommer fortsatt att vara möjligt att skriva ut papperskopia och ha detta med sig matchen om man hellre fortsätta med det, men eftersom vi vet önskemålet från föreningar tror vi också att det blir mindre och mindre förekommande pappershantering runt om på våra idrottsplatser.

Saknas spelarförteckning i Fogis vid matchens starttid, ska matchen inte startas förrän detta finns! Domaren ska skicka in en rapport om detta till förbundet.