Bokning av domare till träningsmatcher

Den 1 november 2022 införde vi ett nytt sätt för föreningar att boka domare till träningsmatcher vilket vi kommer att fortsätta med även framöver. Via formuläret bokas kommande träningsmatcher. Det går inte att att boka träningsmatcher direkt via de lokala domartillsättarna.

Viktigt att ni läser informationen innan formuläret fylls i.

FÖRDELAR MED FÖRÄNDRINGEN
En stor fördel med förändringen från 2022 är att samtliga träningsmatcher hamnar i Fogis och på så sätt även på www.skaneboll.se och i Min Fotboll.
Tillsatta domare får även in matcherna i sin Fogisinloggning. En annan fördel är att betalningen av domarnas arvode sker via Fogis/Arovode precis som i seriespelet.

SENASTE DATUM FÖR BOKNING AV DOMARE
För att garantera domare till er träningsmatch måste ansökan inkommit senast 10 dagar innan matchen ska spelas. Inkommer ansökan senare  godkänns ansökningar endast utefter tillgången av domare, men risken för avslag finns.
 
För att kunna garantera domare till träningsmatcher under sommaruppehållet måste bokningarna vara inkommna senast 15 dagar innan matchdag. 

Endast följande kategorier bokas via denna sida (OBS!! Gäller serietillhörighet för 2024):


Damer:
Elitettan - Division 4, dam B, Skåneligan, Svenska Spel F19, SM & Skåneserien F17
Herrar: Division 2 - Division 6, herr B, herrjunior, Skåneligan, Motion, P19, P17, P16, P15 samt P14 (endast Skåneserien). 
Träningsmatcher gällande Dam- och herrallsvenskan, Superettan samt Ettan ska meddelas till SvFF.
FUTSAL: Samtliga kategorier som arrangeras av Skånes FF

TRÄNINGSMATCHER TILL KATEGORIER SOM INTE NÄMNS OVAN
TILLSÄTTS PRECIS SOM I SERIESPELET, DVS AV FÖRENINGEN.

OBS!!! DOMARE TILL DE SÅ KALLADE VINTERSERIERNA KAN INTE BOKAS VIA SKÅNES FF´s FORMULÄR.

ANTAL DOMARE SOM TILLSÄTTS
Hur många domare som tillsätts i en träningsmatch (HD och AD) styrs av vad den aktuella tävlingskategorin har i seriespel, dock kan justeringar i träningsmatcherna ske beroende på domartillgången vid det aktuella tillfället.
Föreningen kan inte själv önska hur många domare som ska tillsättas utan det styrs av ovan.

ANSVARIG VID INSTÄLLD MATCH
Personen som gör bokningen är ansvarig för att Skånes FF (tavling@skaneboll.se alt 040-590200) och den tillsatta domaren meddelas utifall matchen blir inställd. 
Eftersom det var väldigt många träningsmatcher som ställdes in förra året utan att domaren meddelats så kommer föreningen från och med nu får betala domaren 300:- plus resa om detta sker.

HUR MÅNGA MATCHER KAN MAN ANSÖKA ÅT GÅNGEN VIA FORMULÄRET
Det finns möjlighet att ansöka om domare till max fyra matcher via formuläret åt gången men endast i samma tävlingskategori. Dvs det går inte att ansöka om en match för A-lag, en för B-lag osv.
Varje kategori måste anmälas i ett eget formulär.

KRAV PÅ SPELARFÖRTECKNING ÄVEN I TRÄNINGSMATCHER
OBS! Eftersom samtliga träningsmatcher i de kategorier som tillsätts av Skånes FF nu kommer finnas i Fogis, ska ni till varje träningsmatch lägga in spelarna i Fogis (precis som vid seriematch) och ni ska även ha en utskriven spelarförteckning innehållande tröjnummet, namn och personnummer (laguppställning) som ska lämnas till domaren innan matchstart. 

En träningsmatch får inte startas innan spelarförteckningen lämnats. Gäller alla åldrar, även om träningsmatchen inte finns i Fogis. 

De träningsmatcher som ni som förening själva tillsätter domare till kommer inte att finnas i Fogis men kravet på laguppställning finns ändå för att vara en säkerhet för domaren vid eventuella händelser som behöver anmälas.

Ange hur många träningsmatcher inom samma kategori du ska boka
Matchtyp
Godkännande