Ökad jämställdhet - Plus 1000 Skåne

Initiativet Plus 1000 Skåne innebär att vi verkar för fler tjejer och kvinnor som fotbollsledare i olika positioner på och utanför plan såsom tränare, domare och organisationsledare i föreningar. Genom att vi har fler kvinnor som förebilder inom fotbollen hoppas vi fler tjejer och killar ska stanna längre inom idrotten.

Ambassadörsnätverk

För de föreningar som arbetar aktivt för jämställdhet och som vill verka som ambassadörer för Plus 1000 Skåne arrangerar vi kontinuerliga digitala träffar. Träffarna syftar till att lyfta föreningarnas behov för vägledning i vidare arbete i frågan och för att de ska kunna samarbeta tillsammans med oss för att rekrytera och behålla fler tjejer och kvinnor i våra föreningar. 

Vi arrangerar även kostnadsfria SvFF D för kvinnor i alla åldrar samt semenarium med tema Jämställd fotboll. Nästa utbildning startar den 2 mars och sista anmälningsdag är 16 februari. Läs mer i inbjudan (pdf) Inbjudan SvFF D för bara tjejer 2024 i Spjutstorps IF

Domarprojektet

Vi är igång med ett nytt och spännande domarprojekt för tjejer som vi vill ska leda till att fler går vidare efter att dömt i sin förening till att döma som distriktsdomare. Vi är allt för få idag tyvärr och vill bli fler!

Projektet genomförs som ett legacy i samband med F17 EM-slutspelet som spelas i Malmö & Lund i Maj 2024.

Tränarforum för kvinnor

Skånes Fotbollförbund arrangerar ett tränarforum för kvinnor med syftet att behålla och rekrytera fler kvinnor i alla åldrar genom kompetenslyft, ett ökat nätverk och ett forum för erfarenhetsutbyte. 

Forumet innebär olika träffar under året som varvas med att vara digitala och fysiska med olika teman. Där vi framför allt på de fysiska träffarna lägger stor vikt och tid för nätverkande och erfarenhetsutbyte med övriga deltagare. 

Vår nästa träff är den 23 januari 18:00-20:15 och kommer att vara fysisk i Helsingborg med föreläsning och gemensam middag! Mer info & anmälan på inbjudningssidan TRÄNARFORUM FÖR KVINNOR "Individ- och grupputveckling i ett lag" - Skåne (skaneboll.se)

Vid eventuella frågor vänligen kontakta Sara Olsson, sara.olsson@skaneboll.se, 040-59 02 10 gällande ambassadörsföreningar och tränarforumet och Andreas Törnqvist, andreas.tornqvist@skaneboll.se, 040-59 02 06 gällande domarprojektet.

Gå gärna med i vår Facebook-grupp för att bland annat få tips på kommande arrangemang: Skånes FF - Plus 1000 Skånenätverk (facebook.com)