Matchklimat

Svensk fotboll är överens: vi ska tillsammans verka för ett bättre matchklimat på alla nivåer! Från de allra yngsta som spelar sina första matcher till elitmatcherna som spelas inför tiotusentals supportrar på läktarna. Alla behöver gemensamt ta ansvar för trygghet både på planen och utanför. Även om det stora flertalet av de matcher som spelas är utvecklande och med god stämning på och runt planen, så ser vi också att klimatet under vissa matcher eskalerar åt helt fel riktning och det sker mer och fler tråkiga händelser allt lägre ner i åldrarna. Det kan vi aldrig acceptera, säger Skånes FF:s ordförande Martin Åkerman.

Svensk fotboll kommer gemensamt att manifestera för ett bättre matchklimat med avstamp i två helger under året. Under helgerna 18-19 maj samt 7-8 september kommer svensk fotboll att på olika sätt samlas kring arenor, anläggningar och fotbollsplaner för att verka för ett bättre matchklimat.

Vi uppmanar våra föreningar att göra gemensam sak med Skånes FF och övriga distrikt, genom att under matchklimathelgerna samt löpande uppmärksamma det viktiga i ett positivt matchklimatet. Arbeta proaktivt med frågan och agera när spelare, ledare och åskådare går över gränsen.

Låt oss tillsammans ta ansvar och visa att vi är ledstjärnan inom idrotten. Tillsammans visar vi respekt och medmänsklighet på och utanför planen. Kan vi vuxna ta detta ansvar så vet vi att våra barn inte gör som vi säger, utan de gör som vi gör.

På denna sida kommer Skånes FF att samla allt som gäller Matchklimathelgen och här kommer att finnas en hel del material som er förening kan använda.
Sidan uppdateras kontinuerligt.