Från lagstyrka till föreningstyrka

Nya tävlingsnivåer för spelare upp till och med 12 år inför nästa säsong

Skånes Fotbollförbunds styrelse har beslutat om nya tävlingsnivåer för spelare upp till och med 12 år som kommer att gälla för distriktets seriespel och föreningsarrangerade cuper från och med den 1 januari 2022.

De nya tävlingsnivåerna kommer innebära att det är åldersgruppens kollektiva nivå som ska ligga till grund för anmälan av lag till våra serier, inte hur långt enskilda spelare nått i sin utveckling, med främsta syfte att motverka selektering och för tidig utslagning.

Läs mer om de nya tävlingsnivåerna och bakgrunden till införandet av föreningsstyrka istället för lagstyrka i dokumentet nedan.

Lyssna även gärna på SvFF:s poddavsnitt med Gunnar Pettersson, barn- och ungdomsansvarig på SvFF, där han förklarar förbundets rekommendationer för bland annat toppning, selektering, individanpassad träning och varför ett motivationsbaserat klimat är att föredra framför ett resultatorienterat:

Det är det mest lyssnade avsnittet på SvFF:s podd! 

Vid eventuella frågor går det bra att kontakta Mats Hansson, mats.hansson@skaneboll.se, Peter Ekvall, peter.ekvall@skaneboll.se eller Lars Eiswohld, lars.eiswohld@skaneboll.se