Årets Domare 2021 är från Skåne

Det är med stolthet och glädje vi åter konstaterar att vi ligger långt framme i domarkåren här i Skåne. När årets domare 2021 presenterades på Fotbollsgalan i veckan gick priset till vår alldeles egen Mehmet Culum.

Mehmet Culum arbetar till vardags hos oss på Skånes Fotbollförbund där han bland annat tillsätter domare i matcher, utbildar samt utvecklar våra domare. När han väl är på planen är han erkänt duktig på att hålla en god ton med spelare och ledare på och omkring planen. 

- Hemligheten är att ha fötterna på jorden och bemöta människor med respekt. Gör man det tror jag att man får det tillbaka, säger Culum själv.

Culum var tillsammans med övriga teamet och dömde EM-slutspelet i somras. Ett kvitto på att allt nerlagt arbete lönar sig!

Motiveringen till utmärkelsen löd som följer: 

Mehmet har under många år levererat prestationer på högsta nivå i Allsvenskan som assisterande domare. Mehmet har en oerhört professionell inställning till sitt uppdrag. Han är fokuserad och alltid beredd på att ta beslut. Mehmet är ödmjuk och jobbar alltid helhjärtat för att teamet skall lyckas och alla runt omkring honom skall må bra. Mehmet har en sällsynt god förmåga att kommunicera med spelare och ledare. Mehmet har även levererat bra prestationer internationellt under många år. Han var under året assisterande domare i EM.

Till priset som årets damdomare gick priset till Almira Spahic från Göteborg. Stort grattis även till henne!