Stattena IF Akademi – vinnare av herrarnas Fairplayliga 2020

Stort grattis säger vi till Stattena IF Akademi som presterade bäst i Fairplayligan 2020 och därmed tog hem första priset på 15 000 kr!

Det var inte bara solen som strålade när vi hade nöjet att träffa energiknippet Mikael Ekstrand, ordförande och tränare för laget Stattena IF Akademi, som å lagets vägnar tog emot den stora checken uppe i Helsingborg. Med sina 30 år inom fotbollen blev det ett kul och intressant möte, med innehåll som kanske kan bli fler spännande artiklar i framtiden, men med följande svar på frågor rörande Fairplayprestationen:  

Vad är det som gör att ni lyckats vinna Fairplayligan?

Vi hade ett väldigt ungt lag förra säsongen och vi jobbade mycket värdegrund och att vara trevliga i de flesta situationer, speciellt med att alltid ha respekt för motståndare och domare, att vi alltid skulle vara trevliga efter matcher trots våra stora förluster, ja allmänt fina motståndare i med och motgång!

Vem är den mest ”fairplayiga” i det vinnande laget av Fairplayligan

Svår fråga, vi hade många som skötte sig exemplariskt, men för att nämna en, Hampus Bornebusch, aldrig något gnäll eller fult ord, bara köra på i alla lägen!

Tror du att vanliga serieresultatet har påverkats av er Fair Play prestation?

Nej, det tror jag inte, detta var första året vi plockade upp våra 16-åringar, och vi visste om att det skulle bli tufft, det var då vi bestämde oss för att verkligen kämpa tillsammans och ta lärdom av detta, ska bli enormt kul att se hur det kommer gå för oss i år!

Har du något Fairplaytips att delge resten av fotbollsskåne?

Ja du, jag tränar ju bägge herrlagen i Stattena, Stattena IF och Stattena Akademi, det ena laget vann fairplayligan och det andra kom sist, det man i första hand kan jobba med är att göra rätt på plan och utanför, straffa inte andra genom dina egna misstag, vi måste alla jobba på att ha en bättre kommunikation med domarna, alla gör rätt och fel, men våra egna fel får inte gå ut över vare sig domare eller motståndare, allt handlar om respekt för varandra!

Stort tack säger vi till Stattena IF Akademi och fortsatt lycka till säsongen 2021!

Vi på Skånes Fotbollförbund arbetar aktivt på olika sätt för att skapa en än mer schysst, trygg och glädjefylld matchmiljö. Läs mer om vårt nolltoleransarbete och om Fairplayligan på länkarna nedan:

Läs även tidigare artiklar om vinnarna av damernas Fairplayliga:

AIF Barrikaden vinnare av Fairplaypris 2020

Tyringe IF vinnare av Fairplaypris 2020

Malmö City FC vinnare av Fairplaypris 2020