I helgen drar barn- och ungdomsserierna igång

Till helgen är det äntligen dags för spelare födda 2002 och senare att få spela seriematcher. Efter en lång väntan kan det nu komma igång på riktigt för våra spelsugna barn och ungdomar.

Inför starten är det dock en del som förening att tänka på och slappna inte av, än måste all verksamhet ske så smittsäkert som möjligt. Här följer några punkter att beakta:

  • Det är fortfarande restriktioner gällande publik på matcherna. Skånes FF rekommenderar som tidigare att matcherna spelas utan publik, men om man väljer att ha åskådare är det max åtta personer som gäller.
  • Nyttja gärna möjligheten att sända era matcher via Min Fotboll. Inget sändningstillstånd krävs och appen har det bästa integritets- och dataskyddet. Mer info om appen (även senaste nytt) och hur man kommer igång finns på länken Mer om Min Fotboll. Inget tillstånd krävs heller vid publicering via vår samarbetspartner Spiideo Play.
  • Vårens seriespel är frivilligt för föreningarna och inga tabeller räknas, men varje lag ska ändå lägga till spelarna i laguppställningen inför matchen och ta med papperet som ska visas för domaren innan match.
  • I matcher från 13 år och uppåt ska även slutresultatet sms:as in som vanligt.
  • Tänk även på att spelare som är 15 år (året dom fyller) och äldre ska ha ett spelarlegitimationskort med till matchen för att få delta.
  • Samma smittskyddsriktlinjer gäller som tidigare; att komma ombytt till matchen, inte använda omklädningsrum, resa till och från matchen individuellt, inga handskakningar med motståndare och domare, inte dela vattenflaska med någon annan. Läs mer om restriktioner och riktlinjer på Covid-19 riktlinjer Skåne - Skåne (skaneboll.se)

Vi önskar alla lycka till och njut!

Skånes Fotbollförbund