Seriestart för seniorer skjuts upp till den 5-6 juni

Vi har tidigare meddelat att om restriktionerna inte lättat senast 10 maj skjuts seriestarten upp ytterligare till 5–6 juni.

Detta datum är nu passerat och dessvärre har inga lättnader meddelats som möjliggör seriestart den 22–23 maj för våra seniorer (födda 2001 och tidigare), vilket innebär att seriestarten nu skjuts upp för kategorierna senior och motion samt att kvalspelen som tidigare ställs in.

De nya spelordningarna för respektive seniorseriegrupp samt årsplanerna för en seriestart den 5–6 juni kommer på måndag, och då kommer också matcherna att flyttas i Fogis. 

Regeringen presenterade i dag på en presskonferens att man har för avsikt att göra lättnader i restriktionerna från den 1 juni, vilket kan innebära att spelare födda 2001 och tidigare kan får spela matcher efter detta datum. Vi kommer nu undersöka mer exakt vad dessa lättnader innebär för vår verksamhet.

Men som vid alla andra besked om lättnader så grundas dessa i smittspridningssituationen. Skulle regeringen trots dagens information meddela att man skjuter på beslutet och meddelar detta innan den 28 maj, kommer starten skjutas upp till augusti och enkelserier tillämpas. Vi kommer däremot då kunna genomföra kvalspel mellan herrar division 5-6 och division 4-5 och för damerna mellan division 3-4.

Barn- och ungdomar (födda 2002 och senare)

Barn- och ungdomar (födda 2002 och senare) tillåts spela matcher och kan därmed starta sina serier som tidigare planerat den 22–23 maj. Separat information vad som gäller för SvFFs elitförberedande tävlingar kommer i början på nästa vecka.

Skånes FF’s STU (spelar- och tränarutbildning)

Samlingar för samtliga åldersgrupper (14-17 års) fram t o m den 4 juni är nu uppskjutna. Mer information om varje specifik åldersgrupper finner Ni på vår STU-sida

Frågor från föreningar besvaras av tävlingsavdelningen, tavling@skaneboll.se  040-590200. Frågor från media/press ställs till Peter Ekvall VD peter.ekvall@skaneboll.se 040-590212