Stort grattis Malmö City FC till Fairplaypris 2020

Igår fick vi möjlighet att officiellt gratulera Malmö City FC för sin delade förstaplats i Fairplayligan.

Det var tre damlag som lyckades att inte dra på sig några poäng (i Fairplayligan gäller det att hålla nollan) under förra säsongen och som därmed blev vinnare av Fairplayligan 2020 - AIF Barrikaden, Malmö City FC och Tyringe IF. En fantastisk bedrift som inte hör till vanligheterna, otroligt också att det var tre lag som lyckades hamna på förstaplatsen.

Igår besökte vi en av vinnarna, Malmö City FC på Kirsebergs IP, för att officiellt gratulera dem till vinsten. Vi fick också chans att prata lite med en stolt ledning i föreningen och huvudtränare Johanna Burevik Törnqvist om bragden.

För damlaget i Malmö City FC är huvudsaken att fotboll ska vara roligt och lagen de möter ser de inte som motståndare utan allierade i kärleken till fotbollen. Och de känner att de har tur som har en klubb bakom sig som stödjer deras förhållningssätt till fotboll. 

Givetvis kan det uppstå frustration på plan och oavsett om den är befogad eller inte kör vi att man blir utbytt tills man fått upp humöret igen, vilket vår glada stämning i avbytarbåset bidrar till

säger Johanna om hur just de lyckats komma 1:a i Fairplayligan. Och på frågan om hon har något tips att delge resten av fotbollsskåne svarar hon:

Det är att jobba med att hålla klimatet på planen positivt, dels från lagets sida men också från tränare och ledare. Det är ju kul att lira boll. 

Vi säger stort grattis till Malmö City FC och tackar för att de är så fina förebilder!

Vi på Skånes Fotbollförbund arbetar aktivt på olika sätt för att skapa en än mer schysst, trygg och glädjefylld matchmiljö. Läs mer om vårt nolltoleransarbete och om Fairplayligan på länkarna nedan: