Premiär för Svenska eCupen – anmäl ditt lag!

Är du och din kompis Sveriges bästa FIFA-spelare? Nu har ni chansen att representera er klubb, bli distriktsmästare och sedan utmana om att bli bäst i Sverige när Svenska eCupen i EA SPORTS FIFA 22 har premiär i januari 2022 och arrangeras av Svenska Fotbollförbundet. Nu är anmälan öppen där du och dina vänner kan signa upp er för att delta i den allra första upplagan av nya Svenska eCupen.

I januari 2022 går startskottet för den allra första upplagan av nya EA SPORTS FIFA 22-turneringen Svenska eCupen. Formatet för tävlingen liknar det format som Svenska Cupen i fotboll spelas efter - där lag från hela Sverige och på olika nivåer börjar kvala digitalt för att försöka ta stegen vidare mot drömmen om en ärofylld cupseger. 

Svenska eCupen spelas i matcher 2vs2 på PS4, där varje lag får bestå av 2-3 spelare (från 13 år och uppåt), som alla måste vara medlemmar i den fotbollsförening i Sverige man anmäler sig för och representerar i turneringen. En förening kan representeras av flera lag, så det är inte först till kvarn att anmäla sig för en specifik förening.

Nu är anmälan öppen till första upplagan av Svenska eCupen – så se till att anmäla ditt lag senast den 20 december. Det är kostnadsfritt att vara med i tävlingen.

Hela turneringen spelas mellan januari och april, och utöver äran att kunna titulera sig som eCupmästare i EA SPORTS FIFA 22 finns även en prispeng om 50.000 kr för det segrande laget som når hela vägen och vinner Svenska eCupen, som fördelas med 25.000 kr till vinnande spelare och lika mycket till vinnande förening.

Distriktsmästarna från Skåne kommer dock inte automatiskt vara klara för slutspelet i Svenska eCupen. Vi i Skåne har nämligen vår egen fysiska FIFA-turnering eSkånebollen som är en alternativ väg att nå slutspelet i Svenska eCupen. Vinnarna i de digitala kvalspelet går vidare till ett finalspel där dom tillsammans med vinnarna från eSkånebollen (ungdom/senior) i Höganäs (Helsingborg Östra IF) och Vellinge (23/1) gör upp om vem som kommer att få representera Skåne i Svenska eCupens finalspel. Mer info om detta när vi fått fram vilka tre lag som gör upp!