Skåneligan: Ett alternativt seriesystem i Skåne!

Är du 17 år eller äldre och bor i Skåne? Då kan du med start säsongen 2022 vara med och testa vårt nya tävlingskoncept som går under namnet “Skåneligan”.

Hur skiljer sig Skåneligan från traditionellt seriespel i spelformen 11 mot 11? 

I Skåneligan får du möjlighet att spela på ett mer flexibelt sätt som passar just dig och din förening. Du spelar en annan spelform, 7 mot 7, än vad du traditionellt skulle ha gjort, och du får ett riktigt tävlingsmoment då Skåneligan spelas i serieform med upp- och nedflyttning till kommande tävlingssäsonger. Skåneligan är tänkt att ha färre matcher jämfört med de traditionella serierna vilket gör att det är lättare att lägga in dem i spelschemat så det passar med A-lagens tävlingsmatcher. Även klubbar utan representationslag får vara med!         

Nya möjligheter att spela fotboll

Vi vill inte med Skåneligan ta bort det traditionella seriesystemet utan bara skapa ett komplement, en möjlighet för spelare att välja fler destinationer inom fotbollen istället för att sluta. Syftet med Skåneligan är att behålla så många som möjligt, så länge som möjligt och målet är att utveckla konceptet efter hand. Satsningen riktar sig till lag som har för få spelare för att delta i ordinarie serie-spel eller lag som helt enkelt vill spela fotboll på annat sätt än det traditionella.

Första året

Antal divisioner och seriegrupper avgörs beroende på hur många lag som anmäls. I grunden är det tänkt att varje serie ska innehålla sex till åtta lag, men det kan skilja från år till år beroende på vilka lag som anmäler sig. Målet är att erbjuda 10-14 matcher per lag och säsong. Distriktet kan exempelvis indelas i fyra tävlingsområden med tillämpligt antal divisioner för att hålla nere resorna och därpå ett slutspel för de fyra regionvinnarna med semifinaler och finalmatch. Kanske är det framtidens fotboll som just nu byggs upp? Allting är möjligt och vi tror att Skåneligan 2022 är startskotten för något riktigt bra!

Mer information finns i inbjudan nedan:

Vid frågor eller funderingar

Kontakta tävlingsutvecklare Mats Hansson 040-59 02 24 mats.hansson@skaneboll.se eller tävlingsansvarig Micke Dahl 040-59 02 03 micke.dahl@skaneboll.se