Mer fokus på Parafotbollen framöver

Vi på Skånes FF besökte parafutsalcupen Tindra Påskcup härom veckan. Ett av förhoppningsvis många fler besök på Parafotbollsarrangemang framöver. Vi på Skånes FF kommer från och med i år att öka vårt engagemang inom Parafotbollen.

Det är Trollenäs IF Parafotboll som driver Tindra Påskcup och för dem är det ett bra sätt för föreningen att synas. Cupen som firade 15-årsjubileum har fått ett lyft sedan huvudsponsorn Tindra Assistans stöttar hela deras verksamhet.

I spetsen i Trollenäs IF Parafotboll hittar vi Karl-Erik Malmgren som har varit engagerad i Parafotbollen sedan år 2003. Det var Lillemor Hertzberg som då jobbade inom fritidsförvaltningen i Eslövs kommun som övertalade honom att testa att dra igång verksamheten. Sedan var han fast, vilket han är väldigt glad för idag.

Karl-Erik Malmgren "In action"

På cupen fick vi chans att prata lite med Karl-Erik, som bland annat berättade vad han menar behövs för att utveckla Parafotbollen i Skåne:

Genom större uppmärksamhet och vara mer delaktiga inom fotbollsfamiljen. Köra olika projekt på skolor och fånga upp ungdomar i tidigare ålder.

Ökad delaktighet och uppmärksamhet är precis vad det kommer bli framöver då vi i Skånes Fotbollförbund, med stöd från Svenska Fotbollförbundet, kommer genomföra en kartläggning över befintliga, men också intresserade föreningar vad gäller parafotbollen i Skåne, samtidigt som vi genom uppsökande verksamhet vill försöka rekrytera fler spelare och ledare.

Parafotbollen i Skåne är idag organiserad under Parasport Skåne och följande föreningar finns vad vi vet idag; Trollenäs IF Parafotboll, Föreningen idrott för handikappade FIFH, Parasport Lund, Kick Off Ängelholm, Staffanstorp United, Klinten Hässleholm och Ramlösa Södra FF.

Parasport Skåne drar igång sin Skåneserie efter två års vila pga pandemin imorgon. Den är uppbyggd med 5 matchsamlingar tre på våren och två till hösten. Under samlingarna spelar lagen 4-5 matcher 2x15 min.

Speldatum och platser är följande:

Malmö 30 april, Eslöv 14 maj, Lund 4 juni, Helsingborg 3 september och Eslöv 1 oktober.