Veckans match

"Vi är tillbaka" - Begreppet används ofta, mestadels i positiva anseenden och även i detta ändamålet när vi åter ska presentera "veckans match" inom Skånes FFs seriespel.

Varje vecka framöver väljer vi ut en match som vi ska göra lite mer kring, både i form av "inför match" och "efter match", lite för att hyllas dom som hyllas bör, våra föreningar runt om i Skåne med alla sina engagerade spelare och ledare.

I denna omgången är det en spännande kamp som vi ska fokusera lite mer på i Damerna Div 2 Sydvästra Götaland, nämligen Ängelholms FF - Åhus IF, som spelas idag, annandag påsk i ett fantastiskt vårväder med sol och vårvärme i luften!

Premiärerna för lagen slutade med att Ängelholms FF fick se sig besegrade av Röke IF med 6-1 medan Åhus IF besegrade Fortuna FF med 1-0.

Vi har varit i kontakt med båda lagens tränare som ger sin bild på vad vi kan förvänta oss av bateljen i eftermiddag:

Håkan Magnusson, tränare Ängelholms FF Dam

Vad har ni för tankar kring matchen på måndag?

Vi känner att det ska bli ett spännande slut på påsken. Vi hade en tuff premiär där mycket inte stämde och vi hade också lite otur med sjukdomar och annat klabb. Det ser lite bättre ut inför matchen mot Åhus och vi är ödmjuka inför uppgiften. Åhus har ett mera erfaret lag än oss och de kom ifrån premiären med en seger mot Fortuna så vi räknar med en tuff och tät drabbning. Vi ska försöka störa dem och givetvis skulle det sitta fint med en seger.

Laddar ni upp på något speciellt sätt inför matchen?

Vi tränade på söndags förmiddagen och vi tog det ganska lugnt. Vi väckte musklerna lite och körde igenom lite fasta situationer.

Hur har er försäsong sett ut, träningsmatcher, träningsläger eller dylikt?

Vi har haft en försäsong för första gången på tre år och det är ju skönt. De två föregående åren har vi blivit störda av diverse restriktioner. Jag gillar att spela många matcher så vi har haft elva försäsongs- och DM-matcher. Vi har också haft ett träningsläger som vi hade i Båstad. Det var ju ingen längre resa men tillräckligt för att få ihop truppen. Vi har också fått in en ny assisterande tränare i Henrik Ottosson och han har betytt mycket för både laget och för mig.

Vilken/Vilka spelare hos er ska vi ha lite extra koll på under året?

Det finns många. Vi har exempelvis fått tillbaka Ozma Zaher, som varit korsbandsskadad och hon kan bli något att hålla ögonen på. Vi har framförallt många yngre spelare och de kommer nog att ta en del steg i år.

--------------------------------------------------------------------------------------

Johan Elmvik från Åhus IF har följande tankar om matchen:

Vad har ni för tankar kring matchen på måndag?

Vi saknar ett par spelare men jag är positiv och självsäker inför matchen. Vi skall tillsammans fortsätta att vara obesegrade även efter denna match.

Laddar ni upp på något speciellt sätt inför matchen?

Vi har bokat upp buss för bortamatcherna, så att vi får en stund tillsammans på väg västerut.

Vad tyckte om er premiärmatch, var det en lysande match eller fanns där mer att önska?

Det var mycket premiärnerver i hemmapremiären. Vi startar bra och skapar många öppna lägen men bollen vill inte in så tappar vi lite tålamod och överarbetar. Vi tappar våra positioner och blir låga i pressen så jag tycker att vi på detta sätt bjuder in Fortuna i matchen. Matchbilden flyttas till att vi byter chanser och vi tappar vårat spelövertag. Men vi möter ett lag som lirar med likadan uppställning så det blev lite ängsligt med mycket bolltapp. Till trots ser jag segern som rättvis. 

Hur ser ni på era chanser att gå upp en serie?

Det kommer bli en jämn serie, där vi kan sluta allt mellan 1a & 8a.

--------------------------------------------------------------------------------------

Eftermiddagens match startar kl 16.00 på Ängelholms IP och har ni inget för er vid tidpunkten rekommenderar vi att ni tar er till Ängelholm och beskådar denna intressanta match.

Vi önskar båda lagen lycka till!