Skånes Idrottsledarstipendier - hylla Skånes idrottsledare!

Nu är det återigen dags för Skånes Idrottsledarstipendier. 250 stipendier kommer delas ut och din förening kan nominera idrottsledare som ni vill hylla.

Bakom stipendierna står Sparbanksstiftelserna i Skåne som tillsammans med RF-SISU Skåne vill uppmärksamma alla ideellt arbetande idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i regionen.

Samtliga RF-anslutna idrottsföreningar i Skåne kan nominera en kvinna och en man. Nomineringsperioden är 15 januari - 25 februari 2022 och rent formellt är det styrelserna i föreningarna som kan föreslå kandidater. Om din förening skulle vilja låta medlemmarna komma med förslag på kandidater att nominera är det givetvis helt upp till föreningen själva att hantera.

Stipendiaten får 7 000 kr för sina goda ledarinsatser och dennes förening får 3 000 kr för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet. Stipendiater och föreningar kommer att bli kontaktade under våren när utdelningen ska ske.

Tidigare år har stipendierna delats ut under en galakväll i Lund men på grund av coronapandemin blev det ingen gala 2021 och tyvärr inte heller 2022. Istället blir stipendiater och föreningar kontaktade under våren när utdelningen ska ske.

Nominera senast 25 februari på skånesidrottsledare.se.

Sparbanksstiftelserna i Skåne består av Sparbanksstiftelsen Skåne, Stiftelsen Gripen och Sparbanken Skånes ägarstiftelser Sparbanksstiftelsen Finn, Sparbanksstiftelsen 1826 och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.