Ökat fokus på Parafotboll

Vi på Skånes Fotbollförbund har fått möjlighet att engagera eldsjälen Karl-Erik Malmgren att marknadsföra och synliggöra Parafotbollen mer i Skåne. Nu kommer det äntligen bli mer fokus på Parafotboll.

Foton: Limhamns FF Parafotbollslag

Kalle har startat arbetet med att kartlägga parafotbollen i vårt distrikt och vi vill gärna ha kontakt med föreningar som driver parafotboll i någon form. Kalle utför även uppsökande verksamhet och tar kontakt och besöker föreningar som vi redan vet är engagerande inom sporten. Det arbetet drar han igång ordentligt till hösten.

Föreningen Limhamns FF har dock redan haft möjlighet att träffa Kalle och är först ut. De har startat ett parafotbollslag för barn i åldern 6-12 år.

De vänder sig till barn med nedsatt motorik som går utan hjälpmedel, men som har svårt att springa snabbt, springa eller gå längre sträckor eller har svårighet att hålla balansen i ojämn terräng. Det kan vara barn med cerebral pares, resttillstånd efter hjärntumör eller andra tillständ eller sjukdomar som påverkar den motoriska förmågan. Centralt är att barnet ska kunna ta instruktioner i grupp.

Barnen i laget går i vanlig skola och många har spelat i vanliga lag, men som där hade svårt att hänga med i tempot. 

Laget tränar på lördagar mellan 11-12 på Limhamn FF:s fotbollsplan tillsammans med tränarna Kajsa och Sandra. Skulle man vilja vara med i laget kan man anmäla sig på Limhamn FF:s hemsida: www.limhamnsff.se

Om man som förälder har ett barn som vill vara med och spela parafoboll, eller om man själv vill spela kan man också ta kontakt med Kalle, så hjälper han en vidare till närmaste lämplig förening. 

Karl-Erik Malmgrens kontaktuppgifter;

epost: malmgrenkarlerik@gmail.com, mobnr: 0704-44 28 50