Pojkar 16 år avslutar Skånelägret

Det har varit fullt ös i Staffanstorp sedan 19 juni och igår avslutas Skånelägret för denna gång. De två sista dagarna på lägret har varit dedikerade till våra 16-åriga killar. Vi har nu 110 mycket trötta och förhoppningsvis nöjda spelare. Det är i alla fall med säkerhet vår lägerledning!

Lägret är nu avslutat och instruktörer och hela lägerledningen kan pusta ut för denna gången. Det är ett digert arbete som legat bakom detta enorma Skåneläger, och oräkneliga timmars förberedelse och planering har lagts ner för våra lägerledare och Spelarutbildare (SU) som ingår i lägerledningen. I lägerledningen har vi även fysioterapeuter och Nationella Fotbollsutbildare (NaFu). 

På lägrets sista dag lyckades vi fånga vår spelarutbildare på pojksidan - Benny Johansson och fick chans att ställa ett par frågor. På lägret är spelarutbildarnas roll framförallt att stötta de andra instruktörerna i deras arbete att utveckla spelarna och se till att det som planerats också genomförs. Men arbetet som spelarutbildare är inte begränsat till lägret, utan sträcker sig över hela året. Sandra Wuopio har på lägret varit tillförordnad spelarutbildare på flicksidan, men i vanliga fall är det Ann-Helén Grahm.

När vi frågade Benny vad han upplever som den största utmaningen för spelare i åldrarna 15 och 16 år svarade han att ha tålamod. Det är lätt att bli otålig när det ibland känns som utvecklingen står stilla och att kanske kompisarna drar iväg, men utvecklingen sker så olika och kan ske snabbt. Saker kan hända på bara några månader och man kommer få nytta av det man lär sig. 

Vad han tycker har varit roligast med lägret är att se hur mycket spelarna har utvecklas, och få vara bland ungdomarna och bra kollegor. Det är även kul att få jobba på annat sätt än man gör dagligen.    

Benny ger också tre övergripande tips till spelare som vill bli så bra som möjligt;

1. Det måste kännas kul och du måste göra det för din egen skull.

2. Lyssna på tränarna och den feedback du får.

3. Sköt din egenträning.

Skånelägret är en del av vår STU-verksamhet och till hösten fortsätter vi med nya samlingar. Läs mer om STU på:

Huvudsponsor av Skånelägret är Sparbanken Skåne och maten levererades av vår samarbetspartner Kiels Kök.

Tack alla som hjälpt till för att göra lägret så lyckat!