Riksläger i Halmstad

Det pågår riksläger i Halmstad, förra veckan för flickor 07 och denna för pojkar 07. Lägret har vi förberett och tränat för hela året, och många av våra skånska ungdomar deltar!

Riksläger för 15-åringar är läger för individen och målgrupp är spelare som i nuläget hunnit längst i sin utveckling. 136 spelare (120 utespelare och 16 målvakter) kallas till lägret. Ungdomsförbundskaptenerna för flick och pojk i samråd med Nationella Fotbollsutbildare tar ut spelarna.

Lägren administreras av SvFF och det genomförs utbildning i form av träningar och matcher och teorigenomgångar i olika ämnen samt föreläsning av förbundskaptenen för åldersgruppen.

Rikslägret är en viktig förberedelse i arbetet med att säkerställa landslagsverksamheten för flick- och pojklandslag 15 år som startar på hösten.

Från 27 juni–1 juli har flickorna deltagit på lägret och Förbundskapten för F07 är Lovisa Delby. Mer info flickornas läger och deltagarlista finns på följande länk: 

Denna veckan 4-8 juli, pågår Rikslägret för pojkarna och förbundskapten för kullen är Roger Franzén. Deltagare och mer om lägret finns på följande länk: