Årets SKÅNELÄGER 2022 är igång!

Skånelägret är en manifestation för skånsk ungdomsfotboll och absolut en av våra största händelser under året. Idag har 2022 års läger startat, återigen som ett traditionsenligt övernattningsläger i Staffanstorp. Härligt!

Vi arbetar med en så bred verksamhet som möjligt, eftersom vi tycker att det är viktigt att ge många spelare chansen att vara med.
Totalt 640 flickor och pojkar i 15- och 16-årsåldern är kallade och innehållet på Skånelägret består av träningar, matcher och teoripass för att utbilda hela fotbollsspelaren.

Lägret är en del av vår Spelar- och tränarutbildning (STU) och är på samma sätt som under våra samlingar under året är spelarna uppdelade i fyra – fem zoner; Mitt, Nordost, Nordväst och Syd eller uppdelat Sydost och Sydväst.

Bild från en av lägrets första matcher.

Vi äter och bor på Hagalidskolan i Staffanstorp under lägret, och alla träningar och matcher sker på Staffansvallen. Maten är av hög klass och levereras av vår samarbetspartner Kiels Kök. Vi har ett gott samarbete både med Hagalidskolan och Staffanstorps Kommun. Huvudsponsor av Skånelägret är Sparbanken Skåne.

Mer rapportering från Skånelägret kommer ske löpande, nu kör vi!

Lugnt målvaktsagerande under en av dagens matcher.