Flickor 15 år först ut på Skånelägret

Först ut på Skånelägret är våra 15-åriga flickor, 110 inbjudna spelare från 35 föreningar runt om i hela Skåne ska delta under tre fullmatade dagar. Vi har pratat med en av dem om tankar och känslor efter drygt ett dygn på lägret.

Det är ett gediget lägerprogram som våra 15-åringar går igenom. Dagarna drar igång 08:00 med frukost och sedan varvas träning med teori fram till kvällsmål 20:30.  

TRÄNINGEN består av 3 träningspass och 2 matcher, varav träningspass 1 och 3 är matchförberedande och träning 2 består av en återhämtningsdel samt ett valbart tema där spelarna kan välja vad hen vill träna på.

TEORIN innehåller bland annat föreläsningarna ”Redo för fotboll. Prehab-rehab” och ”Kost och vätska”, och det genomförs matchanalyser och spelarsamtal.

Målvakten Camilla Lund på Skånelägret 2022


Efter en av matcherna på lägret träffade vi målvakten Camilla Lund som tillvardags spelar i IF Limhamn Bunkeflos F15 och vi pratade bland annat om hennes förväntningar gällande Skånelägret.
- Jag kom hit till Skånelägret med förväntningar om att kunna få utveckla mitt spel som målvakt och att träffa nya vänner från andra klubbar runt om i Skåne säger Camilla.

Att Camilla under lägret får både träna och spela matcher tillsammans med spelare som hon inte känner ser hon inte som något problem. – Nej det är inget problem utan man blir ganska snabbt vänner men däremot tar det lite längre tid att lära sig sina lagkamraters namn. Just detta att få träffa nya personer är nog det som jag tycker är allra roligast med att spela fotboll, säger Camilla.

Lägets första dygn har enligt Camilla varit mycket bra och givande med ett träningspass samt matcher på eftermiddagen. Detta har kombinerats med många trevliga samtal med instruktörer och andra spelare.