Flickor 16 år nu på Skånelägret

Etapp två är påbörjad och våra 16-åriga flickor har tagit över lägret. För att coacha och lära spelarna så mycket som möjligt under lägret har vi riktigt vassa instruktörer. En av dem har fått svara på några intressanta frågor.

Totalt ett 40-tal instruktörer är med vid olika etapper av lägret och tio av dem är med nu under flickornas lägerdagar. Det är två instruktörer per zon plus två målvaktsinstruktörer som håller i målvaktsträningen. Många av dem är även instruktörer för sin zon i ordinarie STU-verksamheten.

Instruktörernas arbete är avgörande för att vi ska kunna genomföra ett bra läger. Det är dem som tar hand om spelarna både på och utanför planen. De håller i träningar och matcher, genomför teoripass och de övernattar på skolan tillsammans med spelarna. Efter den inledande träningen passade vi på att ta en kort pratstund med Mauritz Magnusson som är målvaktsinstruktör under Skånelägret.


Mauritz har varit med som instruktör på Skånelägret ända sedan starten 2012 och varje år ser han mycket fram emot att få åka till Staffanstorp och träffa alla spelare och instruktörer.

Han inledde sin egen karriär som tränare i ett ungdomslag då han själv hade barn i laget.  Detta gav mersmak och han valde att ta det ytterligare ett steg genom att gå alla tillgängliga utbildningar. – Det valde jag att göra för att lära mig förstå tränarens roll och hur jag som tränare kan utveckla spelare, säger Mauritz.

Under tiden Mauritz gick utbildningarna inspirerades han av att bli utbildad av bra tränarutbildare och på så sätt väcktes även tanken att själv blir utbildare och instruktör.

När det gäller Mauritz meriter som spelare kan man ju tro att det handlar om många år som målvakt eftersom han nu valt att bli målvaktsinstruktör men så är inte fallet utan han var i stället en vass forward. -Att komma individen närma och utveckla densamma är det som jag tycker är det intressanta för mig som tränare och det gör man ju verkligen när man har hand om målvakter, förklarar Mauritz.

På Skånelägret handlar det inte bara om matcher och träningar för spelarna utan det läggs också mycket fokus på den teoretiska delen både inför träningar och matcher. Det blir även föreläsningar om kost men även om hur man som spelare får en lång och hållbar karriär.