ÄNTLIGEN DRAR TÄVLINGSSÄSONGEN IGÅNG

Frasen ”Äntligen” är för många förknippad med utdelningen av Nobelpriset i litteratur, där en viss radioprofil strax efter utnämnandet av pristagaren med hög röst utropade ordet. Nu är det vi och vår tur att ropa ut – ÄNTLIGEN!

Till helgen är det nämligen dags för oss i Skåne att sparka igång tävlingssäsongen och denna gång gör vi det utan restriktioner och riktlinjer.

På schemat står första gruppspelsomgången av Distriktsmästerskapet (DM) 2022 i tävlingskategorierna dam- och herrsenior, herrjunior samt flickor och pojkar 14,16 år. På dam- och herrsidan har lagen en extra morot, då lagen som tar sig riktigt långt har en möjlighet att nå en plats i Svenska Cupen 2023/24.

När matcherna startar till helgen är det två år sedan vi spelade ett gruppspel i DM senast. Säsongen 2020 hann vi spela några omgångar innan pandemin slog till och vi tvingades ställa in. Förra säsongen blev det inget DM-överhuvudtaget eftersom vi då hade tuffa restriktioner som förhindrade tävlingsspel. Men nu är restriktionerna borta och många med oss ser verkligen fram emot att komma igång igen på allvar.

Starten av DM ger även dig som saknat liveidrott, ett gyllene tillfälle att bege dig till någon idrottsplats i Skåne för att se ditt favoritlag, för det spelas nämligen över 160 DM-matcher bara under kommande veckoslut. Till den summan ska det även läggas till några matcher i Svenska Cupen, träningsmatcher och Ligacupen vilket gör att inte finns någon brist på fotbollsmatcher i Skåne.

Ytterligare en positiv sak i sammanhanget är att SMHI:s prognos för helgen utlovar ett hyfsat väder utan nederbörd och det bådar ju gott.

Skånes FF vill önska alla lag som ska ut och ha sin premiär ett stort lycka till.