Årets sista Parafotbollsturnering

Parasport Skåne Fotboll, i samarbete med FIFH Malmö, arrangerar idag Integrated Sports Cup 2022 i inomhushallen Kombihallen på Stadionområdet i Malmö.

Totalt 13 lag spelar under dagen och vi på Skånes Fotbollförbund har haft möjlighet att vara på plats. Vilken entusiasm, glöd och glädje alla spelare visar, väldigt kul att se när alla duktiga parafotbollspelare lirar i mycket händelserika matcher.

Vi fick chans att prata med några av spelarna. Labinot och Fatjon spelar i Ramlösa Södra IF och de tycker fotbollen är väldigt kul och gillar att det ger dem något att göra. De tränar med laget 1 dag i veckan på tisdagar.

Fatjon & Labinot, Ramlösa Södra IF

I Trollenäs IF Parafotboll spelar Christian Mårtensson, Alice Malmgren, Nicklas Grätnz och Patrik Bergkvist i samma lag, trots stora åldersskillnader. Christian (25 år) har spelat i klubben från starten som därmed båda 20-års jubilerar nästa år. Det är han och ytterligare 3 spelare som varit med i laget från starten som idag har 32 spelare.

Patrik Bergkvist, Nicklas Grätnz, Alice Malmgren & Christian Mårtensson

För Christian är det bästa med fotbollen att hela tiden försöka ha roligt och gillar att pigga upp lagkamraterna "få träffa personer som känner sig nere och få dem att må bättre". Alice (10 år) gillar samarbetet som fotbollen innebär och Nicklas (36 år) tycker det är kul att man får så mycket vänner genom fotbollen, även i andra lag och föreningar. Patrik gillar mest att man kämpar ihopa och när man vinner och tackar alla spelare. 

Vordingborg Handicap Idræt är en dansk förening som åkt långaväga för att vara med på cupen. Kirsten Vagner som är ansvarig i föreningen menar att de gärna åker de extra milen för den fina mentaliteten och goda Fair Play spelet som finns i Sverige. Föreningen brukar även vara med på Skåneserien i parafotbollen. 

Vordingborg Handicap Idræt

Kontakta gärna Karl-Erik Malmgren som arbetar med Parafotbollen i vårt distrikt om ni tänker starta lag eller har spelare med funktionsvariationer i sin förening. Kalle arbetar med att kartlägga parafotbollen och vill gärna ha kontakt med föreningar som driver parafotboll i någon form.

Karl-Erik Malmgrens kontaktuppgifter;

epost: malmgrenkarlerik@gmail.com

mobnr: 0704-44 28 50 

Spelprogrammet finns under följande länk: Integrated Sports Cup 2022, där resultaten också kommer att uppdateras under tävlingen.