Fairplay avstämning #4 (avslutat seriespel)

Vi har efter den gångna helgen avslutat årets distriktsserier i Skåne för damer div 3-4 respektive herrar div 4-6, och därmed också gjort den fjärde och sista Fair Play-avstämningen för säsongen. Glädjande kan vi meddela att endast en förening är kvar i kategori 3!

Avstämning görs utifrån vårt Fair Play-system för seniorfotboll där lagen tilldelas bestraffningspoäng utifrån händelser under matchen (varningar och utvisningar). Statistiken kommuniceras kontinuerligt under säsongen på www.skaneboll.se och redovisas i den vanliga serietabellen under rubriken ”FP” (Fair Play-ligan).

Vid avstämningstillfällena delas lagens bestraffningspoäng med antalet spelade matcher och hamnar sedan i en av tre (3) nivåer, varav kategori 3 är då åtgärder sätts in utifrån det systematiska Fair Play-arbetet (för mer info om Fair Play-trappan)

Förutom alltså ett lag har alla A-lag i hela Skåne, både på dam- och herrsidan, skött sig mycket bra och vi vill både gratulera och tacka alla föreningar för ett synnerligen gott arbete med fair Play i våra A-lagsserier! 

Vi återkommer 2023 med förnyade krafter och ett fortsatt arbete med fairplay trappan.