Två föreningar med parafotboll

Karl-Erik Malmgren är ute och besöker föreningar som driver parafotboll i någon form i vårt distrikt och har träffat föreningarna Klippans FF och Staffanstorps United. En med nystartad paraverksamhet och en som hållit på ett tag.

Bilder: från träning i Staffanstorp United

Klippans FF har tillsammans med FUB i Klippan startat upp en ny verksamhet för parafotboll i augusti. De kallar gruppen Funkisfotboll och det är Fanny Vesterdahl som håller i träningen. Fanny har varit i föreningen i 7 år och är numera även med i styrelsen.

Kalle hade möjlighet att träffa Fanny och tillsammans gick de igenom allt möjligt man behöver tänka på vid nystart, och Kalle menar att föreningen har förankrat det bra i kommunen.

Träningen för Funkisfotboll sker i dagsläget på onsdagar och de har en utomhusträning kvar, sen kommer de flytta verksamheten inomhus.

Kalle har även besökt föreningen Staffanstorp United som tillsammans med Staffanstorp FC driver Fotboll för Alla – laget för barn och unga med funktionsvariationer. Verksamheten är indelad i två träningsgrupper, en för de lite äldre och en för de yngre. De har tre fasta ledare i varje grupp med totalt ca 30 spelare både killar och tjejer.

De spelar utomhus på Staffansvallen fram till den 31 oktober, sedan blir det inomhusträning i Hjärupshallen.

Kalle som arbetar med att kartlägga parafotbollen i vårt distrikt vill gärna ha kontakt med föreningar som driver parafotboll i någon form. Kalle utför även uppsökande verksamhet och tar kontakt och besöker föreningar som vi redan vet är engagerande inom sporten.

Om man som förälder har ett barn som vill vara med och spela parafoboll, eller om man själv vill spela kan man också ta kontakt med Kalle, så hjälper han en vidare till närmaste lämplig förening. 

Karl-Erik Malmgrens kontaktuppgifter;

epost: malmgrenkarlerik@gmail.com, mobnr: 0704-44 28 50