Träningsmatcher

Nu är det en period där träningsmatcher är aktuella och därför påminner vi om nedan, med vissa små justeringar från nu och framåt.

TILLSÄTTNINGEN
Det är fortfarande de lokala domartillsättarna som tillsätter domare till träningsmatcherna. Det är bokningen av domare som då fortsatt sker via Skånes FF:s formulär.

VILKA KATEGORIER GÄLLER DET?
Endast följande kategorier bokas via denna sida (OBS!! Gäller serietillhörighet för 2024):

Damer:
Elitettan - Division 4, dam B, Skåneligan, Svenska Spel F19, F17 SM & Skåneserien F17
Herrar: Division 2 - Division 6, herr B, herrjunior, Skåneligan, Motion, P19, P17, P16, P15 samt P14 (endast Skåneserien). 
Futsal: Samtliga kategorier som arrangeras av Skånes FF
Träningsmatcher gällande Dam- och herrallsvenskan, Superettan samt Ettan ska meddelas till SvFF.

Träningsmatcher till kategorier som inte nämns ovan tillsätts precis som i seriespelet, dvs av föreningen och döms av barn- och ungdomsdomare.

DOMARE TILL VINTERSERIEN?
Domare till de så kallades vinterserierna ska inte bokas via Skånes FF:s formulär utan direkt till våra lokala domartillsättare. Kontaktuppgifter till de lokala domartillsättarna finns HÄR

SENASTE DATUM FÖR BOKNING AV DOMARE
För att kunna garantera domare till vintern och vårens träningsmatcher måste bokningarna vara oss tillhanda senast 10 dagar före match.
Vid bokning senare in på match, tillsätts domare endast om tillgången av domare tillåter det. Vi ber er om god framförhållning!

ANTAL DOMARE SOM TILLSÄTTS
Hur många domare som tillsätts i en träningsmatch (HD och AD) styrs av vad den aktuella tävlingskategorin har i seriespel, dock kan justeringar i träningsmatcherna ske beroende på domartillgången vid det aktuella tillfället.
Föreningen kan inte själv önska hur många domare som ska tillsättas utan det styrs av ovan.

ANSVARIG VID INSTÄLLD MATCH
Personen som gör bokningen är ansvarig för att Skånes FF (tavling@skaneboll.se alt 040-590200 mån-fre 8-16) och den tillsatta domaren meddelas utifall matchen blir inställd. 
Om matchen blir inställd samma dag så har domaren rätt till en ersättning på 300:- (plus resa om domaren/na också varit på plats).
Om ni behöver avboka en domare fredag 16.00 - måndag 08.00 så är det den lokala domartillsättaren som ska kontaktas.

TILL HUR MÅNGA MATCHER KAN MAN ANSÖKA ÅT GÅNGEN VIA FORMULÄRET
Det finns möjlighet att ansöka om domare till max fyra matcher via formuläret åt gången men endast i samma tävlingskategori. Dvs det går inte att ansöka om en match för A-lag, en för B-lag osv.
Varje kategori måste anmälas i ett eget formulär.

KRAV PÅ SPELARFÖRTECKNING ÄVEN I TRÄNINGSMATCHER
Eftersom samtliga träningsmatcher nu finns i Fogis så ska ni till varje träningsmatch lägga in spelarna i spelarförteckningen i Fogis (precis som vid seriematch) och spelarförteckningen ska kunna visas upp för domaren innan matchstart. 
En träningsmatch startas inte innan spelarförteckningen visats upp. Gäller alla åldrar med distriktsdomare!

FRÅGOR?
Vid frågor så kontakta oss på tavling@skaneboll.se alt. 040-590200.