Höstens serieindelning och spelprogram är klara

Även om hösten känns avlägsen har vi idag offentliggjort höstseriernas indelning och spelprogram. Det gäller flickor och pojkar 8-17 år, damer- och herrar B-lag (div 2-3), herrar J samt Skåneligan.

INKOMNA SYNPUNKTER OCH ÖNSKEMÅL
Det har inkommit oerhört många synpunkter och önskemål inför serieindelningen och vi har försökt tillgodose så många som möjligt av dessa. Dessvärre har vi inte haft möjligheten fullt ut, detta främst pga. att helhetslösningen då inte blivit bra.
Samtliga ny- och avanmälningar av lag har tillgodosetts.
 
INGEN MÖJLIGHET ATT LÄMNA SYNPUNKTER
Eftersom serieindelningen nu är definitiv finns det ingen remissperiod vilket innebär att det inte går att lämna ytterligare synpunkter och önskemål. Skulle det däremot visa sig att något lag saknas, ej tagits bort eller annat uppenbart fel från Skånes FF:s sida skickar ni in information om detta till tavling@skaneboll.se.
 
BOKA FÖRENINGENS HEMMAMATCHER I FOGIS SENAST 12/7
Från och med nu kan ni som förening i Fogis boka in tiderna för era hemmamatcher. Observera att Skånes FF inte bokar några plantider utan ni måste först kontakta planägaren innan ni lägger in tiderna i Fogis.

Med tanke på den höga belastningen för våra distriktsdomare vill vi uppmana er till följande: (Tack för er förståelse)
 
  • Planera in så många matcher som möjligt på vardagar då domartillgången är betydligt bättre. Denna vädjan gäller matcher för P14-16 Skåne, F17 Skåne, P15-P17, Motion, damer- och herrar B-lag, herrar J samt Skåneligan.
  • Om matcher av olika anledningar måste bokas på helgerna så ska dessa bokas in lördagar innan 11.00 eller efter 16.00.
  • Matcher som bokas på lördagar mellan 11.00 -16.00 kommer i första hand inte godkännas utan istället bokas tillbaka till ursprunglig datum och tid i Fogis.
  • På söndagar kan matcherna läggas under hela dagen, men helst så sent som möjligt.
 
Matcher som döms av föreningens barn- och ungdomsdomare kan bokas in fritt. 
 
När ni nu bokar in era matcher är det även viktigt att ni lägger in rätt plan som matchen ska spelas på.
För att spelordningen i Damer- och Herrar B-lag inte ska kollidera med spelordningen i A-lagsserierna ska respektive motståndare i dessa tävlingskategorier alltid kontaktas för en gemensam överenskommelse om speldatum/avsparkstid före inregistreringen i FOGIS!
Det är av största vikt för de deltagande lagens årsplaneringen att detta sker. Kontaktuppgifter till de kontaktpersoner som föreningarna lagt upp i FOGIS finns publicerade på hemsidan.
 
Passa även på att kontrollera så era lag har rätt kontaktpersoner registrerade i Fogis så att det är enkelt att kontakta varandra.
 
Hemmalaget äger rätt att lägga matcher lördagar och söndagar (i rätt omgång) utan godkännande från motståndarna. Hemmalaget har även rätt att, utan att fråga motståndarna, lägga vardagsmatcher (mån-tors) 19.00 eller senare om motståndarna har max 45 minuters restid enkel resa (enligt Google Maps).
 
Om ni är osäkra hur ni gör själva bokningen i Fogis så kan ni få hjälp via våra Fogismanualer som ni hittar genom att klicka här. En del av manualerna finns även i en videoversion här. Samtliga tider till höstens matcher ska vara bokade i Fogis senast 12/7.
 
NYTT GÄLLANDE MATCHER SOM SKJUTS UPP
Om ni av olika anledningar tvingas skjuta upp en match måste detta omgående meddelas till Skånes FF på tavling@skaneboll.se.
Från och med 1/8 kommer Skånes FF inte godkänna att ni skjuter upp en match om det inte finns ett nytt speldatum klart. 
 
EN MATCH KAN INTE STÄLLAS IN
Det går inte att ställa in en match utan här gäller följande:
Antingen spelas en match eller så får det laget som inte kommer till spel lämna WO/OW.