Viktig info gällande spelarleg. och domarrapport

Under våren har vi på Skånes Fotbollförbund fått in en hel del rapporter gällande spelarlegitimationskorten och domarrapporten (laguppställningen). Mesta av rapporterna gäller att föreningarna slarvar väldigt mycket med båda delarna. Men vi har också fått några rapporter om att domare inte velat titta på vare sig spelarlegitimationskorten eller domarrapporten.

För att det ska fungerar från alla håll under hösten så skickade vi igår den 28/6 ut ett mail till samtliga föreningar med instruktioner vad som gäller spelarlegitimationskort. Förra vecka fick föreningarna mail om spelarförteckningarna.

Idag ppublicerar vi information till er alla domare med en kort sammanfattning om vilka regler som gäller samt att ni då även kan läsa mailet till föreningarna.

Har ni några frågor så är det bara att höra av er till oss.

DOMARRAPPORTEN (LAGUPPSTÄLLNINGEN):

Lagen ska lämna ett exemplar av domarrapporten till dig som domare senast 30 minuter innan match. Under säsongen 2022 är det fortfarande pappersvarianten som gäller.
Det är inte tillåtet att en ledare visar domarrapporten i en mobiltelefon eller läsplatta, utan den ska vara på papper.
Om det ändå är så att en ledare säger att man bara har laguppställningen digitalt får dem skriva ner laguppställningen på ett vanligt papper som du kan ta med dig hem efter matchen. Ni ska ha domarrapporten på papper innan matchen börjar.

Efter matchen är det också viktigt att du som domare stämmer av med ledaren så att det är rätt målgörare och rätt spelare som blivit registrerad för en händelse. Under vårsäsongen har det tyvärr blivit några spelare som blivit felaktigt anmälda för grovförseelse pga att det inte gjorts någon avstämning efter.

Om en förening inte lämnar in domarrapporten och spelarlegitimationskorten i tid så vill vi att ni meddelar oss på Skånes FF genom att ni skickar ett mail till tavling@skaneboll.se

SPELARLEGITIMATIONSKORTEN:
Lagen ska tillsammans med domarrapporten lämna in Skånes FF:s spelarlegitimationskort från samtliga spelare. Om en spelare saknar spelarlegitimationskortet kan spelaren deltaga ändå utifall han/hon kan visa upp pass, körkort eller en godkänd svensk id-handling. Om spelaren inte kan uppvisa något av detta får han/hon inte spela matchen.

Det är inte tillåtet att ledaren/spelaren visar upp spelarlegitimationskortet, passet, körkortet eller id-handling digitalt (ex via mobil eller läsplatta) utan det ska vara det utfärdade kortet i fysikform som ska visas. Detta för att förhindra förfalskning.

Tänk även på att registrera S på domarförteckningen och att registrera saknad spelarlegitimationskort i Fogis om spelaren saknar kortet och istället har visat upp annan fotolegitimation.

För att Skånes FF:s spelarlegitimationskort ska vara godkänt ska det då innehålla ett tidsenligt foto på spelaren samt att kortet ska vara plastat.

Om en förening inte lämnar in domarrapporten och spelarlegitimationskorten i tid så vill vi att ni meddelar oss på Skånes FF genom att ni skickar ett mail till tavling@skaneboll.se