FiFA cupen eSkånebollen

Vi på Skånes FF kommer arrangera en e-sportscup i FIFA - "eSkånebollen".

Cupen skulle ha spelats i november 2020 på fyra olika platser i Skåne, men blev på grund av skärpta allmänna råd från Folkhälsomyndigheten i Skåne framflyttad till januari och februari 2021, för att då tyvärr återigen bli framflyttat till novembermånad 2021. Exakta datum kommer vi återkomma med.

eSkånebollen 2020 arrangeras i samarbete med Spelens hus, Inslaget Smålands Textiltryck och Nitro Concepts samt fotbollsföreningarna Höganäs BK, Vellinge IF och Lunnarps BK.

eSkånebollen i korthet

Tävlingen avgörs i FIFA 21 och spelas på Playstation 4.

eSkånebollen är uppdelad i två åldersgrupper; 7–12 år och 13 – uppåt och spelas under ett för- och eftermiddagspass (9.00-13.00 & 14.00-18.00).

Det är två spelare i varje lag. Vi ser gärna deltagande tjejer och uppmuntrar till anmälan av mixade lag. Vid sjukdom/sent förhinder och man inte lyckats hitta en ersättare kan vi acceptera att man spelar själv.

Anmälan måste göras via en fotbollsförening. Tillhör man inte en förening, men gärna vill vara med, uppmanas man att gå med i närmsta fotbollsförening (vi kan hjälpa till med kontakt). Till en början gäller ett lag per ålderkategori per förening och det är föreningen som tar ut laget (sker på olika sätt). I mån av plats kan möjlighet till fler lag i redan anmäld förening ges. Då är det anmälningsdag som prioriteras.

Om du är intresserad av att anmäla ett lag, skicka ett email till Pernilla Nilsson, pernilla.nilsson@skaneboll.se

Cupspelet:

Totalt: Max totalt 31 matcher. 3 matcher/timme. 20 min för varje match (ca 10 min match & 10 min byte/paus)