Extrakval 2023

Efter att det ordinarie kvalspelet till damer division 3, herrar division 4 och herrar division 5 är avslutat kommer det att spelas extrakval.

DAMER
På damsidan kommer det att bli ett positivt extrakval då endast ett lag flyttats ner från division 2. Detta gör att det saknas två platser i division 3 och det innebär då att de fyra bäst rankade lagen som förlorat i det ordinarie kvalet som får en extra chans om två platser till division 3 2024. (Rankninglista)

Extrakval till damer division 3

Match 1:1 onsdag 1 nov 19.00 fjärde bäst rankade kvalförloraren – bäst rankade kvalförloraren

Match 1:2 lördag 4 nov 14.00 bäst rankade kvalförloraren – fjärde bäst rankade kvalförloraren

Match 2:1 onsdag 1 nov 19.00 tredje bäst rankade kvalförloraren – näst bäst rankade kvalförloraren

Match 2:2 lördag 4 nov 14.00 näst bäst rankade kvalförloraren – tredje bäst rankade kvalförloraren

HERRAR

På herrsidan blir det ett så kallat negativt extrakval. Detta beror på att det flyttas ner fem skånska lag från division 3 men bara flyttas upp fyra.Det gör att vi måste minska antal lag i både division 4 och division 5 med en plats per tävling. När ordinarie kval är färdigspelat kommer två kvalvinnare tvingas kvala ytterligare en gång (dubbelmöte) per kval.

Kvallagen blir, det lägst rankat vinnande kvallaget mot det näst lägst rankat vinnande kvallaget i både kvalet till division 4 och division 5. (Rankninglista)Extrakval till herrar division 4
Match 1:1 onsdag 1 nov 19.00 lägst rankat vinnande kvallaget - näst lägst rankat vinnande kvallaget
Match 1:2 lördag 4 nov 14.00 näst lägst rankat vinnande kvallaget - lägst rankat vinnande kvallaget
 
Extrakval till herrar division 5
Match 1:1 onsdag 1 nov 19.00 lägst rankat vinnande kvallaget - näst lägst rankat vinnande kvallaget
Match 1:2 lördag 4 nov 14.00 näst lägst rankat vinnande kvallaget - lägst rankat vinnande kvallaget.
 
VARNINGAR OCH UTVISNINGAR FRÅN KVALOMGÅNG 2

Spelare/ledare i en förening som kommer att få spela extrakval tar med sig varningarna från kvalomgång 2, dvs får en spelare/ledare i helgen sista ordinarie kvalmatch sin andra varning får den spelaren/ledaren inte spela första matchen i extrakvalet. 
Har spelaren/ledaren med sig en varning till extrakvalet och får sin andra varning i första matchen i extrakvalet får spelaren/ledaren inte deltaga i sista matchen i extrakvalet.

Eftersom extrakvalet är en förlängning av kvalets andra omgång och att det inte tillkommer några nya lag räknas detta som samma tävling och därför följer varningarna med.

Om en spelare/ledare blir utvisad i lagets sista match i det ordinarie kvalspelet får spelaren/ledaren inte deltaga i den första matchen i extrakvalet.

OBS!! Fogis varnar inte för ovan utan det är föreningens ansvar att hålla reda på det.